Help! Ik heb te weinig inkomen

Hoe zorg je voor voldoende inkomsten?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Ik heb te weinig inkomen

Ik heb te weinig inkomen.” Als je momenteel te weinig inkomsten hebt, heb je misschien ook niet genoeg geld om elke maand rond te komen.

Gelukkig ben je nu op deze pagina terecht gekomen. Ik ga namelijk exact vertellen wat je kunt doen als je te weinig inkomen hebt.

Er zijn ontzettend veel Nederlanders in Google op zoek naar ‘ik heb te weinig inkomen’. Je bent dus niet de enige die vindt dat het inkomen uit werk te laag is.

Lees verder om te ontdekken welke opties je hebt om je inkomen te vergroten. Je leert bijvoorbeeld hoe anderen maandelijks tienduizenden euro’s verdienen. In totaal geef ik je 10 verschillende keuzes.

Waarom heb ik te weinig inkomen?

Met te weinig inkomen kan het lastig zijn om de huur te betalen en je gezin te onderhouden.

Als je momenteel te weinig inkomen hebt, kan het verstandig zijn om na te denken over de reden hiervan. Je kunt dan namelijk in de toekomst voorkomen dat je opnieuw te weinig geld hebt. Ook zijn er een aantal opties op deze pagina alleen geschikt in bepaalde situaties.

De bekendste reden van een laag inkomen is simpelweg een laag loon en niet weten hoe dit inkomen vergroot kan worden. Anderzijds zijn er ook veel ondernemers waarvan hun bedrijf onvoldoende inkomsten oplevert.

De onderstaande 10 opties helpen werknemers en ondernemers meer inkomsten te genereren. De eerste tips zijn voor mensen die voor een werkgever werken en de laatste tips voor mensen die een eigen bedrijf hebben. De laatste tip gaat over een manier waarmee je maandelijks duizenden of zelfs tienduizenden euro’s kunt verdienen. Zeker interessant!

#1: Vraag ondersteuning bij een te laag inkomen

De eerste optie om meer inkomsten te genereren is door ondersteuning te vragen aan de rijksoverheid en je gemeente. Als je te weinig inkomen hebt, heb je namelijk mogelijk recht op verschillende soorten toeslagen en hulp.

De overheid vindt 1700,- euro per maand een normaal loon. Mocht je minder geld verdienen, heb je daarom mogelijk recht op huurtoeslag, kindgebonden budget, zorgtoeslag en kinderopvangtoeslag. Ook kun je algemene bijstand, individuele inkomenstoeslag en kwijtschelding van gemeentelijke belasting krijgen. Bovendien kun je bijvoorbeeld tegoedbonnen voor de zwemlessen van je kind krijgen.

Hoeveel financiële ondersteuning je precies kunt krijgen is afhankelijk van de specifieke situatie. Mocht je niet voldoende geld hebben om in je levensonderhoud te voorzien, kun je zeker eens langs gaan bij de gemeente om te vragen wat de mogelijkheden in jouw situatie zijn.

#2: Vraag opslag aan je werkgever

Een goede manier om meer inkomen te krijgen is door salarisverhoging te vragen aan je werkgever. Je krijgt dan namelijk een hoger maandloon.

Om opslag te krijgen, dien je van waarde te zijn voor het bedrijf. Bedenk bijvoorbeeld hoe jij meer sales kunt genereren. Als jij ervoor kunt zorgen dat er meer verkopen worden gerealiseerd, heeft je baas een goede reden om je meer inkomen te geven.

Vraag simpelweg een gesprek aan met je leidinggevende. Je kunt eerlijk over je huidige situatie vertellen tegen je baas. Daarbij is het wel belangrijk om in gedachten te houden dat je ook van waarde dient te zijn voor je werkgever. Een werkgever gaat natuurlijk niet zomaar loonsverhoging geven.

#3: Zoek een andere functie

Bedrijven met genoeg financiële middelen betalen hun werknemers vaak beter uit dan een bedrijf met weinig geld. Het kan dus een mogelijkheid zijn om bij een ander financieel stabiel bedrijf te werken in dezelfde functie.

Logischerwijs kun je ook kijken naar een andere functie waarbij je meer geld betaald krijgt. Je kunt binnen het huidige bedrijf solliciteren voor een andere baan, maar ook op internet zoeken naar openstaande vacatures bij andere bedrijven.

Houd echter in gedachte dat het belangrijk is om te doen wat je leuk vindt. Zorg dus dat de nieuwe functie goed bij je past en doe het niet enkel voor het geld.

#4: Ga meer werken

Toen ik jaren geleden zelf ook te weinig inkomen had, besloot ik om meer te gaan werken. Zo nam ik meerdere banen met een goed salaris waardoor ik meer geld ging verdienen.

Jij kunt ook overwegen om ook een extra baan, zoals een krantenwijk te nemen. Daarnaast kun je wellicht meer uren maken bij het bedrijf waar je al werkzaam bent.

#5: Zoek naar manieren om makkelijk inkomsten te verdienen

Als je voor een baas werkt en te weinig inkomen hebt, heb ik een goede tip voor je om meer inkomsten te krijgen.

Op het internet zijn talloze manieren te vinden om makkelijk geld te verdienen. Denk bijvoorbeeld aan vragenlijsten invullen, chatberichten versturen, commerciële mails openen en klikken op reclamebanners. Deze methodes zijn prima uit te voeren naast je huidige werk.

Voor het invullen van een enquête verdien je een paar euro. Je bent daarvoor ongeveer 15 minuten bezig. Het is dus een redelijk makkelijke manier om meer inkomen te krijgen.

#6: Bekijk wat geld oplevert en zet daar op in

Veel ondernemers met te weinig inkomen maken dezelfde onnodige fouten. Ze steken teveel moeite en geld in processen die het eigenlijk niet waard zijn. Ze verdienen bijvoorbeeld meer dan de helft van hun omzet dankzij Google en SEO, maar willen toch van alles ernaast doen, zoals een Facebook pagina bijhouden. Aangezien je momenteel te weinig inkomen hebt, lijkt het me ook geen goed idee om extra taken uit te besteden.

Om meer geld te verdienen is het belangrijk te bepalen wat momenteel het meeste geld oplevert in je business. Dit proces kun je dan gaan opschalen. Je weet immers al dat het werk. Het is een kwestie van meer verkeer krijgen naar bijvoorbeeld je website om meer klanten en geld te krijgen.

Ga ook niet teveel tijd besteden aan zeurende klanten. Sommigen willen enkel gratis advies ontvangen. Om veel geld te verdienen, kun je beter in zee gaan met grote klanten die bereid zijn geld op tafel te leggen.

#7: Verhoog de prijs van je product of dienst

Bied je momenteel een product of dienst aan en heb je te weinig inkomen? Overweeg dan de prijs van je product of dienst te verhogen. Wees niet te bang om geld te vragen aan de klant.

Wanneer jij werk van hoge kwaliteit levert, kun je de prijs omhoog halen. Misschien zal je hierdoor minder klanten krijgen. Die klanten waren echter enkel op zoek naar prijsvechters. Het is beter om klanten te hebben die bereid zijn voldoende geld te betalen.

Er zijn verschillende voorbeelden uit de praktijk die de kracht van een hoog geprijsd product weergeven. Zo vraagt Apple meer geld voor een computer dan Windows. Echter verdient Apple meer inkomen door de hogere prijzen.

#8: Investeer in jezelf om je inkomen te laten groeien

Je hebt gezocht naar “ik heb te weinig inkomen”. Je verdient dus te weinig geld met je bedrijf. Een mogelijke oorzaak hiervan kan zijn dat je momenteel niet lekker in je vel zit. Misschien heb je last van corona gerelateerde gevolgen of andere persoonlijke issues.

Er wordt dan ook vaak gezegd dat je eerst in jezelf als persoon moet investeren voordat je bedrijf kan groeien. Je kunt immers meer werk verzetten als je goed in je vel zit en productiever bent.

In jezelf investeren kan op verschillende manieren. Ga bijvoorbeeld gezonder eten en boeken over financiën en mindset lezen. Mogelijk moet je zelfs met een psycholoog en/of bewegingscoach praten. Zo kun je oude patronen afleren, leer je beter naar jezelf te luisteren en kun je betere beslissingen maken.

#9: Verander van businessmodel

Veel ondernemers werken alleen maar in hun bedrijf, in plaats van aan hun bedrijf. Ze blijven hard werken, maar kijken niet naar hoe hun bedrijf meer omzet kan genereren.

Ook zie ik veel ondernemers die betaald krijgen per uur. Ze moeten dus uren blijven werken om inkomsten te genereren. Het nadeel is echter dat je niet of nauwelijks kunt opschalen en altijd moet blijven werken om geld te verdienen.

Wellicht is het een goede tijd om te veranderen van businessmodel. Hieronder vertel ik je over een verdienmodel voor passief inkomen. Passief inkomen betekent dat je dankzij eenmalige activiteiten maandelijks geld kunt blijven verdienen.

#10: Mijn ideale verdienmodel voor te weinig inkomen

Zoals ik je al vertelde had ik vroeger ook te weinig inkomen. Zo kon ik niet de dingen kopen die ik graag wilde. Dankzij het verdienmodel ‘affiliate marketing’ verdien ik nu genoeg inkomsten om alles te doen wat ik wil en niet meer te werken voor een baas.

Momenteel is mijn inkomen ongeveer 10K per maand en ik werk er amper voor. Als ik wil ‘werken’, kan ik dat overal doen. Ik ben namelijk zelf de baas en mag zelf bepalen waar en hoeveel ik werk.

Naar mijn idee is het voor iedereen mogelijk succesvol te worden als affiliate. Je hebt namelijk geen speciale kennis, diploma of opstartkosten nodig. Door vandaag te beginnen naast je baan of onderneming heb jij straks weer voldoende inkomsten. Hoe zou dat voelen? Volgens mij krijg je veel meer rust.

Klik op de onderstaande knop om te ontdekken hoe ik het voor elkaar heb gekregen om 10K per maand te verdienen.

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij meer informatie over de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is een van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko Meijaard een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen.

Ja! Ik wil meer informatie!

Ps. Laat het onderaan in de reacties weten als je nog tips of vragen hebt omtrent het artikel “ik heb te weinig inkomen”.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *