Marketing vanuit huis

#7 banen in de marketing voor thuis!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
marketing vanuit huis

De vraag naar vacatures en opdrachten voor marketing vanuit huis wordt steeds groter. Steeds meer mensen worden gedwongen in thuisisolatie te gaan of thuis te werken door het coronavirus. Andere mensen vinden het gewoon fijner thuis te werken dan op kantoor te zitten, bijvoorbeeld omdat ze dan zelf mogen bepalen op welke tijdstippen ze werken. Het is dan ook ideaal vanuit huis te werken in de online marketing wereld, of je hier nou zelf voor kiest of de maatschappij je dit oplegt.

Het voordeel van marketing is dat het bijbehorende werk vooral achter de computer en telefoon plaatsvindt. Je hoeft dus echt niet bij een groot reclamebureau te werken en fysiek aanwezig te zijn om geld te verdienen als marketeer. Er zijn genoeg mogelijkheden om vanuit huis een inkomen te vergaren. Hieronder bespreek ik enkele mogelijkheden voor banen in de marketing. Het zijn voorbeelden van manieren om bij te verdienen of zelfs een geheel maandelijks inkomen te verdienen. Je kunt dit gewoon thuis of overal ter wereld doen.

Hoe kun je beginnen met marketing vanuit huis?

Als mensen op zoek zijn naar een marketing of marketing communications gerelateerde baan gaan zij vaak op zoek naar beschikbare vacatures. Dit is inderdaad een mogelijkheid een kans te krijgen marketing vanuit huis te doen. Echter kun je ook als zelfstandige aan de slag. Je krijgt dan een stuk meer vrijheid en de inkomsten kunnen veel hoger zijn.

1. Affiliate marketeer

De eerste manier om marketing vanuit huis toe te passen en geld te verdienen is affiliate marketing. Door een affiliate marketeer te worden, kun je producten van iemand anders promoten en krijg je hiervoor een percentage van de opbrengst.

Om geld te verdienen als affiliate marketeer zal je mensen moeten bereiken die op je affiliate links klikken. Als je dus begint met affiliate marketing, maar nog geen groot budget hebt om bijvoorbeeld te adverteren en direct grote aantallen mensen te bereiken, dan is het misschien verstandig een extra baan in de marketing te nemen. In de tussen tijd kun je je bereik gaan uitbreiden op bijvoorbeeld LinkedIn, Instagram, Facebook en YouTube. Ook raad ik je aan een website op te starten en hier artikelen op te plaatsen, zodat je gratis bezoekers krijgt via Google. Jouw marketing skills kun je in ieder geval goed gebruiken om zoveel mogelijk mensen te bereiken op internet.

Om op deze manier te beginnen met marketing vanuit huis hoef je jezelf alleen even aan te melden bij de gewenste affiliate netwerken. Denk aan Bol.com, Daisycon en PayPro. Vervolgens kun je op alle plekken in de wereld geld verdienen. Je hoeft namelijk alleen maar producten te promoten en de eigenaren handelen het verdere verkoopproces af.

2. Online tekstschrijver

Voor het schrijven van teksten heb je alleen een laptop of computer nodig. Je zou zelfs je telefoon kunnen gebruiken om teksten te schrijven. Aangezien er veel vraag is naar goede copywriters kun je overwegen dit vanuit huis te gaan doen.

Je zou bijvoorbeeld webartikelen kunnen schrijven. Bedrijven zijn namelijk vaak op zoek naar tekstschrijvers die blogs kunnen schrijven, die ze vervolgens kunnen publiceren op hun website. Ook zou je teksten kunnen schrijven die worden gebruikt in de marketing en reclames. Denk bijvoorbeeld aan product omschrijvingen, social media berichten, e-mails en advertentieteksten. Je zult dan overtuigend moeten overkomen in je teksten, zodat de teksten klanten opleveren. Een goede copywriter schrijft teksten die mensen tot actie aanzetten, omdat ze denken dat je hen kunt helpen.

Er zijn veel marketing vacatures te vinden als tekstschrijver. Dit werk kun je gewoon vanuit huis doen. Ook zou je kunnen overwegen jezelf aan te melden bij een platform zoals Textbroker. Je kunt dan als zelfstandige aan de slag en krijgt meer vrijheid. Je mag dan namelijk zelf bepalen welke teksten je aanneemt.

3. Content marketeer

Een andere manier om met marketing aan de slag te gaan vanuit huis is het worden van een content marketeer. Met deze marketingfunctie ga je content maken voor bedrijven die zij vervolgens plaatsen op hun platformen. Het verschil met een copywriter is dat een content marketeer geen directe verkoopteksten schrijft, maar veel waarde probeert te leveren aan de volgers. Het doel hiervan is nieuwe klanten aantrekken zonder direct te verkopen.

Als content marketeer kun je terecht bij kleine, middelgrote, maar ook grote bedrijven. Je gaat dan bijvoorbeeld blogs schrijven, video’s opnemen en social media berichten maken.

4. E-mailmarketeer

Een e-mailmarketeer richt zich in het specifiek op het schrijven van waardevolle en converterende e-mails. De e-mails zijn gericht op specifieke doelgroepen. Veel bedrijven hebben dan ook een nieuwsbrief of opt-in pagina om e-mailadressen te verzamelen.

Een e-mailmarketeer zorgt ervoor dat er een relatie wordt opgebouwd met een potentiele klant. Als je alleen maar zou focussen op het verkopen van producten, zouden klanten afhaken. Vervolgens zullen ze je e-mails niet meer openen en ben je klanten misgelopen. Dat is zonde, want voor ondernemers is hun e-maillijst een van de waardevolste assets.

Voor het krijgen van een functie als e-mailmarketeer is het belangrijk dat je goed bent met woorden. Klanten moeten je teksten makkelijk begrijpen. Ook dien je de juiste stukjes tekst in de koppen te verwerken van de e-mails. Bovendien dien je de e-mails te analyseren en optimaliseren. Je kunt bijvoorbeeld in de gaten houden hoeveel keer een e-mail wordt geopend en hoeveel kliks naar de website dat oplevert. Door dit goed in de gaten te houden, kun je begrijpen wat wel en niet werkt.

5. Marketinganalist

Een marketinganalist hoeft niet aanwezig te zijn op kantoor. De werkzaamheden kunnen namelijk prima vanuit huis worden uitgevoerd. Mocht er onderling contact moeten worden opgenomen met collega’s, kan dit makkelijk via de telefoon of Microsoft Teams.

Een marketinganalist heeft meerdere taken. Denk bijvoorbeeld aan het analyseren van de markt, de concurrentie en het consumentengedrag. Door deze factoren in de gaten te houden kunnen op tijd kansen worden gezien en kunnen bedrijven de beste producten aanbieden aan de consument. Houd er dus rekening mee dat je met deze marketing functie veel meer met cijfertjes bezig bent dan andere banen.

6. Social media marketeer

Aangezien de massa aanwezig is op social media is het voor bedrijven een must om zichtbaar te zijn op het internet. Bedrijven hebben dan ook social media marketeers nodig die vanuit huis of op kantoor de social media activiteiten willen regelen. Je kunt solliciteren op social media marketing vacatures, maar ook op freelance basis aan de slag.

Als je een social media marketeer wilt worden dien je uiteraard te weten hoe de platformen werken. Het wordt jouw taak dagelijks nieuwe content te publiceren op social media voor één of meerdere bedrijven. Ook kun je bijvoorbeeld op zoek moeten gaan naar influencers. Het is dus handig als je goed kunt schrijven, afbeeldingen en video’s kunt ontwerpen en op een leuke manier kunt communiceren met klanten. Bovendien zal je analyses moeten kunnen maken van de statistieken van social media pagina’s en hierop verbeteringen afstemmen.

7. SEO-specialist

Een SEO-specialist houdt zich bezig met zoekmachineoptimalisatie. Dit betekent dat de zichtbaarheid van een bedrijf wordt vergoot door de website hoger te laten ranken in zoekmachines, zoals Google. Uiteraard willen bedrijven zo hoog mogelijk in Google staan en boven hun concurrenten staan, zodat zij op gratis wijze relevante bezoekers op hun website krijgen.

Het wordt dus jouw taak websites beter gevonden te laten worden in de zoekmachines. Dit kan bijvoorbeeld door meer waarde te leveren in bestaande artikelen en de SEO factoren aan te passen. Ook moet je mogelijk compleet nieuwe SEO teksten schrijven, zodat bedrijven de artikelen kunnen plaatsen op hun blog en website. Bovendien zal je backlinks (andere websites die naar de website linken) moeten vergaren en Google Search Console kunnen analyseren.

Start vandaag nog met marketing vanuit huis

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende manieren om marketing vanuit huis te doen en hier inkomsten mee te vergaren.

Mocht jij op zoek zijn naar een manier om op volledig passieve wijze geld te verdienen met marketing, raad ik je aan om te beginnen met affiliate marketing. Door een website op te zetten en hier artikelen op te publiceren, kun je namelijk op automatische wijze bezoekers op je website krijgen via Google. Vervolgens kun je relevante affiliate producten promoten, zodat je geld verdient. Het fijne hiervan is dat je met producten en diensten aan de slag kunt gaan, waar je zelf interesse in hebt.

Bekijk even de onderstaande introductievideo, zodat je vandaag nog kunt beginnen met marketing vanuit huis.

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *