Hoeveel verdient een chirurg?

De inkomsten van een chirurg

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
Hoeveel verdient een chirurg

Mensen zitten met allerlei vragen rondom het salaris van een chirurg. Want hoeveel verdient een chirurg nou per maand? Wat verdient een chirurg die werkzaam is als ZZP’er? Kun je ook profiteren van bonussen?

In dit artikel ga ik je meer vertellen over de inkomsten van een chirurg. Hierna weet jij hopelijk beter of dit beroep bij jou past. Bovendien zal ik een andere job toelichten, waarmee je zelfs meer geld kunt verdienen dan door een chirurg te worden.

Wat zijn de werkzaamheden van een chirurg?

Voordat ik vertel hoeveel geld een chirurg verdient, zal ik je kort vertellen over de bijbehorende werkzaamheden.

Een chirurg kan worden gezien als een medisch specialist. Het is zijn of haar taak om aandoeningen van mensen van alle leeftijden te behandelen. De aandoeningen kunnen chronisch of eenmalig moeten worden behandeld.

Het verschilt per behandeling hoe eenvoudig of moeilijk de operatie is. Denk bijvoorbeeld aan het behandelen van een moedervlek of ingrepen bij een tumor.

Chirurgen hebben zich vaak gespecialiseerd in bepaalde aandoeningen. Zo bestaan er bijvoorbeeld een hartchirurg en een kaakchirurg.

Hoeveel geld verdient een chirurg?

Hoeveel een chirurg verdient is afhankelijk van een aantal factoren. Uiteraard verdient een ervaren chirurg meer dan iemand die net klaar is met de benodigde opleidingen. Ook kun je meer geld verdienen als je bent gespecialiseerd in complexe aandoeningen.

Hieronder kun je zien wat een chirurg ongeveer verdient exclusief toeslagen door 40 uur per week te werken:

  • Een chirurg die net klaar is met de opleidingen verdient ongeveer 5500,- euro bruto per maand.
  • Een chirurg met jaren ervaring verdient ongeveer 10.000,- euro bruto per maand.
  • Een zelfstandige chirurg (ZZP’er) verdient ongeveer 15.000,- euro per maand.

Als zelfstandige chirurg kun je dus het meeste geld verdienen. Houd er wel rekening mee dat je zelf je pensioen moet opsparen. In alle gevallen zal je belasting over het verdiende geld moeten betalen.

Krijgt een chirurg ook toeslagen?

Naast het normale inkomen krijgt een chirurg ook toeslagen. Denk aan een vakantietoeslag van 8 procent en toeslagen voor bereikbaarheidsdiensten. Denk ook aan onregelmatigheidstoeslagen en de eindejaarsuitkering. Eventueel kan een chirurg besluiten om extra werkzaamheden te verrichten. Dankzij deze bijkomende toeslagen kun je dus zeker een mooi jaarlijks salaris verdienen.

Waarom je beter een ander verdienmodel kunt kiezen

In dit artikel heb je gelezen hoeveel geld een chirurg ongeveer verdient. Ook weet je nu dat het mogelijk is om veel geld te verdienen als zelfstandige chirurg.

Het is een mooi beroep als het bij je past.

Het nadeel vind ik echter dat je meerdere opleidingen moet volgen om een chirurg te worden.

Om een hoog salaris te verdienen als chirurg zal je namelijk eerst 6 jaar een WO opleiding geneeskunde moeten volgen en daarna een specialisatie van 6 jaar in chirurgie. Je bent dus in totaal 12 jaar aan het studeren om te kunnen beginnen. In de toekomst zal je ook moeten blijven bijscholen om bijvoorbeeld nieuwe behandelmethoden te leren.

Ik wil je daarom nog even vertellen over een interessant alternatief. Ik verdien mijn geld sinds enkele jaren op het internet dankzij affiliate marketing. Het mooie hiervan is dat je geen dure langdurige studie hoeft te volgen, direct aan de slag kunt en het toegankelijk is voor iedereen. Ook kun je een stuk meer geld verdienen dan een chirurg. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk hoe hoog je maandelijkse passieve inkomsten zijn.

Bij affiliate marketing komt het er op neer dat je producten van anderen promoot in ruil voor commissie. Dit kun je bijvoorbeeld realiseren door een website op te zetten en een constante, stijgende stroom aan bezoekers te krijgen via Google. Hieronder kun je de introductievideo over dit bijzondere verdienmodel bekijken.

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij meer informatie over de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is een van de meeste lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko Meijaard een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen.

Ja! Ik wil meer informatie!

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *