Welke crypto gaat stijgen?

Deze coins hebben de potentie om hard te stijgen!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
welke crypto gaat stijgen

Welke crypto gaat stijgen? De vraag van één miljoen Nederlanders, of meer zelfs. Iedereen heeft het er tegenwoordig over. Prijzen van cryptomunten gaan door het dak. Sommigen denken dat we nog maar aan het begin staan, terwijl anderen denken dat het reeds te laat is om in te stappen. Welke cryptomunten gaan stijgen is moeilijk te voorspellen, maar we kunnen er wel een analyse op uitvoeren.

In dit artikel lees je mijn interpretatie van de cryptomarkt. Daarnaast vertel ik je ook in welke munten ikzelf vertrouwen heb. Hiervan heeft de laatste cryptomunt de potentie om honderd keer of meer in waarde te stijgen. Koop echter nooit iets omdat je het online hebt gelezen, maar doe je eigen onderzoek.

Let wel op: ik ben geen financieel expert en deel hier ook geen financieel advies. Deze content werd gemaakt met een zuiver vermakelijk doel. Ik kan de toekomst niet voorspellen, maar wel zeggen hoe ik denk dat het zal lopen. Dit is zuiver een interpretatie. Beleggen brengt risico’s met zich mee en je kunt je hele inleg kwijtraken of zelfs meer. Ga daarom steeds goed op onderzoek voor je een aankoop verricht. Resultaten uit het verleden zijn nooit een garantie voor de toekomst. Ik ben in geen geval aansprakelijk voor beslissingen die jij maakt. Indien je je wilt laten bijstaan, moet je dat laten doen via een erkend financieel expert.

Waar staat de cryptomarkt vandaag?

Om een goede analyse te kunnen uitvoeren, moeten we eerst weten waar we nu staan. De cryptomarkt ging de laatste maanden al enkele malen door het dak. Vervolgens kwam er weer een correctie en de munten gingen weer omlaag. Toch staat de hele cryptomarkt nu weer op onvoorstelbare hoogtes. Een Bitcoin kost meer dan 40.000 euro, wat een duizelingwekkend bedrag is. Veel mensen zijn rijk geworden dankzij deze crypto. Ook wanneer we kijken naar de marktkapitalisatie, dan zien we een stijgende trend in het verleden. Resultaten vanuit het verleden zijn jammer genoeg geen garantie voor de toekomst.

Het is goed mogelijk dat de cryptomarkt nog een tijdje blijft doorstijgen. De weg naar de top is natuurlijk nooit rechtlijnig, dus dat zal gepaard gaan met de nodige schommelingen. Sommige beleggers vinden daarom het risico van cryptomunten net te groot. Op één dag tijd kan je 5% winnen, maar evengoed gaat er in één keer 20% van de koers af. Cryptomunten waren vroeger nog veel volatieler, maar ook vandaag de dag nog zijn ze erg volatiel. Daarmee moet je zeker rekening houden bij het uitwerken van je risicoprofiel.

Een andere mogelijkheid, is dat we echt een enorme correctie gaan zien. Dat geldt trouwens niet alleen voor de cryptomarkt, maar het kan evengoed gebeuren op de aandelenmarkt. Het is zelfs mogelijk dat beide markten tegelijk onderuit gaan. Indien dat het geval is voor alle crypto, dan is er waarschijnlijk weinig aan de hand. In de geschiedenis zijn depressies al veel vaker voor gekomen. Denk bijvoorbeeld aan de bankencrisis van 2007 en 2008. Er kan echter ook een structureel probleem optreden en in dat geval zijn we verder van huis.

Wat kan ervoor zorgen dat crypto gaat stijgen?

Katalysatoren die ervoor kunnen zorgen dat crypto gaan stijgen, zijn er genoeg. De vraag is alleen of ze ook effectief gaat voorkomen. Een specifieke cryptomunt kan voornamelijk gaan stijgen wanneer goed nieuws de kop op steekt. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat het bedrijf erachter een grote samenwerking aangaat. Of dat ze eindelijk de technologie op punt hebben gekregen en er groots mee uitpakken.

Om de cryptomarkt in zijn geheel te laten stijgen, zal er meer nodig zijn. Een belangrijke voorwaarde opdat crypto een toekomst heeft, is het gebruik van de munten. Momenteel berust de waarde van een cryptomunt op vrij weinig. De munten kunnen namelijk alleen een echte waarde hebben wanneer ze worden gebruikt voor transacties.

Bitcoins worden tegenwoordig reeds op sommige plaatsen gebruikt als betaalmiddel, ook al is het nog vrij beperkt. Altcoins daarentegen worden nog niet echt gebruikt. Indien we binnen 20 jaar echt met crypto zouden kunnen betalen in de winkel, dan is de kans groot dat de koers nog eens drastisch zal gaan stijgen. Er zijn namelijk slechts een beperkt aantal munten in omloop, dus het aanbod kan nooit groter worden dan dat. De vraag zal echter wel stijgen dankzij meer transacties. Uit een economisch denkkader kunnen we dan afleiden dat ook de prijs moet gaan stijgen. We zien nu al dat enkele grote bedrijven, zoals Tesla bijvoorbeeld, crypto aanvaarden als betaalmiddel.

Vroeger stonden grote zakenbanken heel wantrouwig tegenover crypto. Voor hen konden cryptomunten maar één kant opgaan: naar beneden. Toch zijn er nu al enkele onder hen die hebben toegegeven dat ze fout zaten. Sommigen onder hen zijn zelfs bezig met het ontwikkelen van een ETF in bijvoorbeeld Bitcoin. Zo’n ETF op de markt brengen zou betekenen dat er heel veel extra geld wordt in gepompt. Ook daardoor kan de koers gaan stijgen.

Waardoor kunnen cryptomunten veel waarde kwijtspelen?

Een structureel probleem zou er kunnen voor zorgen dat miljarden euro’s aan crypto in rook opgaan. Een structureel probleem wil zeggen dat het probleem niet wordt opgelost. Er verdwijnt heel veel waarde, zonder dat die ooit nog terugkomt. Op de aandelenmarkt is dat bijvoorbeeld mogelijk wanneer een bedrijf failliet gaat.

Bij cryptomunten zou dat wel eens kunnen komen door strengere reglementering. Momenteel zijn er nog maar weinig overheden die effectief iets over crypto vermelden in de wet. Hetzelfde geldt trouwens voor de fiscale wetgeving. Op dit moment worden er bijna geen belastingen betaald op de meerwaarde die iemand haalt uit zijn crypto portefeuille. Overheden zijn wel al langere tijd aan het uitkijken hoe ze dat wel kunnen doen, maar voorlopig blijft het stil. Natuurlijk brengt dit wel een groot risico met zich mee, want door een belasting zouden de digitale munten minder interessant worden. Daardoor is er een mogelijkheid dat veel beleggers er tegelijk zouden uitstappen.

Hetzelfde geldt voor de algemene reglementering. Er zijn reeds plaatsen in de wereld, waar het verboden is om te handelen in crypto. De vraag die je jezelf kunt stellen is hoe men dat kan controleren, maar toch. Mij lijkt de kans erg klein, maar een verbod zou natuurlijk heel veel geld in rook doen opgaan.

Nog een mogelijkheid, is een dalende populariteit. Tegenwoordig kent iedereen de cryptomunten. Zelfs in lokale kranten wordt er soms iets over vermeldt. Natuurlijk draagt ook die populariteit bij aan de waarde, want er zijn veel mensen die ze kopen omdat ze erover hebben gelezen, wat ik trouwens ten sterkste zou afraden. Mocht die populariteit doorheen de tijd verdwijnen, zoals bij een rage, dan zou de waarde ook erg kunnen verminderen.

Waar heb ik persoonlijk vertrouwen in?

De vraag welke crypto gaat stijgen, is echt onmogelijk te beantwoorden. Ik kan je alleen maar zeggen in welke munten ik vertrouwen heb. Doe steeds zelf je onderzoek, want dit is geen financieel advies.

Bitcoin

Ik weet dat het vrij cliché klinkt, maar toch gaat mijn geloof nog steeds voornamelijk uit naar Bitcoin. Deze munt is nu éénmaal de bekendste in de wereld en dat draagt zeker bij aan haar waarde. Zoals ik daarnet al zei, zijn er enkele zakenbanken die al beginnen te kijken naar crypto. Je merkt echter dat ze nog een beetje terughoudend zijn, waardoor ze niet meteen de stap richting altcoins durven zetten. De meesten onder hen hebben dan ook enkel en alleen oog voor Bitcoin.

Nog een tweede belangrijke reden is het gebruik. Zoals ik daarnet al zei, zijn er tegenwoordig al enkele locaties en websites waar je met Bitcoin kunt betalen. Momenteel zijn die nog heel beperkt, maar er zit wel potentieel in voor de toekomst. Tegenwoordig kan je je Tesla bestellen en deze helemaal betalen met Bitcoins. Er is helaas geen mogelijkheid om te betalen met crypto in het algemeen, maar net dat geeft aan dat grote bedrijven ook voornamelijk vertrouwen hebben in Bitcoin en niet in altcoins.

Ik weet dat de waarde van Bitcoin momenteel al heel hoog staat, dus het lijkt eerder of de prijs naar beneden zou moeten gaan. We kunnen zoiets echter onmogelijk voorspellen en je kunt de markt in geen geval timen. Ikzelf vergelijk Bitcoin een beetje met Amazon aandelen. Amazon is reeds een reusachtig bedrijf en zijn beurswaarde is zo sterk gegroeid. Ik verwacht al 5 jaar dat ze eens zouden gaan zakken, maar dat moment is nog steeds niet gekomen en ze stijgen maar door. Weet dat het niet zo is omdat het voor Amazon zo gaat, dat het ook bij Bitcoin zo gaat. Ik leg het alleen maar zo uit, zodat je je er iets bij kunt voorstellen.

De markt valt niet te timen!?

Je kunt de markt inderdaad niet timen, dus het is opletten geblazen. Je kunt verschillende methoden gebruiken om je risico zoveel mogelijk te beperken. Bij de dollar cost averaging methode ga je bijvoorbeeld maandelijks inkopen voor een bepaald bedrag, ongeacht de prijs. Daardoor koop je aan een gemiddelde prijs en niet per ongeluk alleen aan de hoogste prijs.

Daarnaast is ook portefeuillespreiding belangrijk. Ga slechts een klein deel van je vermogen beleggen in crypto en zoek misschien nog enkele andere munten waar je veel potentie in ziet. Op die manier ben je niet volledig afhankelijk van enkel de Bitcoin.

Welke crypto gaat het hardst stijgen? (bonus)

Na het lezen van deze blog weet je welke cryptomunt mogelijk blijft stijgen, namelijk de Bitcoin. Waarschijnlijk wil je nu ook beginnen met het onderzoeken van de cryptomarkt om kansrijke cryptomunten te vinden en deze aan te schaffen bij een betrouwbare broker. De gratis online training “Alles over Crypto” is dan ideaal voor je.

Tijdens de live training vertellen Derek en Patrick alles wat je moet weten om successen te behalen met investeren in crypto. De mannen achter “Alles over Crypto” zijn al 8 jaar actief bezig met het inkopen, vasthouden en verkopen van crypto. Profiteer dus van hun expertise.

Bovendien ga je kennismaken met een crypto welke de potentie heeft om meer dan honderd keer over de kop te gaan. Klik dus snel op de onderstaande knop en begin zelf met crypto!

Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *