Passief inkomen verdienen met YouTube

Beste manieren voor een hoog passief inkomen met YouTube

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
passief inkomen met YouTube

Wil je beginnen met online geld verdienen? Dan kan het een goed idee zijn om naar manieren te zoeken die passieve inkomsten voor je genereren.

Een passief inkomen betekent dat je geld verdient terwijl je daar niet continu voor hoeft te werken. Het genereren van een passief inkomen kan op veel manieren. Hierin kan onderscheid worden gemaakt tussen volledig passieve inkomsten en semi-passieve inkomsten. Soms moet je namelijk eerst iets opbouwen waarna het uiteindelijk passief voor je kan gaan werken.

Eén van de beste manieren om een semi-passief of volledig passief inkomen te verdienen is door aan de slag te gaan met YouTube. De content die je plaatst op YouTube is namelijk dag en nacht beschikbaar voor de bezoekers van het platform. Dit betekent dat jij eenmalig dingen hoeft te uploaden, terwijl de inkomsten binnen blijven komen.

Je kunt een eigen YouTube kanaal starten of het als onderdeel inzetten voor je bedrijf. Hierdoor kun je een achterban opbouwen en dag en nacht geld verdienen aan je kijkers, zodat je passief inkomen verdient. In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten over een passief inkomen met YouTube.

Financiële zorgen zijn niet nodig

Ik ben jou voorgegaan en probeerde van alles om mijn inkomen te vergroten. Ontdek hoe ik nu op de automatische piloot honderden euro’s per dag verdien.

Ja! Ik wil het e-book gratis ontvangen!

Hoe begin je met het opbouwen van passief inkomen met YouTube?

Voordat je jouw YouTube kanaal gaat beginnen is het belangrijk om te bepalen op welke doelgroep jij je wilt gaan richten. Je kunt dan ook een keuze maken uit verschillende niches. Kies bijvoorbeeld je favoriete hobby als niche. Je kunt er dan namelijk makkelijker content over bedenken en het creëren, omdat je er zelf al enige kennis over hebt. Ook kun je bijvoorbeeld gaan dagelijks vloggen of producten reviewen.

Om een passief inkomen met YouTube dien je een goede niche uit te kiezen. Er moet namelijk wel interesse zijn in het onderwerp. Natuurlijk kun je ook inspiratie opdoen bij andere succesvolle YouTubers. Eventueel kun je met Google Trends bekijken hoeveel keer er maandelijks naar bepaalde termen wordt gezocht.

Kies voor een niche die groot genoeg is en een trouwe aanhang heeft. De kans is dan namelijk groter dat ze online aankopen doen.

Enkele niches waar je bijvoorbeeld uit kunt kiezen zijn:

 • Gamen
 • Beauty
 • Vlogs
 • Eten, recepten en koken
 • Gezond leven
 • Reizen
 • Fails
 • Talkshow
 • Fitness
 • Humor
 • Dieren
 • Lijstjes
 • Reviews

Hoe maak je een YouTube kanaal aan?

Het aanmaken van een YouTube kanaal is vrij eenvoudig. Voor een passief inkomen met deze methode hoef je bijvoorbeeld geen lastige codetaal te beheersen om een webshop te maken. Ook hoef je niet per se zelf in beeld te komen in de video’s die je gaat maken. Bovendien heb je geen tot weinig budget nodig. Simpelweg ga je naar de website YouTube.com, maak je een account aan met je e-mailadres, waarna jouw YouTube kanaal al is aangemaakt.

Het YouTube kanaal kun je opvullen met een logo, banner, website link en kanaal omschrijving. Vervolgens is het natuurlijk belangrijk om video’s te gaan maken en deze te uploaden, zodat je daadwerkelijk op de automatische piloot bezoekers gaat krijgen die passieve inkomsten opleveren.

Begin niet als een gek producten te promoten op je YouTube kanaal. Het is beter niet direct te commercieel te gaan. Geef waardevolle informatie om je eerste abonnees te krijgen. Door eerst een band op te bouwen met je volgers wordt de kans groter dat je meer en vaker geld aan ze gaat verdienen.

Het beste is natuurlijk om elke dag nieuwe video’s te uploaden, zodat je beter wordt opgenomen in het algoritme van YouTube. De video’s zullen dan aan meer mensen verschijnen in hun lijstje met aanbevolen video’s. Als gevolg hiervan zul je steeds meer views krijgen en geld verdienen.

Hoe je volledig passief inkomen kunt verdienen met YouTube

De meeste zullen ervoor kiezen aan het begin zelf te werken aan het uitbreiden van hun YouTube kanaal. Dit kan prima werken. Ook ga je dan wellicht je eigen gezicht eraan koppelen. Maar het kan op deze manier een tijdrovende klus zijn een hoog inkomen te vergaren.

Echter, er zijn ook een aantal manieren om een volledig passief inkomen te verdienen met YouTube. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen freelancers in te huren die jouw video’s gaan maken. Kijk bijvoorbeeld eens op Fiverr. Hier zijn veel freelancers en videomakers actief die hoogwaardige content produceren tegen een uurtarief of eenmalige betaling.

De gemaakte video’s hoef je dan zelf alleen nog op je YouTube kanaal te plaatsen, maar dit kun je zelfs ook uitbesteden. Hierdoor hoef je zelf niets meer te doen om geld te verdienen met je YouTube kanaal. De video’s kunnen 24/7 worden bekeken door gebruikers van het platform. De video’s kunnen zelfs worden opgenomen in de zoekresultaten van Google.

Manieren om passief inkomen te verdienen met YouTube

Er is een manier om passief inkomen te verdienen waarmee je al met je eerste YouTube views geld kunt verdienen. Hierover vertel ik je in volgende alinea meer. Ik ga er nu eerst even van uit dat je YouTube kanaal is opgezet en deze veel bezoekers krijgt.

De bekendste manieren om een passief inkomen te verdienen met YouTube zijn:

 • Google Adsense: Dit is het partnerprogramma van YouTube waarmee je reclames kunt laten weergeven onder je video’s. Je verdient dan een geldbedrag per 1000 weergaven. Voor deze methode hoef je eigenlijk alleen maar op een paar knoppen te drukken om de inkomstenstroom te activeren.
 • Sponsoring: Dit is een samenwerkingsverband tussen de YouTuber en sponsor. Je krijgt een geldbedrag voor de promotie van een bedrijf in een video. Ook kun je gratis producten opgestuurd krijgen.
 • Eigen producten: Dit is een manier om passief inkomen te verdienen met YouTube door het verkopen van eigen producten. Misschien heb jij een website of webshop waarop je producten verkoopt. YouTube kan dan een effectief marketing kanaal zijn. Het kan sowieso slim zijn digitale producten te gaan verkopen, omdat je deze eenmalig hoeft te maken en vervolgens onbeperkt online kunt verkopen.
 • Affiliate marketing: Dit is een manier waarbij je producten van anderen gaat promoten in ruil voor een deel van de winst. Je verdient dan een percentage van de verkoopprijs, elke keer dat iemand een product via jou affiliate link koopt. Dit principe kun je bijvoorbeeld ook toepassen op kliks en aanmeldingen voor geld.
 • Donaties: Dit is een manier waarbij je ook niets hoeft te doen om geld te verdienen. Simpelweg kunnen trouwe kijkers bereid zijn om geld naar je over te maken.

Overweeg de verkoop van een YouTube kanaal

Bovendien kun je besluiten een soort passief inkomen te verdienen door je YouTube kanaal te verkopen. Er zijn steeds meer mensen op zoek naar een YouTube kanaal die zij willen gebruiken voor hun bedrijf. YouTube is dan ook de tweede grootste zoekmachine, na Google. Het geld wat je voor je YouTube kanaal kunt krijgen hangt af van de maandelijkse inkomsten die je er nu mee genereert.

YouTube kanalen die duizenden euro’s opleveren kunnen worden verkocht voor bedragen van zes cijfers. Het kan dus zeker een interessante manier zijn om YouTube kanalen te gaan opbouwen met als doel even later te verkopen. Vervolgens kun je weer opnieuw beginnen.

Affiliate marketing en YouTube

Mijn favoriete manier om passief inkomen te verdienen met YouTube en het verdienen van online geld in het algemeen is affiliate marketing. Met dit verdienmodel promoot je namelijk producten van anderen. Je hoeft dus zelf geen producten te hebben, op te slaan, te verzenden of de klantenservice te regelen. Het is alleen jouw taak om de producten aan zoveel mogelijk mensen te promoten, waarna je een percentage verdient per gerealiseerde verkoop.

Wanneer je affiliate marketing op YouTube gaat toepassen, kun je eigenlijk al je eerste passieve inkomsten verdienen vanaf je eerste view. Dit is voornamelijk het geval wanneer je review video’s gaat maken. Wanneer mensen namelijk op zoek zijn naar ervaringen met producten betekent dit dat zij al ver in het verkoopproces zijn. Jij hoeft hun alleen maar over de streep te trekken om het product te kopen.

Alle producten die je kunt bedenken kun je gaan promoten als een affiliate. Bij wijze van spreken kun je alleen al miljoenen review video’s maken over de producten van Bol.com. Zo zijn er nog veel meer affiliate netwerken en programma’s met eindeloze mogelijkheden om fysieke producten, digitale producten, diensten en abonnementen te promoten in ruil voor commissies.

In mijn ogen is het dan ook het slimst een passief inkomen te verdienen met YouTube in combinatie met het verdienmodel affiliate marketing.

Conclusie: wat is de beste manier om een passief inkomen te verdienen met YouTube?

In dit artikel is duidelijk geworden dat het mogelijk is een passief inkomen te verdienen met YouTube. Je kunt zelfs een keuze maken uit verschillende verdien methodes voor je YouTube kanaal en video’s.

Van de manieren om een passief inkomen te verdienen is affiliate marketing het meest passief en interessant.

Begin eerst zelf je kanaal op te bouwen. Met de inkomsten hieruit kun je nieuwe video’s laten maken. Er verschijnen dan steeds meer video’s op je kanaal, zodat de hoogte van je passieve inkomsten steeds hoger wordt.

Gratis ebook affiliate marketing

Wil jij meer informatie over Geld Verdienen Met Affiliate Marketing?

Download dan direct mijn gratis e-book

Ja! Ik wil meer informatie!

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *