Richard Branson vermogen

Wie is Richard Branson en wat is zijn totale vermogen?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
Het vermogen van Richard Branson

Ben je op zoek naar het vermogen van Richard Branson? Dan ben je niet de enige. Er zijn namelijk veel meer mensen benieuwd wat het vermogen van Richard Branson is en hoe hij zijn enorme succes heeft gerealiseerd.

Aangezien Richard Branson één van de rijkste mannen in Groot-Brittannië en de hele wereld is, bezit hij uiteraard over een flink vermogen. Dit is ook wel te zien aan zijn privé-eilanden.

Lees verder om te ontdekken hoeveel het totale vermogen van Richard Branson bedraagt, welke bedrijven hij heeft, hoe hij zijn geld investeert en hoe jij ook flink vermogend kunt worden.

Wie is Richard Branson?

Voordat ik ga vertellen wat het exacte vermogen van Richard Branson is, zal ik je kort iets meer vertellen over zijn succesverhaal.

De 71-jarige Richard Branson is geboren in London. Hij werd geboren in een succesvolle familie. Zijn moeder was stewardess en zijn vader advocaat. Richard ging zelf ook studeren. Echter was school niks voor hem en had hij dyslexie, dus besloot hij op 16-jarige leeftijd te stoppen. Zijn passie voor ondernemen was vele malen groter dan studeren.

Zijn eerste onderneming was een tijdschrift genaamd “The Student”. Dit tijdschrift kreeg al snel veel aandacht, waardoor Richard interviews kon houden met verschillende bekendheden. Hij koppelde een verdienmodel aan het tijdschrift door reclame te maken voor populaire platen. Wegens dit succes startte hij zijn eigen Virgin Record Label en begon hij zijn tijdschrift te gebruiken als marketing kanaal. Zijn eerste plaat met de getekende Mike Oldfield werd gelijk een wereldwijde hit. Hierdoor kon hij zijn eerste fysieke plantenwinkel openen in Oxford. Ook andere bekende zangers werden getekend bij zijn label, zoals de Rolling Stones en UB40.

Toen Richard eenmaal de smaak te pakken kreeg van het ondernemen, ging hij meer bedrijven opzetten in verschillende markten. Een succesvolle onderneming is Virgin Atlantic Airways. Dit bedrijf richtte hij op op 35-jarige leeftijd. Een aantal jaren later startte hij een mobiele telefoon bedrijf genaamd Virgin Mobile. Vele bedrijven volgden, zoals Virgin Trains, Virgin Hotels en Virgin Fuels.

Richard gebruikte de naam Virgin. In zijn ogen staat Virgin voor ondernemingen zonder personeelsleden met ervaring in het leven of bedrijfsleven.

Velen kennen Richard Branson als een Brits zakenman en oprichter van de Virgin Group, een bedrijf met 400 bedrijven onder zich. Ook heeft hij veel bekendheid gekregen door mee te doen aan evenementen, televisieprogramma’s en films, het uitgeven van boeken en het sponsoren van organisaties. Door Richards hippieachtige gedrag, successen en ongebruikelijke manier van producten verkopen, wordt hij door veel mensen als een voorbeeld gezien.

Wat heeft Richard Branson bereikt met zijn business?

Richard Branson heeft een enorm vermogen vergaard met al zijn bedrijven. Dit kan worden verklaard, omdat hij super veel waarde levert in de maatschappij. Hij helpt dan ook veel mensen in deze wereld.

Een voorbeeld is zijn enorme luchtballon “de Virging Atlantic Flyer” die de Atlantische Oceaan overstak. Hij brak records met enorme snelheden. Ook werkte hij samen met bekende ballonvaarder Steve Fosseet. Zij lieten samen een nieuw vliegtuig ontwerpen, namelijk de GolbalFlyer.

Een ander voorbeeld dat flink bijdraagt aan het vermogen van Richard Branson is zijn ruimtetoerisme bedrijf, Virgin Galactic. Het doel van dit bedrijf is betalende passagiers naar de ruimte te brengen. In 2009 toonde hij voor het eerst het moederschip Eve. In de toekomst kunnen mensen 200.000,- euro betalen om naar de ruimte te gaan.

Andere successen van Richard Branson zijn onder andere:

  • Het krijgen van een eredoctoraar in Technology van de Universiteit van Loughborough.
  • Het geridderd worden tot Knight Bachelor door koningin Elizabeth 2 voor zijn zakelijke kennis en manier waarop hij het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigt.
  • Het krijgen van een ster op de Hollywood Walk of Fame in de categorie Recording.

Wat is het totale vermogen van Richard Branson?

Het totale vermogen van een persoon is moeilijk te ontdekken. Richard weet immers alleen zelf hoeveel geld hij exact heeft. Wel schatten experts dat Richard Branson een vermogen tussen de 5 en 8 miljard euro heeft opgebouwd. Dit heeft hij te danken aan het zijn van CEO van de Virgin Group en zijn geliefde persoonlijkheid.

Het vermogen van Richard Branson wordt uitgegeven en geïnvesteerd aan verschillende dingen en projecten. Een voorbeeld van een investering is 74 hectare grond voor het privé eiland Necker Island. Je kunt het eiland en resort huren voor 65.000,- euro per dag. De waarde van Necker Island wordt vandaag de dag geschat op minimaal 200 miljoen euro. Een andere investering in vastgoed is The lodge in Verbier in de Zwitserse Alpen. Het chalet met negen slaapkamers is het meest luxe huis in deze omgeving. In 2015 kocht Richard ook vastgoed in Mallorca voor 14.3 miljoen euro. Hij heeft als doel hier het allerbeste eco-resort van Europa van te maken.

Richard zijn vermogen bestaat ook uit andere privé eilanden, vastgoedinvesteringen en luxueuze auto’s.

Om hetzelfde vermogen als Richard Branson te vergaren, ben je natuurlijk nog even bezig. Het is echter goed mogelijk miljonair of zelfs miljardair te worden. We hebben immers allemaal dezelfde mogelijkheden in het leven. Je moet alleen wel ergens een begin maken.

Ik ben zelf aardig op weg een flink vermogen op te bouwen. Dit doe ik door passieve inkomstenbronnen op te zetten en de inkomsten te herinvesteren in andere passieve inkomstenbronnen, zoals aandelen, crypto, bedrijven en vastgoed.

Als jij ook flink vermogend wilt worden, raad ik je aan met affiliate marketing aan de slag te gaan. Met deze manier kun je volledig passieve inkomsten verdienen. Eelco de Boer heeft al een aantal keer gehangen met Richard Branson op Necker Island. Eelco is dan ook een zeer succesvolle Nederlandse ondernemer. Ik heb erg veel van hem geleerd voor mijn business, en raad je aan hem ook eens op te zoeken.

Hieronder ga je naar de introductievideo over het verdienen van een passief inkomen met affiliate marketing.

Via deze link ga je naar het hele verhaal en lees je hoe je zelf ook flink vermogen kunt worden >>

Het kan een goede manier zijn een begin te maken met ondernemen en net zo vermogend te worden als Richard Branson.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *