Leuke banen die goed verdienen

De #12 leukste banen op een rijtje!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
Leuke banen die goed verdienen

Er komt een moment in je leven dat je denkt, heb ik nu eigenlijk wel de baan die ik leuk vind. Op het moment dat je dat jezelf al gaat afvragen is het antwoord waarschijnlijk nee.

Of je zit op school en dan komt er iemand met een beroepskeuze test. Leuk bedacht, maar die uitkomst is in 9 van de 10 gevallen helemaal fout.

Laten we wel wezen, iedereen is op zoek naar de perfecte baan. Die zal ongetwijfeld wel ergens bestaan, maar als alternatief kun je ook dromen van de leukste banen die goed verdienen en daarvan heb ik er een paar voor je in deze blog gezet.

Zijn er nog leuke banen die goed verdienen?

Vandaag de dag zijn veel mensen gefocust op het verdienen van zoveel mogelijk geld. Mensen kiezen eerder voor een baan waarmee ze goed geld verdienen dan een baan die ze echt leuk vinden.

Het kan dan ook voorkomen dat je na een tijdje je baan niet meer leuk vindt als je het puur voor het geld doet. De realiteit is dus dat veel mensen 5 dagen of meer per week bezig zijn met hun werk, maar hier geen plezier in hebben. Het wordt dan mentaal lastig om iets vol te houden.

Ik verdien zelf geld met een verdien methode waarmee je goed geld kunt verdienen en het is ook nog eens een super leuk verdienmodel. Lees dus tot het einde om te ontdekken wat de leukste baan is om geld te verdienen.

Hieronder kun je alvast de 12 leukste banen vinden die goed verdienen.

1. Boomverzorger

Het moet wel in je bloed zitten, de natuur. Als je een echte natuurliefhebber bent, dan is boomverzorger misschien wel de baan voor jou. Je moet alleen geen hoogtevrees hebben, aangezien je volgens je baas af en toe de boom in kan.

Voor deze baan heb je wel een ETW, oftewel een European Tree Worker-diploma nodig. Een beetje aparte baan, maar je pakt er wel zo’n €2600,- per maand mee.

2. Netflix vertaler

Netflix kijken en ondertussen geld verdienen, kan dat? Ja dat kan, wanneer je als vertaler gaat werken voor Netflix. Je ziet de nieuwste releases voorbijkomen en als jij de vertaling goed en snel doet, kan je er flink mee verdienen.

Vertaler voor Netflix word je natuurlijk niet zomaar. Voordat je eventueel wordt aangenomen zijn er allerlei vertaaltesten met tijdslimiet. Heb je dat allemaal goed doorstaan en word je aangenomen, dan verdien je bijvoorbeeld voor een simpele vertaling van Nederlands naar Engels, €10,50 per vertaalde minuut. Ja je leest het goed, per minuut, dus €630,- per vertaalde uur.

3. LEGO Master Model Builder

Ben jij die knutselsmurf die vroeger al met Lego aan het spelen was? Dan zou je misschien Master Model Builder kunnen worden.

Het wordt wel een zware klus om ertussen te komen, want er zijn wereldwijd maar 27 van deze Master Model Builders. Wil je toch een poging doen, dan moet je veel kennis en ervaring hebben met de modelbouw op professioneel niveau. Je moet creatief duidelijk hoger begaafd zijn dan gemiddeld. Lukt het jou om hieraan te voldoen, dan zou je zomaar aangenomen kunnen worden bij het Legoland Discovery Centre in Scheveningen.

Als Lego knutselsmurf, verdien je toch zo’n €34.000,- per jaar en dat is niet verkeerd om met Lego te spelen.

Leuke banen die goed verdienen LEGO
Leuke banen die goed verdienen: LEGO Master Model Builder

4. Watersommelier

Een van de andere leuke banen die goed verdienen is watersommelier. Voor diegene die niet weten wat een sommelier is, dit is een kelner die zich heeft gespecialiseerd in wijn en wijn-spijscombinaties. Een watersommelier heeft zich dus ook gespecialiseerd in water. Water kan net als wijn geharmoniseerd worden met bepaalde smaak en gerechten.

Lijkt het je leuk om de diverse varianten van wijn te testen en hierover te adviseren, dan kan je dat op een speciale school leren. Het nadeel is echter dat er wereldwijd maar 5 scholen zijn waar dat mogelijk is en de dichtstbijzijnde school staat in Duitsland. Eventueel kun je een gastheer gerelateerde opleiding in Nederland volgen en je vervolgens specialiseren als sommelier. Of dat de moeite waard is laten we aan jou over, want een watersommelier verdient gemiddeld zo’n €2.000,- per maand.

5. Beroepsduiker

Duiken hoeft zeker niet alleen een hobby te zijn, je kan ook duiken voor je beroep. Wil je van je hobby je werk maken, dan heb je wel acht wettelijk verplichte certificaten in je zak hebben. Deze certificaten zijn allemaal te behalen bij de opleiding voor beroepsduiker.

Heb je alle certificaten op zak, dan kan je als beroepsduiker op vele manieren aan de slag. Is het de moeite waard om van je hobby je beroep te maken, ik denk van wel. Een beroepsduiker verdient namelijk zo’n €70.000,- per jaar.

6. Stemacteur

Ook wel bekend als voice-over. Een erg leuke baan waar je veel creativiteit in kwijt kan. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een mooie stem, veel inlevingsvermogen en wat acteertalent zou ook erg welkom zijn.

De beste weg om stemacteur te worden is om een vooropleiding voor theater te volgen. Wanneer je als stemacteur gaat beginnen, zal je ongetwijfeld eerst de kleine opdrachten krijgen en niet meteen de hoofdpersoon van de nieuwste Disneyfilm gaan inspreken, maar ben je eenmaal lekker op dreef, dan kan je deze baan zomaar tot ruim €300,- per 5 minuten inspreektijd opleveren.

7. Golfbalduiker

Klopt, die golfballen horen niet in het water. Het zijn de foute slagen van de elite die de golfballen in de vijvers doen verdwijnen. Daar komt voor een kapitaal aan golfballen in te liggen en om die ballen allemaal weer uit de vijver te halen, is er een golfbalduiker nodig.

Je hebt niet meer nodig dan een duikbrevet, dus heb jij een duikbrevet en ben je niet bang om in het donker te duiken, aangezien dit alleen kan na sluiting van de golfbaan, dan is deze baan misschien iets voor jou. Het opduiken van deze misslagen, levert je zo’n €48.000,- per jaar op. Het is dus zeker een leuke baan die goed verdient.

Leuke baan om goed te verdienen als golfbalduiker
Leuke baan om goed te verdienen: golfbalduiker

8. Plaats delict schoonmaker

Misschien heb je de serie Blacklist wel eens gekeken. In deze serie is een Mr. Kaplan verantwoordelijk voor de schoonmaak van het plaats delict. De plaats delict schoonmaker waar ik het over ga hebben werkt echter voor de politie en gemeente.

Wanneer de politie klaar is met het onderzoeken, wordt het plaats delict vrijgegeven. Het is tijd dat de plaats delict schoonmaker in actie komt. Heb jij er geen probleem mee om chemicaliën, bloed of menselijke uitwerpselen schoon te maken. Heb je ervaring in de schoonmaak en heb je een sterke maag, dan is plaats delict schoonmaker misschien wel iets voor jou. Is het geen probleem voor je om tijdens het schoonmaken een beetje te kokhalzen, dan levert deze baan je €51.000,- per jaar op.

9. Ethische hacker

Hacken blijft natuurlijk hartstikke spannend en illegaal. Maar waarom zou je niet op een legale manier gaan hacken. Als ethische hacker word je ingehuurd door bedrijven en overheidsinstellingen, om onder andere te kijken hoe veilig hun systemen en netwerk zijn.

Als illegaal hacker heb jij je dat zelf aangeleerd, maar je kan daar ook een speciale opleiding voor volgen, waarna je een certificaat krijgt. Om je illegale praktijken om te zetten in een legale baan kan je, afhankelijk van je werkervaring, tussen de €41.000,- en €80.000,- per jaar verdienen.

10. Waterglijbaantester

Een wat!? Ja je leest het goed, een waterglijbaantester, het bestaat echt. Je reist verschillende waterpretparken af en test de waterglijbanen. Het is onder andere de baan van Tommy Lynch. Hij reist elk jaar weer de wereld rond om glijbaden in waterparken en zwembaden te testen. Hij reist van resorts op de Caraïben, naar Europese stranden of Amerikaanse speeltuinen, om waterglijbanen te testen. Er wordt dan getest op veiligheid, hoogte, hoeveelheid water en niet geheel onbelangrijk, de fun factor en dit doet hij zonder ook maar één dag vakantie op te nemen.

Zoals hij zegt is het een serieus beroep, yeah wright! In zes maanden tijd, reist hij de hele wereld af om op zo’n twintig verschillende vakantieparadijzen, waterglijbanen uit te testen en doet dit voor €12.300,- inclusief korst en inwoning. Lijkt het jou ook een van de leuke banen die goed verdienen? Naar mijn idee zijn er ergere dingen.

11. Knuffelaar

Je zou denken dat het misschien een grapje is, maar je kan echt professioneel knuffelaar worden. Het is een niet-seksuele aanrakingstherapie en duurt net zo lang als de klant zelf wil. Mensen vinden het prettig om aangeraakt te worden en het kan daardoor therapeutisch werken.

Het gaat zelfs zo ver, dat je een officiële knuffelaar kan worden en er een certificaat voor kan halen. Daarmee kan je dus je knuffeldiploma naast je veterstrikdiploma hangen. Als een klant met je wil komen knuffelen, heb je vooraf eerst een kort intakegesprek. Daarna laat je hem of haar een soort overeenkomst tekenen, waarop staat aangegeven, wat zijn of haar grenzen zijn wat aanraking en knuffelen betreft. Daarna kan het knuffelen beginnen.

Ondanks dat het allemaal een fabeltje lijkt, is het toch echt een serieuze baan waar je €72,- per uur mee kan verdienen en dat om alleen maar te knuffelen.

12. Eilandwachter

Ook wel eilandbeheerder genoemd. Lijkt het je wat om zonder alle sores van vandaag de dag op een eiland te werken, lekker weg van alles? Dan is eilandwachter wellicht iets voor jou.

Zie het als de conciërge van het eiland. De Bahama’s en de Fiji eilanden bijvoorbeeld, bestaan uit honderden kleine eilandjes, die gekocht worden door mensen met iets meer geld dan de gemiddelde Nederlander. Daar staat ook meestal een huis op en wordt dan gezien als vakantieverblijf. Zowel het huis, als de dieren en het eiland zelf hebben het hele jaar onderhoud nodig en daar komt de eilandwachter om de hoek kijken.

Je zorgt dat alles netjes onderhouden blijft en je woont het hele jaar dus op een tropisch eiland. Het wordt wel erg lastig om uitverkorene te zijn, want enkele jaren geleden stond er een vacature voor deze superbaan en daar kwamen ruim 35.000 sollicitaties op binnen. Ben je wel die uitverkorene, dan heb je niet alleen een super leuke baan te pakken, maar je salaris kan ook nog eens oplopen tot zo’n €100.000,- per jaar. Als je er dan ook nog eens regelmatig een blog over je avontuur schrijft, kun je op een leuke manier erg goed geld verdienen.

Een leuke baan waarmee ik zelf geld verdien

In deze blog heb ik je verteld over de leukste banen die goed verdienen. Persoonlijk vind ik het best grappige en leuke manieren om geld te verdienen. Echter denk ik dat de opties voor weinig mensen interessant genoeg zijn, omdat je voor sommige banen een specifieke diploma of ervaringen nodig hebt.

Het lijkt me dan ook interessanter voor je om met affiiate marketing te beginnen. Je gaat dan producten en/of diensten promoten in ruil voor een deel van de winst. Aangezien er honderden miljoenen affiliate producten zijn, zullen er vast en zeker producten die jij leuk vindt of zelfs zelf hebt gebruikt en die je kunt promoten voor geld.

Ik raad je aan om via de onderstaande knop de video te bekijken over het bijzondere verdienmodel affiliate marketing. Na het bekijken van de video weet je precies wat het is en hoe jij hier zelf op een leuke manier goed geld mee kunt verdienen. Je kunt bijvoorbeeld een social media account of website opzetten en de leukste producten promoten.

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij meer informatie over de Affiliate Marketing Revolutie?

Ja! Ik wil meer informatie!

Ps. Laat hieronder een reactie achter als je nog vragen hebt over de hierboven besproken leuke banen die goed verdienen. Ook kun je mijn artikel lezen met een compleet overzicht van de best betaalde banen op verschillende opleiding niveaus.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *