Investeren in postzegels

Hoe kun je veel geld verdienen met postzegels?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
Investeren in postzegels

Wil je investeren in postzegels? Dan ben je hier aan het juiste adres!

In de jaren 40 en 50 begonnen veel tieners postzegels te verzamelen. Hedendaags worden ze nog steeds gespaard door een vrij kleine, maar sterke aanhang.

Het verzamelen van postzegels kan een interessante hobby zijn die op de langere termijn ook wel degelijk geld op gaat leveren. Je dient echter met veel verschillende zaken rekening te gaan houden.

Voordat het zover is, moet je dus goed weten waar je allemaal naar moet gaan kijken. Hier kun je soms wel wat hulp bij gebruiken. Door alles zo goed mogelijk in het achterhoofd te houden, kun je er uiteindelijk voor zorgen dat je het beste uit jouw verzameling of investering gaat halen. In dit artikel help ik je op weg om te investeren in postzegels.

De vraag naar postzegels

Voordat ik ga vertellen hoe je een mooi rendement kunt behalen door te investeren in postzegels zal ik je kort iets meer vertellen over de postzegels zelf.

Postzegels verzamelen is een hobby waar veel mensen vele jaren mee aan de slag zijn gegaan. Vroeger werden er immers veel brieven verstuurd, waardoor de postzegels ook in jouw bezit konden komen.

Tegenwoordig is er veel overgegaan op digitaal, maar de fysieke postzegels zijn wel gebleven. Soms moet je toch nog wat traditioneel versturen. Fysieke post is immers ook persoonlijker en je hebt ook nog documenten die uitsluitend op deze manier verstuurd mogen worden. Doordat er nog altijd postzegels zijn, kun je ook geld verdienen met postzegels. Naarmate de jaren vorderen kun je steeds meer postzegels in jouw bezit krijgen.

In veel gevallen zal de traditionele post nog altijd met de ouderwetse postzegels verstuurd worden. Dankzij het digitale zijn er ook postzegels waar jij een code op de envelop moet schrijven. De functie van de postzegel is hiermee ook veranderd. In eerste instantie ging het voornamelijk om het bekostigen van de postdienst, maar tegenwoordig kun je ook bepaalde boodschappen terugzien. Ook historische gebeurtenissen en personen kunnen ermee herdacht worden. Hierdoor ontstaan er een groot aantal zegels, welke na verloop van tijd geld waard kunnen gaan zijn. De aantrekkingskracht wordt hiermee namelijk ook steeds groter.

Investeren in zeldzame postzegels die in goede staat zijn

Investeren in postzegels gebeurt al heel veel jaren. De verzamelaars hebben een voorliefde voor postzegels, wat ook wel filatelie wordt genoemd. Wanneer je investeert om postzegels met winst te verkopen noemt men dit filatelistisch beleggen. In de jaren 70 waren deze beleggingen erg populair.

Je kunt als liefhebber lang niet alle postzegels verzamelen. Desondanks raakt niemand ontmoedigd. Het is een leuke hobby en iedereen maakt er een sport van om een zeldzame of mooie postzegel in handen te krijgen. Voordat je echt geld gaat verdienen met zeldzame soorten, moet je eerst de waarde van de zegels kunnen bepalen. Je hebt dus de nodige kennis nodig. Hoewel postzegels kleine dingen zijn, moet je er met zorg mee omgaan en ze zorgvuldig opbergen. De staat van een postzegel draagt namelijk voor een groot gedeelte bij aan de verkoopwaarde.

Andere factoren waar je op moet letten als je wilt investeren in postzegels zijn:

  • Bijzondere postzegels met een verhaal achter de afbeelding
  • Postzegels waar beroemdheden op staan
  • Postzegels die origineel zijn
  • Postzegels waar veel vraag naar is
  • Postzegels met een goede centrering
  • Postzegels die in goede staat zijn, dus geen kapotte of ontbrekende tandingen, kleuren die vervaagd zijn, vlekken of en een gombreuk

Het investeren in de zegels is niet heel eenvoudig. De waarde bepalen zal lastig gaan en jouw collectie gaat in de tussentijd ook weer groeien. Daarbij weet je soms ook niet waar je moet gaan kijken om de vraag van een postzegel te achterhalen. Je kunt daarom ook hulp zoeken bij ervaren verzamelaars, postzegelclubs, filatelistische bijeenkomsten, veilingen of handelaren. Zij hebben een betere kijk op de markt en zullen jou goed advies kunnen geven. Tevens kunnen catalogussen jou verder helpen, wat jou meer tijd gaat kosten om alles uit te zoeken.

Het verkopen van waardevolle postzegels

Het is vervolgens aan jou om te gaan bekijken waar je jouw postzegels gaat verkopen. Hiervoor kun je wederom de veilinghuizen overwegen. Hier jouw postzegels aanbieden kunnen een aantal mooie bedragen op gaan leveren. Daarnaast kun je naar de beurs gaan. Hier komen veel verzamelaars bij elkaar. Zelfs als je jouw postzegels niet gaat verkopen, kun je er wel een leuke tijd hebben en deel je dit met andere liefhebbers. Natuurlijk kun je ook Marktplaats.nl gebruiken om je postzegels op aan te bieden.

Houd er rekening mee dat je mogelijk geld moet betalen om je postzegels te kunnen aanbieden op een veiling en geld misloopt als je ze bij een dealer verkoopt. Als jij dus van plan bent om te investeren in postzegels met als doel later voor meer te verkopen, zullen er in dat geval jaren over heen gaan voordat het een lucratieve investering wordt.

Conclusie en makkelijkere manier om te investeren

De hoogte van jouw verdiensten hangt mede af van de collectie die jij in jouw bezit hebt. Ook de staat van de postzegel en het vraag en aanbod spelen een rol. Hoe groter de vraag naar een bepaalde postzegel, hoe meer geld jij kunt gaan verdienen met jouw verzameling. Hierbij moet je in het achterhoofd gaan houden dat je lang niet altijd rijk gaat worden van deze hobby of investering.

Als je daadwerkelijk geld wilt investeren en rijk wilt worden, wordt vaak gekscherend gezegd dat je dan beter aandelen kunt kopen. Het verzamelen van postzegels is daarom gewoon een hobby, waar je eens in de zoveel tijd wel wat mee kunt gaan verdienen. Investeren in postzegels is vaak alleen interessant voor verzamelaars met jaren ervaring.

Het kan daarom interessanter zijn op een andere manier geld te gaan verdienen. Je kunt bijvoorbeeld overwegen met affiliate marketing aan de slag te gaan. Met een kleine investering kun je hier op eenvoudige wijze aanzienlijke bedragen mee verdienen.

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *