Instagram affiliate marketing

Verdien 2K P/M op Instagram als affiliate marketeer!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Instagram en affiliate marketing

Wil jij affiliate marketing toepassen op Instagram? Dan ben je op de juiste website terecht gekomen!

Aangezien Instagram ontzettend veel gebruikers heeft en het aantal gebruikers alsmaar groeit, zijn er verschillende kansen voor adverteerders en affiliate marketeers om geld te verdienen via dit platform.

Waarschijnlijk overweeg je Instagram in te gaan zetten voor je affiliate marketing activiteiten. Daarom ga ik je in dit artikel alles vertellen wat je moet weten over Instagram in combinatie met affiliate marketing. Je gaat de tactieken krijgen die ik zelf ook gebruik om hoge inkomsten te creëren als affiliate marketeer op Instagram.

Waarom dien je Instagram te gebruiken voor affiliate marketing activiteiten?

Voordat ik je meer vertel over het toepassen van affiliate maketing op Instagram lijkt het me goed om kort te vertellen wat affiliate marketing is. Affiliate marketing is kort gezegd dat je producten en/of diensten van anderen promoot in ruil voor een deel van de verkoopprijs.

Je krijgt dus geld betaald voor elke keer dat iemand een product koopt of zich ergens voor aanmeldt via jouw unieke affiliate linkje.

Om affiliate marketing toe te passen kun je een keuze maken uit talloze kanalen. Denk bijvoorbeeld aan een website of blog. Denk ook aan Instagram advertenties of een Instagram pagina.

Een groot deel van mijn affiliate marketing inkomsten realiseer ik dankzij Instagram. Je kunt dan ook veel geld verdienen met Instagram. Dat is niet gek, want er zitten dag en nacht miljoenen mensen op dit platform. Logischerwijs kun je veel geld verdienen op plekken waar veel mensen aanwezig zijn.

Het enige nadeel van Instagram is dat het lastig kan zijn om affiliate links te verwerken. Zo kun je met een klein account geen affiliate link in je verhaal plaatsen, en zal je dus de bezoekers moeten doorverwijzen naar de affiliate link in je biografie. Echter, bij 10.000 volgers kun je ook affiliate links in je verhaal verwerken.

Hoe verdien je geld met een affiliate Instagram pagina?

Ik ga er even van uit dat je al weet wat Instagram en affiliate marketing zijn.

Je kunt natuurlijk op je persoonlijke Instagram pagina berichten, verhalen en affiliate links gaan plaatsen om geld te verdienen via je familie en vrienden. Echter raad ik je aan om meerdere Instagram accounts aan te maken met specifieke thema’s om een groter bereik te krijgen.

Hieronder zal ik de stappen toelichten om geld te verdienen met specifieke Instagram accounts waarop je affiliate marketing kunt toepassen.

1. Kies een affiliate product uit om te promoten

De eerste stap is het uitkiezen van een affiliate product of dienst om te promoten op je Instagram account. Kies iets uit wat je leuk vindt en waar je zelf enig verstand van hebt. Hierdoor wordt het straks makkelijker en leuker om geld te verdienen met je Instagram pagina.

Voorbeelden van producten en branches die veel geld opleveren op Instagram zijn: kleding, sieraden, huisdecoratie, hobby’s, huidverzorging, schoonheid, geluk, gezondheid, fitness, geld verdienen en yoga.

2. Maak een Instagram pagina aan

De volgende stap is het aanmaken van je nieuwe Instagram account. Kies een pakkende naam en gebruikersnaam en schrijf een passende biografie. Zorg dat deze aansluiten bij het affiliate product dat je promoot. Onderaan de bio schrijf je bijvoorbeeld “benieuwd hoe ik jou kan helpen?” met een teken die wijst naar het weblinkje in je biografie. Uiteraard plaats je hier jouw unieke affiliate linkje. Om het affiliate linkje korter en aantrekkelijker te maken kun je gebruikmaken van bit.ly.

Je biografie is erg belangrijk. Mensen zien dit namelijk als eerste. Je biografie is extra belangrijk als je een privéaccount hebt. Mensen zien dan namelijk enkel de bovenkant van je Instagram pagina en kunnen de rest pas bekijken als je hun volgverzoek accepteert. Ik raad overigens wel aan om gebruik te maken van een “privéaccount”. Je kunt dan mensen nieuwsgierig maken naar de rest van je pagina waardoor ze je pagina sneller zullen volgen.

3. Content maken en je Instagram pagina opvullen

Een andere belangrijke factor voor een succesvolle Instagram pagina is de content. Voor het maken van de content raad ik je aan om canva.com te gebruiken. Hiermee kun je afbeeldingen en video’s maken die geschikt zijn voor Instagram berichten en verhalen. Ook kun je hiermee een logo maken voor je pagina.

Verwerk simpelweg de gebruikersnaam van je account in het logo. Meestal gebruik ik ook een bepaald symbool. Als je bijvoorbeeld een Instagram account over afvallen hebt, kun je een logo maken van een weegschaal, je gebruikersnaam en een achtergrondkleur.

Voor de algemene berichten op je Instagram pagina raad ik je aan om deze kort te houden. Ga dus niet teveel tekst in een afbeelding proppen. Het kan ook helpen om een speciaal thema aan te houden. Je kunt bijvoorbeeld bij elk bericht een andere strandfoto als achtergrond kiezen. Dit zorgt voor rust op je profiel.

4. Affiliate inkomsten creëren met je pagina

Nu je een aantrekkelijk en pakkend Instagram profiel hebt gemaakt, is het tijd om daadwerkelijk geld te verdienen als affiliate marketeer. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk mensen op je affiliate links te laten klikken. Hiervan gaat namelijk een deel het product kopen dat je promoot.

Je kunt op verschillende manieren bezoekers krijgen naar je Instagram pagina en dus kliks krijgen op je affiliate link. Op internet wordt veelal aangeraden om tags en hashtags te gebruiken, onder populaire berichten van andere Instagrammers te reageren en zoveel mogelijk nieuwe berichten en verhalen te plaatsen. Ik vind dit echter niet interessant. Dit is namelijk een strategie waarmee je super lang aan de gang moet om een groot bereik te krijgen en je eerste inkomsten te verdienen.

Mijn favoriete manier om geld te verdienen met affiliate marketing op Instagram is het versturen van volgverzoeken en het liken van foto’s binnen je doelgroep. Zij krijgen dan namelijk een melding binnen op hun telefoon waardoor ze je profiel gaan bekijken. Aangezien het mensen uit je doelgroep zijn, is de kans groot dat ze op je affiliate link klikken en het product kopen.

Stel dat je het PayPro affiliate product “de Afslank Bijbel” promoot op je Instagram pagina. In het e-book de Afslank Bijbel vinden mensen de beste manieren en recepten om af te vallen. Jouw doelgroep bestaat dus uit mensen die willen afvallen en gezonder willen eten. In dit geval kun je de volgers gaan volgen van bekende personen in de “afvallen markt”, zoals: @sonjabakker.nl, @optimavita en @gezonderecepten. Deze accounts hebben in totaal alleen al meer dan 100.000 volgers waardoor er genoeg potentiele klanten zijn. Zoek dus simpelweg een populair account, klik op een foto en ga de personen volgen die de foto hebben geliked. Ook kun je de personen volgen uit de totale lijst met volgers. Elke dag komen er namelijk weer honderden nieuwe volgers bij die waarschijnlijk interesse hebben in je affiliate product.

inspelen op Instagram likes affiliate
Klik op ‘likes’ en volg deze accounts.

5. Nog meer verkopen realiseren

De meeste affiliate verkopen die ik via Instagram realiseer komen tot stand door mensen die een melding binnenkrijgen, op mijn Instagram profiel klikken en direct het product kopen via mijn affiliate linkje. In de meeste gevallen vindt de verkoop plaats in het eerste of tweede contactmoment met mijn Instagram profiel, oftewel bij de eerste melding van het volgverzoek, en wanneer ik het volgverzoek accepteer en zij mijn volledige profiel kunnen bekijken.

Voor mijn strategie is consistentie dus niet belangrijk. Zorg er gewoon voor dat je een aantrekkelijke Instagram pagina hebt en hiermee voldoende juiste mensen bereikt. Natuurlijk kun je veel berichten gaan plaatsen om zichtbaar te blijven, maar hierdoor raken nieuwe bezoekers wel het overzicht van je pagina kwijt. Ik heb dan ook simpelweg het meeste geld verdient met de volg methode zonder tijd te hoeven besteden aan het maken van nieuwe afbeeldingen.

Wat je wel kunt doen is je oude volgers die nog niets hebben gekocht, verleiden om op je affiliate link te klikken en het product te kopen. Je kunt bijvoorbeeld in je verhaal een vraag stellen als “wil jij het afslank weekmenu gratis ontvangen?” en een poll instellen met de antwoordmogelijkheden “ja, stuur mij de link” of “nee”. Hierdoor kun je op een simpele manier nieuwe leads en verkopen binnenhalen.

Meer leren over winstgevende affiliate marketing Instagram strategieën?

In dit artikel heb ik je verteld over een manier waarmee ik veel geld verdien op Instagram. Ik heb bijvoorbeeld Instagram pagina’s die te maken hebben met gezondheid, hobby’s, geld verdienen en crypto.

Per apparaat kun je hooguit 5 Instagram accounts aanmaken. Je kunt daarom op zoek gaan naar oude telefoon, tablets en andere apparaten, zodat je nog meer mensen kunt volgen en liken. Ook kun je de content van je eerste account hergebruiken voor al je andere Instagram (of Facebook, Pinterest etc.) accounts. Je hoeft dan alleen een andere naam voor het account te bedenken. Je kunt dus wel begrijpen dat het daadwerkelijk mogelijk is een fulltime inkomen te verdienen door affiliate marketing toe te passen op social media.

Op deze manier kun je vandaag nog je eerste inkomsten verdienen als affiliate. En dit kan allemaal gewoon vanaf je mobieltje!

Als je meer wilt leren over het succesvol toepassen van affiliate marketing op Instagram raad ik je aan om hieronder met “de Affiliate Marketing Revolutie” te beginnen. Je leert dan alle geheimen omtrent winstgevende en aantrekkelijke affiliate marketing kanalen.

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij meer informatie over de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is een van de meeste lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko Meijaard een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen.

Ja! Ik wil meer informatie!

Hopelijk heb je iets gehad aan dit artikel. Veel succes met het opzetten van winstgevende Instagram pagina’s. Soms duurt het wel even voor je de juiste affiliate producten hebt gevonden die goed verkopen!

Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *