Side hustle

Ontdek de #8 beste side hustles van Nederland!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
side hustle

Heb je werk, maar verdien je weinig salaris, of wil je gewoon meer geld? Dan ben je waarschijnlijk op zoek gegaan naar manieren om geld te verdienen met een side hustle. Er zijn dan ook meerdere creatieve manieren om extra geld verdienen naast je huidige werk.

Met normaal werk bij een werkgever kun je meestal ongeveer 2000,- tot 5000,- euro verdienen. Een enkeling verdient richting de 10.000,- euro per maand. Dit is echter vrij zeldzaam. Dit is ook de reden waarom ik aanraad te beginnen met een side hustle. Je kunt namelijk wel hard blijven werken voor een baas, maar het levert nauwelijks iets op. Je bent immers aan het doen wat de rest van de wereld ook doet, alleen maar voor een stukje zekerheid.

In dit artikel ga ik je vertellen welke manieren er zijn om inkomsten te vergaren met side hustles. Vast en zeker zal je goede methodes ontdekken, zodat je eindelijk meer geld hebt om leuke dingen te doen of jezelf en familie te onderhouden.

Waarom geld verdienen met een side hustle?

Er zijn tal van redenen te bedenken waarom je eigenlijk vandaag nog zou moeten beginnen met één of meerdere side hustles naast je huidige baan. Voordat ik mijn favoriete methodes ga onthullen, wil ik je dan ook eerst even vertellen over de motivatie om te beginnen met een side hustle.

Ten eerste verdien je momenteel waarschijnlijk niet genoeg geld bij je werkgever. Ik denk echter niet dat, dat komt omdat je lui bent, want je wil immers extra geld verdienen met een side hustle. Je verdient simpelweg te weinig bij je huidige job, omdat je baas alles voor het zeggen heeft. Daarnaast is er een grote kans dat je het werk niets eens leuk vindt. Super veel werknemers gaan met tegenzin naar hun werk, leven naar het weekend toe om de maandag weer hetzelfde te herleven. Hier is het leven echt niet voor bedoeld.

Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben veel werknemers onder ogen gezien dat een baan niet eens de zekerheid geeft die zij hoopten. Veel bedrijven hebben namelijk hun werknemers ontslagen, omdat er geen werk meer was. In deze tijden waren het juist de mensen die zelf voor een inkomen zorgden, die profiteerden van de situatie en geen last ondervonden van de economie. Er werd namelijk juist meer online verkocht en side hustlers zijn niet volledig afhankelijk van hun werk.

Bovendien kun je met veel side hustles een passieve inkomstenbron creëren. Dit betekent dat je geld kunt verdienen zonder dat je er zelf voor hoeft te werken. Misschien denk je dat dit onmogelijk is. Natuurlijk moet je er wel iets aan doen aan het begin, maar als het eenmaal is opgezet, blijven de inkomsten binnenkomen. Hieronder zal ik je er meer over vertellen.

De 8 beste Nederlandse side hustles

Hieronder ga ik mijn favoriete manieren met je bespreken om geld te verdienen met side hustles. Na het bekijken van de methodes kun je zelf een keuze maken waarmee je aan de slag wilt gaan.

Side hustle 1: Begin met handelen in producten

De eerste side hustle is een handeltje. Om hiermee te beginnen, kun je eerst eens kijken naar welke spullen je al een jaar hebt liggen, maar eigenlijk nooit gebruikt. Maak wat foto’s van deze producten, bedenk een pakkende titel en omschrijving en plaatst het op platformen, zoals Marktplaats en Facebook Marketplace. Op deze manier kun je direct al wat geld verdienen wat je in je toekomstige handel kunt investeren.

Ook kun je bij toeval erachter komen welke producten veel vraag naar is. Zo kwam ik er zelf bijvoorbeeld achter dat Pokémon kaarten een ontzettend lucratieve markt is. Dit werd dan ook mijn eerste succesvolle side hustle naast mijn toenmalige reguliere baan.

Als je eenmaal een lucratieve markt hebt gevonden, kun je de producten gaan inkopen. Kijk bijvoorbeeld eens op Alibaba of werk samen met Nederlandse leveranciers. Ook zijn er veel markten waarvan je gewoon producten kunt opkopen op Martkplaats en zelf weer opnieuw kunt plaatsen. Mensen weten vaak niet wat iets waard is en verkopen het dan maar voor een veel te lage prijs. Deze keer vraag jij echter de juiste prijs voor een product. Je side hustle is nu geboren.

Side hustle 2: Word een verkoper op Bol.com

Deze methode noemt men ook wel platform verkopen. Bol.com is een goed voorbeeld. Dit is namelijk het grootste online platform in Nederland waar producten op kunnen worden verkocht. Maandelijks bezoeken miljoenen personen Bol.com om allerlei producten te kopen. Hier kun jij op inspelen door ook producten te gaan verkopen op het platform. Bol.com heeft dan ook zelf geen producten, maar biedt anderen de mogelijkheid hun producten aan te bieden.

Je kunt dus bijvoorbeeld producten met een hoge winstmarge uit China laten bezorgen in een magazijn van Bol.com. Vervolgens maak je een goede en betere product omschrijving en titel dan de eventuele concurrenten hebben. Mensen kunnen nu via de zoekbalk op jouw product uitkomen en het aanschaffen, waardoor jij geld verdient.

Dit was een in een notendop hoe verkopen op Bol.com werkt als side hustle. Als je hier meer over wilt weten, dan kun je het beste naar de ‘BolMastery‘ gaan.

Side hustle 3: Verkoop goedkoop ingekochte producten op het internet

Naast Bol.com kun je ook andere platformen inzetten om producten op te verkopen. Een goede manier om dit te doen is met de side hustle dropshipping. Dit verdienmodel houdt namelijk in dat je producten verkoopt zonder deze zelf op voorraad te hebben. Je laat dus producten rechtstreeks verzenden naar klanten door de leveranciers. Het enige wat jij hoeft te doen is klanten vinden en betalingen ontvangen.

Je hebt hiervoor dus wel een eigen webshop nodig, maar deze kun je makkelijk vandaag opzetten en morgen kun je al verkopen realiseren. Er zijn namelijk systemen zoals Shopify waarmee je in een rap tempo zelf een zeer professionele, winstgevende webshop kunt maken. Vervolgens kun je mensen naar je webshop en producten toe lokken door bijvoorbeeld te gaan adverteren op social media platformen, zoals Facebook, Instagram, Pinterest en Google.

Side hustle 4: Schrijf teksten voor anderen

Je kunt ook teksten gaan schrijven als side hustle. Bedrijven en websites zijn namelijk altijd op zoek naar goede tekstschrijvers die teksten kunnen schrijven over allerlei onderwerpen. Er zijn dus ook onderwerpen waar jij veel over weet en dus makkelijk over kunt schrijven. Je kunt jezelf bijvoorbeeld aanmelden als particulier op Textbroker, dit is een uitstekend en platform voor iemand die op zoek is naar een eenvoudige side hustle. Ook kun je als tekstschrijver veel leuke opdrachten vinden op Sitedeals.

Als tekstschrijver kun je enorme bedragen verdienen. Voor het schrijven van teksten die veel spelfouten bevatten, kun je al een loon van 10,- euro per 1000 woorden verdienen. Teksten van goede kwaliteit kunnen zelfs 150,- euro per 1000 woorden opleveren. Het kan dus zeker het overwegen waard zijn eens te kijken op dergelijke platformen en wellicht is deze side hustle wel iets voor jou.

Side hustle 5: Verkoop een eigen e-book of videotraining

Een side hustle die je flink kunt opschalen, is het verkopen van een eigen e-book of online videotraining. Je hebt dan namelijk niets te maken met fysiek contact met klanten, waardoor je dus ook niet een beperkt aantal mensen kunt helpen in een zaaltje. Online kun je zoveel opschalen als dat je zelf wilt. Mensen krijgen namelijk toegang tot een e-book of videotraining. Je hoeft hier zelf niets meer voor te doen. Hooguit heb je wat mailcontact. Ook kun je een community opzetten, zodat klanten elkaar kunnen helpen.

Het kan zeker een goede side hustle zijn om een product te ontwikkelen over iets waar je zelf veel kennis over hebt. Vervolgens bouw je even een betaalpagina, zodat mensen kunnen afrekenen. De klanten kun je bijvoorbeeld krijgen door te adverteren op social media. Daarnaast kun je klanten krijgen op gratis wijze door te bloggen over relevante zoekwoorden die mensen intikken in Google.

Side hustle 6: Chat in de avonden en weekenden met vreemden

Dit is een voorbeeld van een nog redelijk onbekende side hustle. Je kunt namelijk chatten en/of webcammen voor geld. Je kunt dit gewoon toepassen als side hustle. De meeste mannen en vrouwen die op zoek zijn naar chat contact, zijn meestal actief in de avonden en weekenden. Simpelweg meld je jezelf aan bij Clubislive. Dit is een partij waar je hoge vergoedingen ontvangt. Per bericht dat je ontvangt van iemand anders, verdien je een bedrag van 0,18,- cent. Je begrijpt wel dat je loon erg kan oplopen als je veel berichten ontvangt en met meerdere personen tegelijkertijd gaat chatten en webcammen. Houd er rekening mee dat je alleen kunt beginnen met deze side hustle als je 18 jaar bent.

Side hustle 7: Investeer in crypto en aandelen

Een andere makkelijke side hustle die je kunt beginnen, is het investeren in crypto en aandelen. Eigenlijk kun je op verschillende manieren geld verdienen met financiële producten. Je kunt bijvoorbeeld domweg geld inleggen en hopen dat het over een tijdje meer waard wordt. Ook kun je inspelen op de koersen die elke seconde en dagelijks veranderen. Beide methodes kunnen zeer interessant zijn. De kans is immers groot dat cryptokoersen nog vele malen over de kop gaan, dit jaar nog.

Er zijn ontzettend veel cryptomunten. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken op Bitvavo waar je al vanaf 1,- euro kunt investeren in cryptomunten, zoals Bitcoin, Ethereum, Cardano, Ripple en vele andere populaire crypto’s. Ook kun je overwegen te investeren in aandelen van bedrijven. Op deze manier kun je ook weer profiteren van koersstijgingen en rente.

Zelf ben ik het meeste fan van crypto, omdat de koersen vele malen harder stijgen. Ook zit er nog veel potentie in crypto, omdat het nog zeer klein is. Veel mensen hebben immers nog geen crypto. Er zijn alleen al meer dan 100.000 mensen die miljonair zijn geworden door de Bitcoin, en dan hebben we het nog niet eens over de altcoins, zoals Cardano. Lees verder in mijn ‘X10 met Crypto review‘ om hier alles over te ontdekken.

Side hustle 8: Promoot producten van anderen in ruil voor geld

Toen ik zelf nog werk had, ging ik ook via Google op zoek naar manieren om te beginnen met een side hustle buiten mijn werk om. Destijds ben ik terecht komen bij het verdienmodel affiliate marketing. Dit houdt in dat je producten van anderen promoot in ruil voor een deel van de winst. Aangezien je andermans producten promoot, hoef je dus zelf geen producten te hebben, producten te verzenden of aan klantensupport te doen.

Bij affiliate marketing wordt letterlijk alles voor je geregeld. Het enige wat jij hoeft te doen is zoveel mogelijk mensen op je affiliate linkjes laten klikken, met de hoop dat zij het product aankopen dat je promoot. Als iemand een product koopt, ontvang je een percentage van de verkoopprijs. Dit kun je bijvoorbeeld realiseren door een website of blog op te zetten en hier waardevolle content op te plaatsen. Mensen zullen dan op je website terecht komen via de organische zoekresultaten van Google.

Als jij relevante teksten gaat schrijven die betrekking hebben op het onderwerp van het product dat je promoot, kun je erg veel geld verdienen met deze passieve side hustle. De bezoekers zullen namelijk gratis, op de automatische piloot binnen blijven komen op je website via Google. Naar mijn mening is dit de beste optie voor een side hustle.

Laatste gedachten over side hustles

In dit artikel heb je kennis gemaakt met enkele goede side hustles De beste side hustle is met affiliate marketing aan de slag te gaan. Je kunt dan namelijk het hardste opschalen. Je kunt oneindig nieuwe websites blijven opzetten en oneindig nieuwe producten blijven promoten. Dankzij het Bol.com partnerprogramma kun je alleen al miljoenen producten promoten. Daarnaast kun je genieten van een volledig passief inkomen door deze side hustle.

Om je op weg te helpen met het opzetten van je side hustle, heeft Jacko Meijaard een complete videotraining in het leven geroepen. De videocursus heet de Affiliate Marketing Revolutie. Tijdens het volgen van de training word je stap-voor-stap meegenomen in het proces om een succesvolle affiliate marketeer te worden door een winstgevende affiliate website op te zetten.

Via de onderstaande knop kun je direct de uitgebreide introductievideo bekijken. Als jij nog op zoek bent naar een side hustle, is dit je kans om te beginnen.

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *