Online bedrijf beginnen

Overweeg deze #7 online bedrijven!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
eigen online bedrijf beginnen

Een online bedrijf beginnen is niet moeilijk en er zijn talloze mogelijkheden om te beginnen. Het mooie is dat iedereen dezelfde kansen krijgt online. Iedereen kan namelijk dezelfde webpagina’s bezoeken en publiceren.

Op het internet valt veel geld te verdienen. Dagelijks gebruiken miljoenen Nederlanders online platformen, zoals Google, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en YouTube. Aangezien de massa zich hier bevindt, is het super kansrijk succesvol te worden met een bedrijf dat zich online presenteert. Het voordeel is dat je veel platformen gratis kunt gebruiken. Denk aan kosteloze websites en social media accounts die je in één dagje kunt opzetten.

In dit artikel ga ik je goede ideeën geven voor het beginnen van je online bedrijf. Om zelf een online bedrijf te beginnen, dien je jezelf in de meeste gevallen aan te melden bij de Kamer van Koophandel. Ik zal aangeven bij welk verdienmodel dit niet het geval is.

Hoe begin je een online bedrijf?

Voor het beginnen van een eigen online bedrijf heb je niet veel nodig. De opstartkosten zijn gering. Dit is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van het businessmodel dat je gaat inzetten. Het is in ieder geval vele malen goedkoper dan wanneer je een fysiek bedrijf zou oprichten. Je hoeft voor een online bedrijf namelijk niet per se een kantoor of winkel te hebben. Ook heb je geen personeel nodig en eventueel kun je met een virtueel team beginnen.

Het beginnen van een online bedrijf kan al als je 50,- tot 250,- euro hebt. Het kan allemaal sneller gaan als je momenteel al wat geld hebt, maar een eigen bedrijf beginnen is dus ook mogelijk voor mensen die graag iets willen opbouwen, maar momenteel nog niet veel geld hebben.

50,- euro is dan ook het bedrag van de kosten voor het aanmelden van je bedrijf bij de Kamer van Koophandel. Echter kun je zelfs een online verdienmodel toepassen, sales realiseren, zonder kosten te hoeven maken. Hierover vertel ik je zo meer.

Ideeën om een online bedrijf te beginnen

Hieronder ga ik enkele voorbeelden van online bedrijven toelichten waarmee je zelf kunt beginnen. In principe kun je al deze verdienmodellen toepassen in jouw eigen gekozen markt. Het beste is om een online bedrijf te beginnen in een markt dat te maken heeft met jouw hobby, passie of interesse.

Idee 1: Dropshipping

De bekendste manier om een online bedrijf te beginnen is misschien wel dropshipping. Bij dropshipping ga je online producten verkopen aan klanten. Je hebt deze producten echter niet zelf op voorraad, maar hebt afspraken gemaakt met leveranciers die de producten verzenden naar de klanten. Jij hoeft dus alleen maar je bestellingen door te sturen naar de leveranciers. Dit verdienmodel kan zeker lucratief zijn. Daarnaast kun je makkelijk opschalen door meerdere producten te gaan verkopen of meerdere online dropshipping bedrijven te starten.

Om een dropshipping store te beginnen heb je een webshop nodig. Hiervoor kun je het beste Shopify gebruiken. Dit systeem maakt het super eenvoudig een goed converterende webshop met een professionele uitstraling te maken. De leveranciers kun je in Nederland zoeken, zodat de producten snel worden geleverd. Ook kun je goedkope leveranciers vinden op de website AliBaba.com. Bovendien kun je de plug-in Oberlo koppelen aan je Shopify account om makkelijk leveranciers te vinden en producten te verkopen.

Idee 2: Bol.com e-commerce

De tweede manier om een online bedrijf te beginnen is door je Bol.com e-commerce store te beginnen. Met e-commerce bedoelt men eigenlijk gewoon het online verkopen van producten. Bol.com krijgt maandelijks miljoenen bezoekers die producten willen kopen op hun website. Bol.com is dan ook een uitstekend platform om je producten op te verkopen. Misschien is dit nieuw voor je, maar het is dus voor iedereen mogelijk producten te verkopen op Bol.com.

Op Bol.com dien je te zoeken naar markten met lage concurrentie. Kijk bijvoorbeeld welke producten slechts 1 tot 3 pagina’s aan concurrentie hebben. Deze spullen kan je goedkoop gaan inkopen in China en naar een Bol.com warenhuis laten verzenden. Vervolgens zal Bol.com de bestellingen bij de klanten afleveren. Om concurrentie op Bol.com te overstijgen zou je bijvoorbeeld een advertentie kunnen maken het product en handige extra’s om te gebruiken bij het product.

Idee 3: Online marketing agency

Het beginnen van een online bedrijf in de online marketing branche kan een goede keuze zijn. Er zijn namelijk tal van marketing-gerelateerde diensten die je kunt aanbieden aan bedrijven en personen. Je zou bijvoorbeeld teksten kunnen schrijven, Facebook advertenties kunnen runnen, websites kunnen maken en websites op SEO of copywriting gebied kunnen verbeteren.

Het mooie van een online marketing agency is dat je eigenlijk geen geld nodig hebt om te beginnen. De diensten ga je namelijk leveren aan anderen. Het kost je zelf immers niks om teksten te schrijven of websites te maken, behalve je tijd. Met één geschreven tekst van 500 woorden kun je al 100,- euro verdienen en het instellen en optimaliseren van advertenties voor één bedrijf kan 1000,- euro per maand opleveren. Het hoeft ook geen geld te kosten om klanten te vinden voor je online bedrijf. Je kunt namelijk gebruik maken van gratis platformen, zoals sitedeals.nl. Een betere manier vind ik echter om bijvoorbeeld bedrijven op Facebook te zoeken en gewoon te gaan bellen om hun een aanbod te doen.

Idee 4: Eigen producten of diensten online verkopen

Een ander idee voor het opstarten van je online bedrijf is het verkopen van eigen producten of diensten. Er is namelijk een kans dat je ergens talent voor hebt of zelf producten, softwareprogramma’s of apps maakt. Je kunt dan online platformen gaan inzetten om je eigen producten te promoten en te verkopen. Je kunt Shopify gebruiken om eenvoudig een eigen professionele webshop op te zetten en dus je producten of diensten aan te bieden. Als je het nog simpeler wilt houden, kun je ook het vertrouwde Marktplaats.nl of andere platformen, zoals Etsy.com gebruiken. Hier zitten namelijk al veel potentiele klanten. In het geval van een app kun je het gewoon plaatsen in de App store of Google Playstore store. Om écht succesvol te worden met eigen producten en diensten dien je hoge kwaliteit te leveren, goed in marketing te zijn of een online bedrijf te starten in een onontdekte markt.

Idee 5: Online leeromgeving starten

Als je overweegt zelf een product of dienst te verkopen met je online bedrijf kun je overwegen een eigen leeromgeving te starten. Je kunt dan een (maandelijkse) vergoeding vragen aan elk persoon die lid word van de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een online leeromgeving om beter te slapen, af te vallen of een mooiere huid te krijgen. Eigenlijk kun je voor elk niche wel een goede videotraining maken en een community beginnen.

Het maken van een online leeromgeving is in ieder geval niet moeilijk. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van Huddle. Dit systeem geeft je de mogelijkheid mensen topics te laten openen, zodat zij vragen kunnen stellen en onderling met elkaar kunnen communiceren. Ook kun je video’s maken en plaatsen in de Huddle omgeving, zodat je de videotraining kunt verkopen.

Idee 6: Crypto en aandelen investeringen

Hoewel je hier geen bedrijf voor nodig hebt om mee te beginnen zijn investeringen in crypto en aandelen geweldige manieren om online inkomsten te vergaren. Als je meer geld nodig hebt om bijvoorbeeld te steken in je online bedrijf kan investeren een goede manier zijn. Je zou bijvoorbeeld kunnen investeren in cryptomunten en aandelen van bedrijven. Er zijn nog steeds ontzettend veel cryptomunten die honderden of zelfs duizenden keren over de kop kunnen gaan. Dit jaar wordt bijvoorbeeld verwacht dat bekende crypto’s, zoals Cardano en Ripple tien keer zoveel waard zullen worden. Om nog meer winst te behalen kan je focussen op cryptomunten die net op de markt komen, zodat je maximaal kunt profiteren van koersstijgingen. Beginnen met handelen op crypto- en aandelen markten kunnen zeker goede toevoegingen zijn aan je online inkomstenstromen.

Idee 7: Affiliate marketing

Het online bedrijf waarmee ikzelf enkele jaren geleden mee ben begonnen en nu mijn geheel maandelijkse inkomen oplevert is affiliate marketing. Bij dit online verdienmodel is het de bedoeling producten en diensten van anderen te promoten in ruil voor commissies. Dit betekent dat je dus zelf geen producten hoeft te verkopen, geen voorraad of opslagplaats nodig hebt en ook geen producten hoeft te verzenden of vervelende klantensupport hoeft te regelen.

Affiliate marketing kan op honderden manieren worden toegepast. Je zou bijvoorbeeld een website kunnen beginnen, een Instagram pagina kunnen opzetten of actief kunnen worden in Facebook groepen. Denk ook aan het maken van YouTube video’s en Facebook advertenties. Op al deze platformen kun je affiliate links gaan delen en als mensen iets via jouw link kopen, verdien je geld. Ik pas zelf affiliate marketing voornamelijk toe op websites. Als je namelijk artikelen schrijft voor je site, zullen deze worden opgenomen in de zoekresultaten van Google en kun je op de automatische piloot een relevante bezoekersstroom gaan krijgen.

Het voordeel van affiliate marketing is dat je je online business nog niet direct hoeft in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Je gaat namelijk geen eigen producten verkopen. Zodra je veel geld begint te verdienen, is het misschien wel noodzakelijk en is dit sowieso gunstiger in verband met hoge aftrekposten voor de Belastingdienst.   

Vandaag nog beginnen met je eigen online bedrijf

Na het lezen van dit artikel weet je dat er veel manieren zijn om een online bedrijf te beginnen. De besproken verdienmodellen zijn slechts een klein gedeelte van het werkelijke aantal methodes.

In mijn ogen is affiliate marketing de beste manier om op een laagdrempelige manier online geld te verdienen. Als je dit op mijn manier gaat toepassen, kun je er volledig passie hoge online inkomsten mee genereren.

Ik raad je dan ook aan de introductievideo te bekijken over dit verdienmodel, zodat jij vandaag nog een start kunt maken aan je online bedrijf en wellicht nog je eerste commissies kunt verdienen.

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *