Online geld verdienen als student

Hoe kun je duizenden euro's per maand verdienen in je studententijd?

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
Online geld verdienen als student

Online geld verdienen als student?

Waarschijnlijk ben je momenteel een student en ben je op zoek naar manieren om online geld te verdienen.

Wanneer je zelf geld verdient, hoef je geen doorsnee baan te zoeken zoals de andere studenten wel doen. Ook hoef je dan geen studiefinanciering te nemen en dus veel geld te lenen.

Op deze pagina vertel ik je meer over de manieren om online geld te verdienen voor studenten. Ik ben zelf ook een student geweest en kan je dus exact vertellen hoe het werkt.

Neem geen voorbeeld aan andere studenten

Als student kan het leven erg duur zijn. Misschien zit je momenteel op kamers en betaal je maandelijks huur of moet je jaarlijks 2000,- euro collegegeld betalen. In beide gevallen zal er geld moeten binnenkomen.

De meeste studenten kiezen (op aanraden van hun ouders) voor een simpele bijbaan. Ze gaan bijvoorbeeld vakkenvullen bij de Albert Heijn of werken in de bediening in een restaurant. Het nadeel hiervan is dat je niet zelf mag bepalen hoeveel, waar en wanneer je werkt. Ook zit je vast aan een laag uurloon waarvoor je vaak hard moet werken.

Andere studenten zullen je aanraden om een studiefinanciering te nemen. HBO studenten kunnen bijvoorbeeld ongeveer 1000,- euro per maand lenen, afhankelijk van hun opleidingsniveau en overige situatie. Hoewel sommigen beweren dat een studiefinanciering de goedkoopste lening is en het zelfs slim zou zijn om geld te lenen, blijft het geld van iemand anders wat je later terug moet betalen.

Werken voor een werkgever of geld lenen is om meerdere redenen niet ideaal als je optimaal wilt genieten van je studententijd.

Als je online geld wilt verdienen als student raad ik je dan ook aan om naar een lucratiever alternatief te zoeken.

Krijg je momenteel een studiefinanciering en wil je online extra geld verdienen? Bekijk dan de regels over geld verdienen naast een studiefinanciering (+ een simpele methode voor meer inkomsten).

Manieren om online geld te verdienen als student

Online geld verdienen is ideaal voor studenten. Je krijgt online alle vrijheid om te genieten van je studententijd. Je hebt namelijk geen last van een baas om je heen die alles voor je invult.

Vaak verdien je online veel meer geld dan met een normale baan. Je houdt dus genoeg tijd over om bijvoorbeeld naar de kroeg of je vrienden te gaan terwijl anderen moeten werken.

Ik was zelf ook een HBO commerciële economie student. In het eerste studiejaar verdiende ik al veel geld met een lucratief handeltje via Marktplaats. Later ontdekte ik een beter verdienmodel. Aangezien het al snel erg goed ging met mijn business, ben ik ‘fulltime’ gaan werken aan mijn eigen bedrijf en heb ik mijn studie opgezegd.

Het mooie is dat ik nu alle vrijheid heb en meer geld verdien dan de studenten waarmee ik in de klas was.

Hieronder bespreek ik een aantal manieren om geld te verdienen voor studenten. Misschien kun je je huidige vaardigheden gebruiken of nieuwe vaardigheden ontwikkelen.

#1: Content marketeer

Content marketing is booming. Content marketing betekent simpelweg dat er informatie wordt gegeven aan de doelgroep van een product of dienst, bijvoorbeeld in de vorm van een webartikel of whitepaper.

Als content marketeer ga je dus bedrijven helpen bij het geven van informatie aan hun klanten. Het is niet gek om voor het schrijven van een blogartikel van 500 woorden 150,- euro te verdienen. Andere studenten beginnen met een uurloon van 50,- euro en werken toe naar 75,- euro per uur.

Gezien de vraag in de markt en de bedragen die je met content marketing kunt verdienen, is het zeker een interessante manier om online geld te verdienen als student. Je zult het wel leuk moeten vinden om teksten te schrijven en de Nederlandse schrijftaal goed moeten beheersen.

Voor deze methode heb je alleen een computer nodig om vanaf het internet te werken en geld te verdienen als student.

#2: Social media beheren

Je kunt natuurlijk een eigen social media pagina opzetten en geld verdienen. Je hoeft daarvoor niet eens veel volgers te hebben, hierover vertel ik je zo meer.

Echter bieden veel studenten zichzelf aan als social media markteer bij bedrijven. Het is dan de bedoeling om bedrijven te helpen bij het opzetten en bijhouden van hun social media kanalen en strategieën. Denk bijvoorbeeld aan content creatie, zoals: Instagram story’s, Facebook afbeeldingen, YouTube video’s en advertenties.

Social media kan een leuk baantje zijn voor studenten die hun creativiteit kwijt willen. Ook kun je er behoorlijk wat geld mee verdienen. Zo vragen veel studenten 1000,- euro per maand per bedrijf om de advertenties te regelen.

#3: Investeren in crypto en aandelen

Het investeren in cryptomunten en aandelen is geen manier waarbij je zeker weet dat je geld gaat verdienen. De koersen speculeren immers erg. Niemand kan dus weten of je genoeg geld verdient om maandelijks rond te komen als student.

Toch is investeren een goede manier voor studenten om online wat extra geld te verdienen. Er bestaat namelijk wel degelijk een kans dat de koersen blijven stijgen. Met een kleine investering kun je aan het einde van de maand honderden euro’s hebben verdiend. Daarnaast krijg je als bonus nog eens 5 tot 10% rente per jaar over je investering dankzij staking.

Investeer alleen in crypto en/of aandelen met geld dat je niet meer nodig hebt. Het is namelijk geen garantie op inkomsten, maar wel een leuke manier om makkelijk te bijverdienen als student.

#4: Freelance opdrachten uitvoeren

Online zijn er genoeg freelance platformen te vinden waarop je jezelf kunt aanmelden. Vervolgens kun je geld uitbetaald krijgen door het uitvoeren van verschillende opdrachten die zijn geplaatst op het platform. Uit het overzicht met opdrachten kun je zelf leuke opdrachten kiezen.

De opdrachten die je kunt uitvoeren voor geld kunnen allerlei soorten onderwerpen hebben. Denk bijvoorbeeld aan het maken van social media afbeeldingen, teksten vertalen naar het Engels, SEO-diensten, logo’s ontwerpen en video’s bewerken.

De verdiensten van de opdrachten kunnen erg verschillen. Het fijne is dat er vooraf staat aangegeven hoeveel je precies verdient. Je kunt dus zelf overwegen een opdracht wel of niet aan te nemen.

#5: Affiliate marketing

Naar mijn mening is de beste manier om online geld te verdienen als student affiliate marketing.

Je promoot dan producten van anderen in ruil voor commissie.

Affiliate marketing is een betrouwbare manier om online geld te verdienen. Websites zoals Nu.nl en AD.nl verwerken bijvoorbeeld ook Bol.com affiliate links in hun artikelen, zodat ze geld betaald krijgen als iemand één of meerdere producten op Bol.com koopt.

Jij hoeft gelukkig geen grote en bekende website zoals Nu.nl te hebben om geld te verdienen als affiliate. Met 30 tot 60 minuten per dag kan je makkelijk duizenden euro’s per maand verdienen. Gewoon terwijl je een drukke student bent!

Beste manier om geld te verdienen als student

Als je een student bent en online geld wilt verdienen, kun je dus het beste aan de slag gaan met affiliate marketing. Je kunt dan namelijk geld verdienen met de dingen die je daadwerkelijk leuk vindt.

Misschien is het een idee om iets op te starten wat met je studie te maken heeft. Als je bijvoorbeeld een automonteur opleiding volgt, kun je een website opzetten over auto’s en auto-onderdelen promoten. Als je een diëtist opleiding volgt, kun je bijvoorbeeld een website of social media pagina opzetten over gezonde voeding en een boek met recepten of een cursus promoten. In letterlijk alle gevallen zijn er geschikte affiliate producten om te promoten. Je kunt bijvoorbeeld zelfs een koelkast, televisie of vakantie van duizenden euro’s promoten.

Het voordeel van een website is dat je eenmalig artikelen hoeft te maken en te publiceren. Daarna blijven de artikelen vindbaar in Google en krijg je dus 24/7 mensen op je website die zelf op zoek zijn naar bepaalde informatie. De kans dat iemand op je website komt, op je affiliate link drukt en een product koopt, is dus groot.

Online geld verdienen student: conclusie

De kansen om online geld te verdienen als student zijn vandaag de dag enorm. Je hoeft geen baantje meer te zoeken en/of een studiefinanciering te nemen als je een student bent.

Als student verdiende ik ook geld op internet. Ik begon met het verhandelen van producten op Marktplaats en later begon ik mij te verdiepen in websites en social media waarop ik affiliate marketing ging toepassen.

Om je op weg te helpen en je hetzelfde succes te laten behalen heeft Jacko Meijaard een complete A tot Z videotraining opgezet. Je leert hierin hoe je zelf een winstgevende affiliate business opzet. Je hoeft de stappen uit de video’s alleen maar over te nemen om zelf online geld te verdienen.

Ik ben benieuwd wat jij gaat kiezen. Kies je voor een normale baan waardoor je leuke afspraken blijft missen? Of kies je voor affiliate marketing, zodat je geld verdient terwijl je op de donderdagavond met een biertje of wijntje in je hand staat te feesten?

Klik op de knop hieronder om meer te lezen over het ideale verdienmodel en direct zelf online geld te verdienen als student.

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij meer informatie over de Affiliate Marketing Revolutie?

Ja! Ik wil meer informatie!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *