Hoeveel verdien je met een krantenwijk?

Tips om geld te verdienen met een krantenwijk en alternatieven!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
mm
hoeveel verdient een krantenwijk

Als je op zoek bent naar een baan met flexibele uren kun je overwegen te beginnen met een krantenwijk of folderwijk. Het kan immers fijn zijn om buiten te werken, en op jonge leeftijd kun je er best wat geld mee verdienen.

De meeste tieners beginnen dan ook op 13-jarige leeftijd al met het het bezorgen van folders. Helaas kun je als 12-jarige nog niet beginnen met folders bezorgen of een krantenwijk. Enkel op 15-jarige leeftijd kun je beginnen met een krantenwijk.

In dit artikel ga toelichten hoeveel je kunt verdienen met een krantenwijk. Aan het einde ga ik je ook vertellen hoe ik zelf mijn geld verdiende op jonge leeftijd. Dit is een veel betere en winstgevender manier om geld te verdienen dan een krantenwijk of folderwijk.

Wat is het werk van een krantenbezorger of folderbezorger?

Voordat ik ga vertellen welk salaris hoort bij een krantenwijk zal ik je iets meer vertellen over de werkzaamheden. De namen zeggen eigenlijk al wat jouw taak wordt, namelijk het bezorgen van kranten of folders.

Na het vinden van een werkgever zal er worden aangegeven voor welke wijk of straten jij verantwoordelijk bent voor het afleveren van kranten of folders. Vaak gaat dit om een logische route die je moet lopen of fietsen.

De kranten die je moet bezorgen, zal je moeten afhalen bij de dichtstbijzijnde depot. In sommige gevallen worden de kranten zelfs bij je thuis afgeleverd. Nadat jij de kranten in handen hebt, kun je beginnen met bezorgen.

Er zijn verschillende tijdstippen waarop de kranten bezorgt moeten worden. Dit is vrij flexibel. De ochtendkrant moet bijvoorbeeld voor 7 uur in de ochtend bezorgd zijn en folders of andere kranten voor 6 uur aan het einde van de middag. Voor zaterdagen geldt dat de ochtendkrant voor half 8 bezorgd moet zijn en de middagkrant voor 1 uur in de middag. Meestal duurt het ongeveer één tot twee uur voordat je alle kranten in de wijk hebt bezorgd.

Hoeveel kun je verdienen met een krantenwijk?

Hoeveel je precies kunt verdienen met een krantenwijk is lastig te zeggen. Je inkomen is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan je leeftijd, de grootte van de wijk, het aantal kranten dat bezorgt moet worden en of het om flats of huizen gaat. Ook wordt je salaris bepaald door het type krant of folder dat je bezorgt. Misschien wil jij wel de hele week bezorgen of slechts één keer per weeg om wat geld bij te verdienen.

Je kunt er vanuit gaan dat je minimaal ongeveer tussen de 70,- en 150,- euro per maand kunt verdienen. Dit betekent dus dat je ongeveer tussen de 10,- en 20,- euro per week kunt verdienen. Per uur verdien je dus ongeveer 4,- tot 10,- euro. Echter kun je meer dan 150,- euro per maand verdienen als je in meerdere wijken gaat bezorgen of meer kranten gaat bezorgen.

Als kranten bezorger krijg je geen uurloon, maar word je betaald per gelopen wijk en het aantal kranten of folders. Het maakt dus niet uit wat jouw leeftijd is, want iedereen verdient hetzelfde. Het kan dus vooral voor 13-jarigen een goede baan zijn.

Vaak kun je met het bezorgen van folders iets meer geld verdienen dan met kranten. Gemiddeld gezien verdien je dan tussen de 100,- en 150,- euro per maand. Dit komt neer op ongeveer 20,- tot 25,- euro per week. Echter kun je vaak minder folders bezorgen dan kranten, waardoor het misschien meer kan lonen om kranten te bezorgen als je meer wilt werken.

Het verdiende geld wordt maandelijks op je bankrekening gestort.

Hoe kun je meer geld verdienen als kranten bezorger?

Als kranten bezorger kun je profiteren van enkele voordelen. Vaak krijg je bijvoorbeeld een bon om een regenpak en warme handschoenen te kopen. Ook krijg je een eigen krantentas die je op je fiets kunt plaatsen of op je schouders kunt dragen.

De reden waarom veel tieners ervoor kiezen om kranten te bezorgen, is het feit dat zij rond de feestdagen een stapel kerstkaarten krijgen. Hiermee gaan zij langs de deuren en veel mensen geven dan geld. Op deze manier verdienen kranten bezorgers soms wel honderden euro’s in één dag.

Met welke krantenwijk verdien je het meeste?

Als je met een krantenwijk of folderwijk wilt beginnen, wil je natuurlijk zoveel mogelijk geld verdienen. Het verschilt echter per regio met welke kranten en folders je het meeste geld kunt verdienen.

Over het algemeen verdien je meer geld met het bezorgen van de ochtendkrant dan folders of de wekelijkse dorpskrant. Voor ochtendkranten hebben mensen immers een abonnement afgesloten, zoals bij het AD of de Telegraaf.

Het verschil in loon kan worden verklaard, omdat je de ochtendkrant voor 7 uur of half 8 moet bezorgen. Dit is dus een stuk minder flexibel dan andere soorten krantenwijken. Bij een normale folderwijk mag je er vaak zelfs meerdere dagen over doen om de folders te bezorgen.

Hoe begin je met geld verdienen als krantenbezorger?

Het is makkelijk om te beginnen als krantenbezorger. Je hebt immers geen opleiding, speciale kennis of diploma nodig. Dit maakt het dan ook een goede baan voor tieners, personen zonder opleiding of personen die gewoon op een makkelijke manier geld willen bijverdienen.

Hoewel je geen speciale kennis nodig hebt om geld te verdienen met kranten bezorgen, dien je wel discipline te hebben en nauwkeurig te kunnen werken. Je dient bijvoorbeeld op de brievenbussen te letten of zij wel of geen folders willen ontvangen. Ook dien je discipline te hebben om toch de kranten te bezorgen als het slecht weer is en vroeg op te staan.

Als je het besluit hebt genomen te beginnen met het bezorgen van kranten kun je het beste even op internet gaan zoeken naar openstaande vacatures. Ook staan er vaak aanbiedingen tussen de advertenties in lokale nieuwsbladen. Vervolgens zal je een formulier moeten invullen of een telefoonnummer moeten bellen. Na het kennismakingsgesprek kun je al aan de slag, mits zij positief zijn over je.

Wat zijn de voor- en nadelen van kranten bezorgen?

Er zijn meerdere voor- en nadelen te bedenken aan het bezorgen van kranten. Hieronder zal ik je een aantal voorbeelden geven.

  • Je kunt buiten werken

  • Je kunt nieuwe mensen leren kennen in de buurt

  • Je kunt vaak zelf weten wanneer je kranten of folders gaat bezorgen

  • Je kunt het goed combineren met je huidige job, studie of huiswerk

  • Je moet de kranten en folders ook bezorgen als het regent

  • Je moet je vaak houden aan een deadline

  • Je moet soms vroeg opstaan en dus ook op tijd naar bed

  • Je moet zelf een vervanger regelen als je geen tijd hebt of ziek bent

  • Je moet vaak zelf de kranten ophalen, zo’n depot kan ver weg zitten

  • Je krijgt geen loon als je ziek bent, je hebt namelijk geen contract

Zijn er doorgroeimogelijkheden en betere manieren om geld te verdienen?

Denk goed na of je daadwerkelijk geld wilt verdienen met het bezorgen van kranten. Je moet immers ook met bizarre weersomstandigheden eropuit om de kranten op tijd af te leveren. Ook is het salaris erg laag naarmate je ouder wordt. Als je wilt doorgroeien als kranten bezorger kun je wel een postbode of pakketbezorger worden. Je verdient dan iets meer geld.

Persoonlijk zal ik eerder een verkoper worden van kranten dan een kranten bezorger. Als verkoper van kranten kun je namelijk geld verdienen per krant die je verkoopt. Je hebt dus geen uurloon. Echter kun jij op deze manier in één dag honderden euro’s verdienen. Als je echter geen kranten weet te verkopen, verdien je dus ook niks. Hierdoor leer je wel hoe sales werkt.

Ook zijn er genoeg manieren waarmee je gewoon lekker thuis vanachter je mobieltje of laptop geld kunt verdienen. Denk bijvoorbeeld aan het invullen van enquêtes. Simpelweg krijg je betaald voor het geven van je mening over bepaalde producten, diensten en merken.

Mijn favoriete manier om geld te verdienen waarmee ik zelf ben begonnen op jonge leeftijd is affiliate marketing. Je promoot dan producten van anderen in ruil voor een deel van de winst. Je zou bijvoorbeeld een Instagram account of een website kunnen opzetten en hierop beginnen met promoten. Op deze manier ga je namelijk een passief inkomen verdienen. Dit betekent dat je zelf niet hoeft te werken op de momenten dat er geld binnenkomt. Het voordeel is dat je zo op jonge leeftijd al een inkomen kunt opbouwen waar je je hele leven nog profijt van kunt hebben. Bekijk anders eens de introductievideo om te bepalen of dit beter bij je past dan een krantenwijk.

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *