Kees van der Spek vermogen

Schatting salaris en vermogen

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
Kees van der Spek vermogen

Kees van der Spek, wie kent hem niet? We hebben bijna allemaal weleens de 57-jarige Israëliër Kees van der Spek voorbij zien komen op de televisie, in het nieuws of op YouTube. Dat denk in ieder geval wel als ik kijk naar de kijkcijfers van de programma’s met Kees van der Spek.

Bij zo’n grote bekendheid hoort natuurlijk ook een groot vermogen, zou je denken. Met het maken en presenteren van televisieprogramma’s kun je zeker een behoorlijk inkomen verdienen. De vraag is echter of Kees van der Spek hier ook van profiteert.

Veel mensen zijn benieuwd naar het exacte salaris en vermogen van Kees van der Spek. Lees verder om hier alles over te weten te komen.

Laat ik voorop stellen dat Kees van der Spek alleen zelf weet hoeveel geld hij precies verdient en hoeveel geld zijn totale vermogen bedraagt. Door nu cijfers te noemen die niet volledig in verhouding staan met de werkelijkheid kan Kees van der Spek een risico lopen. In dit artikel worden dan ook uitsluitend schattingen gemaakt. Raadpleeg hier de disclaimer.

Activeer de automatische machine die 250,- euro per dag oplevert via internet

Gratis introductievideo over hoe jij zelf kunt beginnen met affiliate marketing

Ja! Ik wil ook geld verdienen!

Hoe vergaarde Kees van der Spek zijn vermogen?

Voordat ik meer ga vertellen over de schatting van het vermogen van Kees van der Spek, zal ik je eerst iets meer vertellen over de manier waarop Kees van der Spek zijn vermogen heeft vergaard. Natuurlijk heeft hij niet zomaar al het geld van iemand gekregen. Hij heeft simpelweg keihard moeten werken om zijn vermogen bij elkaar te rapen als journalist, regisseur en programmamaker.

De carrière van Kees van der Spek in de Nederlandse televisie- en entertainmentwereld begon in 1996. Het eerste jaar was hij werkzaam als bureauredacteur. Daarna begon Kees van der Spek met toenmalig misdaadverslaggever Peter R. de Vries samen criminaliteit in Nederland en het buitenland te bestrijden. Zij zonden hun verhalen uit op televisie en maakte in 2007 ook een documentaire over Joran van der Sloot. Na een tijd de rechterhand van Peter R. de Vries te zijn, besloot Kees van der Spek zich te gaan richten op het maken van eigen programma’s voor SBS. In 2013 kwam dan ook het eerste seizoen uit van Oplichters in het Buitenland. De afleveringen werden bekeken door honderdduizenden mensen. Niet gek, want het zijn uitzendingen op SBS6 en RTL5 die vol zitten met spanning en sensatie. Zo zoekt Kees van der Spek regelmatig de confrontatie op met oplichters en criminelen met gevaar voor zijn eigen leven. Kees van der Spek lijkt eigenlijk nergens bang voor te zijn. Dit heeft misschien deels te maken met zijn verleden en levenservaring. Kees van der Spek heeft namelijk in zijn jeugd gewoond in onder andere Israël, Duitsland en Suriname.

Naast een carrière in de televisiewereld verschenen er ook twee boeken van Kees van der Spek, namelijk: “Achter de schermen bij Peter R. de Vries” en “Achter de schermen bij Oplichters in het buitenland”. Ongetwijfeld heeft Kees van der Spek hier een gedeelte van zijn vermogen mee vergaard.

Hoeveel geld bedraagt het totale vermogen van Kees van der Spek?

Naar eigen zeggen verdient Kees van der Spek geen overdreven hoog salaris met het maken van programma’s. Echter, dit vindt hij ook niet erg. Hij is namelijk niet gefocust op geld en ook niet zo materialistisch. Toch vindt Kees van der Spek het wel fijn om geld te hebben. We weten immers allemaal dat het leven veel makkelijker wordt als je geld hebt. Kees van der Speek heeft een prima huis, kan op vakantie en kan de dingen doen die hij leuk vindt. Ook rijdt hij rond in een auto van de zaak. Dit was voorheen een kleine Citroën. Enkele maanden is de auto ingeruild voor een nieuwe. Het is nog onbekend wat voor een auto dit is. Bovendien heeft Kees van der Spek een telefoon van de zaak.

Naar schatting verdient Kees van der Spek ongeveer een ton per jaar. Dit komt neer op een maandelijks salaris van meer dan 8000,- euro. Dit is dus eigenlijk helemaal niet zoveel geld voor iemand die zo’n grote bekendheid heeft vergaard in de media. Het relatief lage salaris is wel te verklaren, omdat hij in dienst is van een producent in plaats van een tv-zender. Dit geldt voor zowel zijn tijd bij SBS als RTL. Zijn overstap in 2018 van SBS naar RTL heeft dan ook geen (grote) invloed gehad op zijn salaris. Hij kiest niet voor een langdurig contract bij een tv-zender, in tegenstelling tot collega’s, omdat je dan wellicht dingen moet gaan doen waar je eigenlijk helemaal niet op zit te wachten. Dit vind ik een zeer verstandige keuze van hem.

Het is onbekend hoeveel het vermogen van Kees van der Spek precies bedraagt. Naar schatting zal het vermogen van Kees van der Spek rond de één miljoen euro liggen, mits we zijn huis en bezittingen ook mogen toerekenen aan zijn totale vermogen. Kees van der Spek wil zelf zijn exacte vermogen en salaris niet prijsgeven.

Voorlopig blijft Kees van der Spek doorgaan met het maken van programma’s. In 2022 komt er dan ook weer een nieuw seizoen uit van Oplichters in het buitenland. Gezien de ongebruikelijke en gewaagde acties van Kees van der Spek, gun ik hem in ieder geval van harte een hoog vermogen!

Activeer de automatische machine die 250,- euro per dag oplevert via internet

Gratis introductievideo over hoe jij zelf kunt beginnen met affiliate marketing

Ja! Ik wil ook geld verdienen!

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *