Opkomende crypto

12 Opkomende crypto's die pas enkele weken uit zijn!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
opkomende crypto

Investeren in één of meerdere opkomende crypto’s kan erg interessant zijn. Nieuwe cryptomunten kunnen namelijk tientallen of zelfs duizenden keren over de kop gaan.

Als er gesproken wordt over cryptovaluta, dan zal je waarschijnlijk direct investeren in Bitcoins horen en dat is op zich ook helemaal niet zo vreemd, want dat is veruit de belangrijkste cryptomunt. De marktkapitalisatie van de Bitcoin is op dit moment zo’n 1.000 miljard dollar waard en is daarmee goed voor de helft van de wereldwijde cryptomarkt. Dat betekent dus dat de Bitcoin in zijn eentje net zoveel waard is als alle andere crypto’s bij elkaar.

Deze pagina staat in het teken van de laatste ontwikkelingen van veelbelovende opkomende crypto’s. Hierbij zitten enkele opkomende cryptomunten die pas enkele dagen of weken uit zijn.

Dit is geen professioneel advies over opkomende crypto, dit artikel is alleen gemaakt voor onderzoeks- en amusementsdoeleinden.

Tip 1: Bitcoin (BTC)

De Bitcoin is ook dit jaar weer een coin die je in de gaten moet houden. Deze reus heeft een wisselvallige periode achter de rug, met een koers die schommelde tussen de $3.000 en $20.000, maar wel doodleuk het hoogste punt ooit heeft aangetikt. Dit jaar wordt pas het echte vuurwerk verwacht. 

De Bitcoin halving was de afgelopen jaren interessant. Er werd pas een jaar na de halving de echte bull run geconstateerd. We zullen het af moeten wachten, maar er zijn verschillende crypto-watchers die prijzen noemen van meer dan $100.000. Of die grens ooit aangetikt zal gaan worden blijft dus gewoon even afwachten. Het feit blijft echter wel dat de Bitcoin een zeer opkomende stabiele crypto is.

Tip 2: Ethereum (ETH)

Ondanks het feit dat Ethereum altijd gezien wordt als een eeuwige tweede, is een tweede plek helemaal niet zo slecht en daarmee is Ethereum ook dit jaar een interessante mogelijkheid om in te investeren. Ethereum heeft namelijk een transformatie ondergaan die baanbrekend was, waardoor Ethereum intussen als Ethereum 2.0 door het leven gaat.

De belangrijkste upgrade van Ethereum zit hem in de schaalbaarheid. Ethereum 2.0 gebruikt hier een sharding techniek voor en de kenners weten dat die techniek ook door Zilliqa (ZIL) en Radix DLT (eRDX) wordt gebruikt. Dat betekent dat Ethereum kan opschalen van zo’n 30 naar 100.000 transacties per seconde. Hiermee worden de mogelijkheden van Ethereum flink verhoogd, waardoor het een zeer interessante opkomende coin is geworden die je in de gaten zou kunnen houden.

Tip 3: Chainlink (LINK)

Op de derde plaats vinden we Chainlink en dit is misschien een coin die niet echt spraakmakend is. Het op tijd spotten van een opkomende crypto die nog niet zo bekend is maar wel potentie heeft, is de kracht van het investeren. Chainlink heeft de afgelopen tijd naam gekregen, omdat het één van de best presterende munten van 2019 bleek te zijn.

In het begin van 2019 koste één Chainlink je nog maar 25 cent, maar een jaar later was deze coin meer dan anderhalve euro waard en vandaag de dag is de prijs voor een Chainlink zo’n 10 euro waard. Had je dus 100 Chainlink crypto’s voor 25 cent gekocht en dus maar 25 euro geïnvesteerd, dan had je nu 975 euro winst gehad. 

Het platform dat ze gebruiken is een smart contracts platform en daarmee richten zij zich voornamelijk op de manier waarop verschillende platformen met elkaar communiceren via de smart contracts. Hierdoor wordt de blockchain technologie veel breder toepasbaar.

Als je naar de koers kijk, mag het wel duidelijk zijn dat LINK over de afgelopen jaren flink opkomend is, maar de grote vraag blijft natuurlijk, of LINK die stijgende lijn vol kan blijven houden, maar wat mij betreft is er geen enkele reden dat dit niet zo zou zijn.

Tip 4: Binance Coin (BNB)

Als je toe bent aan iets anders, dan zou de Binance Coin wel eens iets voor jou kunnen zijn. Deze opkomende coin is gekoppeld aan de gelijknamige cryptocurrency exchange die Binance heet en met deze crypto kunnen transactiekosten worden voldaan.

Oftewel, hoe meer er op Binance en swaps wordt gehandeld, hoe groter de BNB vraag wordt en daarmee zal de koers van BNB lekker gaan stijgen. 2020 was immers een jaar dat steeds meer mensen een gokje zijn gaan wagen door de cryptocurrency’s te kopen. 

Op het gebied van crypto trading, is Binance één van de marktleiders en het is dan ook niet meer dan logisch, dat de Binance Coin een sterke stijging zal laten zien, zeker met de mogelijkheid op een bull run op de Bitcoin, is er een kans dat er in 2021 veel crypto’s zullen worden gekocht en verkocht en dat betekent dat dit ook goed nieuws is voor de ontwikkeling van de Binance Coin. 

Tip 5: Uniswap (UNI)

Booming business is de Decentralized Finance en het zit er dik in dat dit in 2021 en de jaren erna, alleen maar belangrijker wordt. Als je het dan over Decentralized Finance hebt, dan kan je eigenlijk niet om Uniswap heen. Dit is een platform dat razendsnel ERC20-tokens met elkaar kan omwisselen. Dat klinkt op zich wel leuk voor de eindgebruiker natuurlijk, maar daarmee heeft Uniswap een oplossing gecreëerd voor de liquiditeitsproblemen van de kleinere decentrale cryptocurrency exchanges.

Er wordt met verschillende liquidity pools gewerkt en daardoor kan een decentrale cryptocurrency exchange vrij gemakkelijk een breed portfolio van ERC20-tokens op zijn platform aanbieden. De opkomst van Uniswap is erg sterk en dankzij de vlotte uitwisseling wordt het stevig ingezet door veel ERC20- en Ethereum- aanhangers.

Tip 6: Radix (eXRD)

Deze in november uitgekomen Radix is een opkomende en waarschijnlijk de meest onbekende crypto uit deze lijst, maar het heeft interessante investeringsopties voor 2021 en staat hoog in de potentie. Radix is een partij die het schaalbaarheidsprobleem van de cryptocurrency’s aanpakt. Radix krijgt het namelijk voor elkaar een miljoen transacties per seconde te maken. 

Dit kan dus een cruciale bijdrage zijn aan de adoptie van de blockchain en de crypto bij het grote publiek. Radix is misschien de meest ruwe diamant uit de lijst, maar het kan maar zo zijn Radix flink baanbrekend zal gaan worden.

Tip 7: The Ocean Token (OCEAN)

Nog zo’n vrij onbekende in de wereld van cryptocurrency is de Ocean Token. OCEAN is de token die op het platform zelf wordt gebruikt voor staking en data uitwisseling en is een absoluut opkomende coin die zijn waarde in één jaar tijd 20 keer heeft verdubbeld. Omdat het bij OCEAN alleen draait om data, is het een interessant project en ja er zijn zeker nog meer bedrijven die afhankelijk zijn van data, maar bij OCEAN gaat het volledig om het monetizen en hoe je kunt verdienen aan je eigen data. Elke dag ontstaan er gigantische hoeveelheden data. OCEAN is een token met heel veel potentie en is daarom zeker de moeite waard om in de gaten te houden.

Tip 8: Tezos (XTZ)

Tezos ging op 14 juli 2017 de boeken in als de meest succesvolle opkomende ICO ooit. Binnen twee weken haalde de ICO van Tezos maar liefst 232 miljoen dollar op. Tezos heeft een moeilijk start gehad met wat kinderziektes, maar inmiddels zijn ze helemaal terug.
 
Tezos heeft het afgelopen jaar een flinke sprong gemaakt in zowel de koers als de verwachting, want het zit erin dat de stijgende lijn gewoon zal doorzetten.
 
Tezos is druk bezig om zichzelf opnieuw uit te vinden en verder te ontwikkelen, zonder gebruikers of tussenpersonen. 

Tezos lijkt heel veel op Ethereum en misschien lijkt het wat overdreven nog een soortgelijke coin te hebben, maar Tezos haalde niet voor niets 15 keer zoveel op dan Ethereum toen die net uitkwam.

Tip 9: Ripple (XRP)

Over deze opkomende crypto tokens zijn de meningen heel erg verdeeld. De één ziet de XRP als de toekomst en de ander noemt het een shitcoin.

De manier waarop banken met elkaar communiceren, staat in het teken van Ripple. Banken hebben allemaal hun eigen taal, waardoor bijvoorbeeld een internationale betaling even op zich laat wachten. Als alle banken Ripple zouden gebruiken, dan kan iedere transactie binnen enkele seconden zijn gedaan. In 2018 had Ripple zijn grootste koersopleving en steeg toen naar €2,-. Dat was echter voor korte duur want kort erna zakte de koers weer stevig. In 2020 was er weer een opleving en net zoals dat de meningen erg verdeeld zijn, zijn de meningen over de toekomst van Ripple ook erg verdeeld.

Tip 10: Pegazus (PEG) en Shiba Inu (SHIB)

De laatste opkomende crypto’s met veel potentie zijn Pegazus en Shiba Inu. Pegazus is pas enkele weken op de markt. Shabi Inu is ook een opkomende crypto om in de gaten te houden. Ik heb in ieder geval van beide cryptomunten een hoeveelheid aangeschaft.

Overige opkomende cryptomunten

Hieronder deel ik nog een aantal opkomende cryptomunten waarin ik heb geïnvesteerd:

 • Fantom
 • Golem
 • IOTA
 • AEX
 • UMA
 • NEM
 • Waves
 • Augur
 • 0x
 • FRONT
 • ANKR
 • XVS
 • 1INCH
 • DASH

Conclusie van de opkomende crypto’s

Dan zijn we inmiddels alweer aan het einde van mijn overzicht van opkomende crypto’s waarvan ik denk dat ze zeker de moeite waard zullen zijn om je in te verdiepen.

Het maakt niet zoveel uit, of je nou van coins houdt, die al jaren bekend zijn of van coins houdt, waar bijna niemand van heeft gehoord. Er zit namelijk voor iedereen wel een crypto bij, die je aankomend jaar naar ongekende hoogte kan brengen. 

Hou natuurlijk wel rekening met het risico van de opkomende en onbekende crypto’s. Des te nieuwer en onbekender ze zijn, des te groter is de kans dat het misgaat. Als je een bepaalde zekerheid wil hebben, kan je beter voor de bekende jongens gaan. Een crypto die al jaren meedraait heeft over het algemeen een wat steviger fundament. Zoals je echter hebt gemerkt aan de Bitcoin, kan het daar ook flink op en neer gaan, maar wordt toch nog altijd gezien als de meest stabiele crypto ter wereld. 

Wil je zelf succesvol worden met opkomende crypto? Dan raad ik je aan om de gratis training te volgen van de Crypto Masterclass. Hierin wordt exact uitgelegd hoe je zelf opkomende cryptomunten kunt vinden en inkopen. Ook wordt een parel besproken die waarschijnlijk meer dan honderd keer over de kop gaat dit jaar.

Dit jaar zal het hoe dan ook een belangrijk jaar worden voor de cryptocurrency’s en je hebt eindeloze mogelijkheden om te investeren. Wat gaat het voor jou worden, de grote bekende of de kleine nieuwkomer? Wat je keuze ook mag zijn, we hopen dat je een mooi en winstgevend jaar zal hebben.

Bekijk de gratis video over crypto via de onderstaande link

Krijg direct toegang en start met crypto

Claim hier je plek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *