Peter Gillis vermogen

Wat leveren zijn vakantieparken hem op?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Peter Gillis vermogen

Hoewel in de afbeelding hiernaast centen te zien zijn, heeft het vermogen van Peter Gillis hier natuurlijk niet veel mee te maken. In plaats van centen bestaat het totale vermogen van ondernemer en investeerder Peter Gillis dan ook uit vele miljoenen. Veel mensen vragen zich af hoeveel geld het totale vermogen van de Brabander exact bedraagt.

Waarschijnlijk heb je weleens een video gezien of iets gelezen over Peter Gillis. Je kunt hem bijvoorbeeld kennen van het SBS6 programma “Familie Gillis: Massa is Kassa”. In deze realityserie wordt een kijkje gegeven in het drukke, dagelijkse leven van Peter Gillis. Zo zie je hem tijd vertoeven in en rondom zijn gigantische huis en bezig zijn met vakantieparken. Hij is dan ook de oprichter en eigenaar van de onderneming “Oostappen Groep Vakantieparken” met het KvK nummer 17056564. Dit is een keten van recreatie bedrijven verdeeld over Nederland en België. Lees dit artikel verder om meer over het vermogen van Peter Gillis te ontdekken.

Laat ik voorop stellen dat Peter Gillis alleen zelf weet hoeveel geld hij precies verdient en hoeveel geld zijn totale vermogen bedraagt. Door nu cijfers te noemen die niet volledig in verhouding staan met de werkelijkheid kan Peter Gillis een risico lopen. In dit artikel worden dan ook uitsluitend schattingen gemaakt. Raadpleeg de disclaimer.

Activeer de automatische machine die 250,- euro per dag oplevert via internet

Gratis introductievideo over hoe jij zelf kunt beginnen met affiliate marketing

Ja! Ik wil ook geld verdienen!

Wie is Peter Gillis?

De 59-jarige Nederlander Peter Gillis is ondernemer en investeerder. In het verleden had hij een vrouw, waarmee hij drie kinderen kreeg. Op het moment van spreken heeft Peter Gillis een 31-jarige vriendin genaamd Nicol Kremer. Ook Nicol kun je kennen van de realityserie op SBS6 “Familie Gillis: Massa is Kassa”. Naast een tv serie is er een autobiografie van Peter Gillis verschenen genaamd “Massa is Kassa”, geschreven door Mark Koster. Tevens vergaarde Peter Gillis bekendheid door asielzoekers verblijfplaatsen aan te bieden in zijn vakantieparken. Veel mensen mogen Peter Gillis, zijn zonen en vriendin door hun openheid en gezelligheid.

Peter Gillis bezit nu vakantieparken, maar is zelf ook opgegroeid op de camping in Rijen. De carrière van Peter Gillis begon met een simpele baan bij de slagerij en een opleiding bij de slagersvakschool. Hoewel Peter Gillis succesvol is geworden met ondernemen heeft hij hier nooit voor hoeven studeren.

Sinds 1986 is Peter Gillis samen met zijn familieleden begonnen met het opkopen van vakantieparken om plekken, caravans, chalets en recreatiewoningen te verhuren en zo een (semi-)passief inkomen te vergaren. De eerste investering in het vakantiepark bedroeg een geldbedrag van meer dan 4 miljoen gulden voor de camping en strandbad Oostappen in Asten. Dit werd verwezenlijkt met geleend geld. Later kreeg de camping de naam Vakantiepark Prinsenmeer. Echter, zijn broer en zus stapte al gauw weer uit de business, waardoor Peter Gillis de enige eigenaar van Oostappen Groep Vakantieparken werd. Bij de aankoop waren er 500 plekken om te verhuren en vandaag de dag zijn er maar liefst 1700 beschikbare plaatsen. Deze bestaan uit plekken om tijdelijk te huren of er vast te verblijven. Desondanks de hoge schulden hield dit Peter Gillis niet tegen om vrij snel meer vakantieparken op te kopen.

Recentelijk kwam het bedrijf “Oostappen Vakantieparken” nog negatief in het nieuws. Peter Gillis leverde namelijk niet de verplichte jaarverslagen in bij de Kamer van Koophandel. Ook zouden de vakantieparken viezer zijn dan op tv te zien zou zijn. Hoewel dit soort zaken hem natuurlijk veel gezeur oplevert, vindt hij het belangrijker om te blijven ondernemen en nog meer geld te verdienen.

Hoewel Peter Gillis nu een multi-multi miljonair is, was er in zijn jeugd vaak niets warms te eten thuis, waardoor hij om vijf uur naar bed moest. Peter Gillis komt dus écht van ver. Ze zeggen dan ook: “hoe dieper je zit, hoe groter je het gaat maken”.

Peter Gillis heeft oog voor investeren in vastgoed. Hij koopt vakantieparken op waar andere investeerders en ondernemers niets in zien. Toch weet Peter Gillis er steeds weer grote successen van te maken.

Hoeveel verdient Peter Gillis per aflevering?

In Google wordt regelmatig gezocht naar de vraag hoeveel Peter Gillis verdient per aflevering van “Massa is Kassa”. Waarschijnlijk is dit een bedrag van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s. Eigenlijk is dit dus kleingeld voor Peter Gillis.

Je vraagt je misschien af waarom Peter Gillis dan mee zou doen aan een programma. Persoonlijk denk ik dat hij wil dat andere zijn succes kunnen zien. Hij wil immers ook erg graag in de Quote 500 staan, terwijl veel andere rijke mensen dat juist niet willen.

Hoeveel geld bedraagt het totale vermogen van Peter Gillis?

Het is helaas onduidelijk hoeveel geld het totale vermogen van Peter Gillis bedraagt. “Op papier” wordt het vermogen van Peter Gillis geschat op 250 tot 500 miljoen euro. Dit zou namelijk het bedrag zijn waarvoor hij waarschijnlijk zijn 11 vakantieparken zou kunnen verkopen. Echter, het is mij niet duidelijk geworden hoeveel vakantieparken Peter Gillis momenteel bezit. Wel zijn er 11 verschillende locaties te zien op de website OostappenVakantieparken.nl. Bovendien wordt geschat dat Peter jaarlijks ongeveer 6 miljoen euro kan bijschrijven aan zijn totale vermogen.

Dat het vermogen van Peter Gillis groot is, hebben criminelen geweten. Zo werd één van zijn zonen overvallen in een vakantiepark. Het is onbekend wat hiervan de buit is geweest.

Activeer de automatische machine die 250,- euro per dag oplevert via internet

Gratis introductievideo over hoe jij zelf kunt beginnen met affiliate marketing

Ja! Ik wil ook geld verdienen!

Staat Peter Gillis in de Quote 500?

Als de schatting van het vermogen van Peter Gillis in de buurt komt van de waarheid, dan zal hij in de Quote 500 moeten staan. Even voor de duidelijkheid, de Quote 500 is een lijst met de 500 Nederlanders die het grootste vermogen hebben vergaard.

Aangezien Peter Gillis naar waarschijnlijkheid alleen “op papier” minimaal 250 miljoen waard is, en dus niet kan voldoen aan de regels van de Quote, heeft hij waarschijnlijk geen plekje gekregen op deze lijst. In het verleden stond hij waarschijnlijk op plek 290 van de 500 en had hij zelfs meerdere jaren een plek.

Wanneer Peter Gillis zijn vakantieparken en bezittingen zou verkopen, dan zou hij zeker in de Quote 500 komen te staan. Je moet namelijk 110 miljoen euro hebben om hierin te komen. Dit zijn alle vakantieparken en bezittingen zeker waard.

Peter Gillis vond de redenering van Quote oneerlijk en richtte daarom de Quote 501 op.

Waar geeft Peter Gillis zijn vermogen aan uit?

Het gigantische vermogen van Peter Gillis stelt hem in staat veel geld uit te kunnen geven. Een deel van zijn vermogen is dan ook gestoken in een kasteel met een waarde van maar liefst 5,5 miljoen euro. Ook heeft hij onder andere een dikke Rolls Royce ter waarde van ongeveer een half miljoen euro. De camper kostte alleen al meer dan een ton.

Een andere manier waarop Peter Gillis zijn geld uitgeeft, is het sponsoren van de voetbalclub Olympia Boys in Ommels. Hij is dan ook de hoofdsponsor van deze voetbalclub.

Bovendien blijft Peter Gillis natuurlijk zijn vermogen gedeeltelijk herinvesteren in zijn vakantieparken. De kans is groot dat Peter in de toekomst nog meer vastgoed bezit. Op deze manier blijft het vermogen van Peter Gillis alsmaar groeien.

Activeer de automatische machine die 250,- euro per dag oplevert via internet

Gratis introductievideo over hoe jij zelf kunt beginnen met affiliate marketing

Ja! Ik wil ook geld verdienen!

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *