Rijk worden met frituur en patat

Lage kosten en hoge winsten!

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
rijk worden met frituur en patat

Rijk worden met frituur en patat is zeker mogelijk. Bedenk eens dat de flink vermogende Lil Kleine (Jorik Scholten) meerdere malen investeerde in frietzaken. Jorik is een multi miljonair die dus niet zomaar keuzes maakt.

Snackbars, frietkramen en het produceren van friet zijn dan ook lucratieve projecten om mee te beginnen of in te investeren. In bijna alle restaurantketens en lokale eetgelegenheden in zowel het binnen- en buitenland staat patat op het menu, dus niet alleen in de KFC of MacDonalds. Ook stijgt de markt jaarlijks met 30%. Veel mensen vinden patat immers de lekkerste snack om te eten.

Als je ook rijk wilt worden met frituur en het verkopen van patat, heb je niet veel geld nodig. De inkoopkosten van aardappelen zijn laag in de hele wereld. Dit maakt het interessant voor veel investeerders of personen die een eigen restaurant willen beginnen zonder geld. In dit artikel ga ik je exact vertellen hoe je zelf begint en waarom het zo’n winstgevende markt is.

Hoeveel kost het om een frituur business te openen en wat is de winst?

Om rijk te worden met frituur kun je verschillende dingen doen. De exacte investering hangt dan ook af hoe je de gefrituurde voeding gaat verwerken en hoe je het gaat verkopen. Je kunt rijk worden door kleine en grote hoeveelheden patat te frituren of te maken.

Hieronder vertel ik je over een aantal manieren om rijk te worden met frituur.

Straatkraampjes, snackbars en restaurants

De kosten voor het openen van een kraampje waarin je frituurt en bijvoorbeeld patat en broodjes frikandellen verkoopt zijn het laagst. De investering die je moet maken is alleen de eventuele foodtruck, friteuse, aardappelen, frituurolie en smaakmakers, zoals zout, sauzen en groenten. Een kilo aardappelen kost gemiddeld 1,- euro. Je zult wel een goede locatie moeten vinden om rijk te worden met het verkopen van gefrituurde voeding op straat.

Restaurants en cafetaria’s kopen vaak de diepgevroren frietjes die worden geproduceerd door grote fabrieken. De kosten voor foodrestaurants en winkelketens zijn laag. Zij hoeven namelijk alleen maar een zak diepgevroren frietjes in te kopen, te bakken, wat kruiden toe te voegen, waarna ze het kunnen verkopen. De winst die gerealiseerd kan worden is behoorlijk.

Fabrikanten

Fabrikanten hebben uiteraard een grote investering nodig om een fabriek te kunnen openen. Zij moeten ook rekening houden met de investering in frietverwerkingsmachines, snijmachines, personeel en grondstoffen, zoals aardappelen, olie, water en elektriciteit.

Misschien denk je dat de investering voor de frietproductie te hoog is om veel winst te realiseren. Echter kunnen op efficiënte wijze grote hoeveelheden patat worden gemaakt in een fabriek. Daarom besluiten veel mensen wel degelijk te investeren in apparatuur om friet te verwerken. Zij beginnen dan een eigen frietfabriek of frietbedrijf. Het is immers zeer lucratief een onderneming in de frituur of patat markt te starten.

Om rijk te worden met het produceren van friet dien je ervoor te zorgen dat de frietjes schoon, hygiënisch en goed van smaak zijn. Doe ook onderzoek naar aan welke supermarkten, restaurants en fastfoodrestaurant je friet kunt leveren voor de langere termijn. Je kunt ook overwegen verschillende smaken frietjes te maken met verschillende recepten. Op deze manier kun je jezelf onderscheiden van de concurrentie en meer omzet realiseren.

Tips om rijk te worden met frituren en frietjes

Om rijk te worden met frituren en het verkopen van friet heb ik een aantal tips voor je, namelijk:

  • Locatie: Overal in de wereld is vraag naar friet en gefrituurde voeding. Zorg in ieder geval dat de locatie van je frietkraam of snackbar toegankelijk is voor alle leeftijdsgroepen. Andere goede locaties zijn: dichtbij scholen en uitgaansgelegenheden. Personen die alcohol hebben gedronken, kunnen namelijk veel eten en zullen zeker zin hebben in vet eten. Het is echter aan jou de keuze of je de soms wat irritante dronken mensen wilt bedienen.
  • Strategie: Misschien open je een lokaal restaurant of begin je een franchise van een bekend voedselketen zoals MacDonalds. Zorg in ieder geval dat je een strategie hanteert en concurrentieanalyses maakt. Maak bijvoorbeeld gebruik van exclusieve diensten, aanbiedingen en combinatiemaaltijden om klanten te lokken.
  • Kwaliteit: Zorg dat de spullen die je gebruikt tijdens het frituren van goede kwaliteit zijn. De machines, aardappelen en patat dienen dus van hoge kwaliteit tijd te zijn en moeten onderhouden worden. Zorg ook dat de frituurpan schoon is en de olie regelmatig wordt vervangen.
  • Prijs: De prijs die je vraagt zal natuurlijk een groot gedeelte van je winst gaan bepalen. Verkoop je frietjes in een luxueus winkelcentrum? Dan kun je een hoge prijs vragen. Houd wel rekening bij het uitkiezen van de prijs met de kosten voor de huur en de prijzen van je concurrenten. Je kunt bijvoorbeeld meer aan marketing uitgeven en extra services aanbieden aan je klanten dan je concurrenten doen.

Conclusie

Hopelijk heb je nu een paar goede ideeën gekregen om rijk te worden met frituur en patat. Misschien ben je in de tussentijd zelf ook op ideeën gekomen. Wat je idee ook is, zet het op papier en begin ermee om te zien wat het oplevert. Je hoeft echt niet te wachten op het beste idee. Frituur en patat is immers in veel gevallen een business om rijk van te worden.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *