Wat verdient Max Verstappen?

Wat zijn de inkomstenbronnen van Max Verstappen?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Het vermogen van Max Verstappen

Wat verdient Max Verstappen? Hoeveel verdient de 23-jarige F1-coureur Max Verstappen per maand en per jaar? In Google wordt elke dag gezocht naar dergelijke termen rondom het salaris van Max Verstappen.

Coureurs kunnen goed verdienen en hier ook maandelijks van rondkomen. Max Verstappen rijdt echter op dusdanig hoog niveau waardoor hij pas echt een enorm salaris verdient. Naast het basissalaris heeft hij nog andere inkomstenbronnen, zoals sponsors. Aangezien Max één van de weinigen is met een plek in de Formule 1 heeft hij logischerwijs een aanzienlijk vermogen kunnen opbouwen.

Max Verstappen is de zoon van de beroemde F1-coureur Jos verstappen. Max maakte zijn debuut op 17-jarige leeftijd. Ik kan je alvast verklappen dat zijn jaarlijkse inkomen enkele tientallen miljoenen bedraagt. Op deze pagina lees je alles over de vraag wat Max Verstappen verdient. Lees het hele artikel om te ontdekken hoe jij zelf ook veel geld kunt verdienen met een simpele methode.

Wat zijn de inkomstenbronnen van Max Verstappen?

Hieronder ga ik je vertellen wat de inkomstenbronnen van Max Verstappen zijn en wat hij hiermee verdient. Houd er rekening mee dat de bedragen schattingen zijn. Wel hebben verschillende bronnen onderzoek gedaan naar de exacte inkomsten.

Red Bull Racing contract

Sinds 2016 heeft Max Verstappen een contract bij Red Bull Racing. Voor deze tijd was hij aangesloten bij Toro Rosso. In mei 2016 is Max gepromoveerd naar Redbull Racing. Dit gebeurde na de 5e race in de Grand Prix van Spanje. Max is in ieder geval tot het einde van 2023 verbonden aan Red Bull.

Max verdient uiteraard een mooi salaris met zijn Red Bull Racing contract. Er wordt geschat dat er per seizoen zo’n 20 miljoen euro op zijn rekening wordt gestort.

Bonussen voor prestaties

Een andere leuke bron van inkomen voor Max is het realiseren van bonussen door eigen prestaties. Door de Formule 1 te winnen, win je namelijk 1.500.000,- euro. Na het behalen van de snelste ronde krijg je ook een bonus. Tevens kun je als coureur WK-punten winnen per race. Per punt verdien je 43000,- euro. Op het moment van schrijven heeft Max verstappen meer dan 1200 punten verkregen waardoor hij hier al enkele tientallen miljoenen mee heeft verdiend.

Sponsors

Aangezien Max Verstappen veel bekendheid heeft gekregen, is het erg interessant voor bedrijven om hun merk te laten promoten door deze sportheld. Bedrijven zijn dan ook bereid veel geld te betalen om hun logo op het petje of de helm van Max te krijgen. Max heeft dus verschillende sponsors en samenwerkingen. Denk aan de grote bedrijven Jumbo, Ziggo en CarNext.com. Alle samenwerkingen staan vermeld op de officiële Verstappen.com website. Bedrijven betalen hem miljoenen per jaar voor de samenwerkingen.

Eigen zaak

Bovendien verdient Max Verstappen geld met zijn eigen bedrijf. Hij verkoopt namelijk merchandise op de website Verstappenshop.nl. Je kunt bijvoorbeeld een helm, hoodie, tas (74,95,-), pet (39,95,-) of dekbedovertrek (39.95,-) kopen. De producten zijn verdeeld in categorieën voor heren, dames en kinderen. Het is dus een uitgebreide webshop met veel fanartikelen. In vergelijking met de overige inkomstenbronnen levert zijn bedrijf minder geld op, naar schatting enkele honderdduizenden euro’s per jaar. Er hebben in ieder geval al meer dan 100.000 mensen een bestelling geplaatst.

Naast de webwinkel zijn er ook fysieke Max Verstappen stores. Deze zijn gevestigd in Swalmen en de Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad. Je kunt hier de Max Verstappen en Red Bull merchandise kopen en exclusieve race-items bekijken.

Wat verdient Max Verstappen en wat is zijn vermogen?

Als we alle inkomstenbronnen van Max Verstappen optellen, kunnen we berekenen wat Max Verstappen verdient en hoeveel zijn totale vermogen bedraagt.

Aangezien Max al meerdere jaren bezig is, heeft hij zijn vermogen opgespaard. Ik schat dat het totale vermogen van Max Verstappen al boven de 100 miljoen euro bedraagt. Max heeft in ieder geval een plek in de top 3 op de lijst van Nederlandse sporters met het meeste vermogen.

Waar geeft Max zijn geld aan uit?

Het salaris dat Max Verstappen verdient, wordt natuurlijk ook uitgegeven. Zo heeft hij een appartement in een chique en peperdure buurt in Monaco. Hier vertoeven andere (oud) F1 coureurs ook graag. De gemiddelde huurprijs in de wijk ligt rond de 8000,- euro per maand. Het voordeel is dat de woonplek van Max wordt gezien als een belastingparadijs. Buitenlanders in Monaco betalen namelijk nauwelijks belasting over hun vermogen en inkomsten.

Naast het racen in snelheidsmonsters rijdt Max ook graag buiten werktijd. Max krijgt regelmatig een auto cadeau. Op zijn 18e kreeg hij bijvoorbeeld een Renault Clio RS sportwagen ter waarde van ruim 30.000,- euro. Ook heeft hij in meerdere auto’s van de zaak gereden. Momenteel heeft Max waarschijnlijk de Aston Martin Valkyrie hypercar, de Aston Martin DBS Superleggera, de Ferrari 488 Pista en de Porsche 911 GT2 RS in zijn bezit. Dit zijn uiteraard erg dure en snelle auto’s.

Bovendien vindt Max het leuk om met vrienden zijn speedboot te gebruiken ter waarde van ongeveer 220.000,- euro. In de straten van Monaco rijdt hij graag rond op zijn Vespa Sprint van circa 5000,- euro.

Conclusie (en hoe jij ook geld kunt verdienen)

Max Verstappen is op jonge leeftijd begonnen met karten en bereikte vrij snel een hoog niveau. Enkele jaren later is Max zijn vader achterna gegaan en is het hem gelukt om F1 coureur te worden. Dankzij de vele overwinningen heeft hij tientallen miljoen vergaard. Echter weet alleen Max zelf wat zijn exacte vermogen is en wat hij in totaal verdient.

Na het lezen van dit artikel ‘wat verdient Max Verstappen’ en het horen van de bedragen wil je misschien zelf ook een succesvolle Formule 1 coureur worden. Dit is echter voor de meeste onhaalbaar. Je moet bijvoorbeeld alleen al veel geld hebben om te kunnen racen.

Als jij echter ook een groot vermogen wilt vergaren, kun je ook kiezen voor een andere verdien methode. Zelf ben ik enkele jaren geleden begonnen met affiliate marketing. Je promoot dan producten en diensten in ruil voor commissies.

Het fijne van deze methode is dat je geen groot risico loopt en weinig tot geen geld nodig hebt om te beginnen. Ook hoef je eenmalig iets op te zetten waarna je passieve inkomsten kunt blijven verdienen.

Om meer over affliate marketing te leren raad ik je aan om hieronder de website van Jacko te bezoeken. Jacko is een absolute expert op het gebied van affiliate marketing. Klik dus nu op de onderstaande knop en bekijk direct de eerste video over het verdienmodel. Zo kun je proberen hetzelfde bedrag te verdienen als wat Max Verstappen verdient.

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij meer informatie over de Affiliate Marketing Revolutie?

Ja! Ik wil meer informatie!

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *