Wybren van Haga vermogen

Wat verdient Wybren van Haga met ondernemen, vastgoed en politiek?

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
mm
Wybren van Haga vermogen

Wat is het vermogen van Wybren van Haga? Dit is iets wat veel mensen wel willen weten.

De 54-jarige Wybren van Haga staat bekend om zijn vele investeringen in vastgoed. Daarnaast zullen de meeste mensen Wybren sinds 2017 kennen als politicus in de Tweede Kamer.

Laat ik voorop stellen dat Wybren van Haga alleen zelf weet hoeveel geld hij precies verdient en hoeveel geld zijn totale vermogen bedraagt. Daarnaast is het voor mij momenteel niet exact bekend hoeveel panden en bedrijven Wybren van Haga bezit. Door nu cijfers te noemen die niet volledig in verhouding staan met de werkelijkheid kan Wybren van Haga een risico lopen. In dit artikel worden dan ook uitsluitend schattingen gemaakt. Raadpleeg de disclaimer.

“Automatische machine die 250,- euro per dag oplevert via het internet”

Gratis introductievideo over hoe jij zelf kunt beginnen met affiliate marketing

Ja! Ik wil ook geld verdienen!

Wat is het vermogen van ondernemer, investeerder en politicus Wybren van Haga?

Wybren van Haga heeft een eigen politieke partij, namelijk BVNL (Belang van Nederland). Naar eigen zeggen komt hij op voor de vrijheid van Nederlanders, kleine ondernemers en ondernemers in het MKB. Hij weet namelijk dat dergelijke ondernemingen vaak geen tijd hebben om zich te verdiepen in de politiek.

Voorheen sprak Wybren van Haga in de Tweede Kamer als lid van de partijen VVD en FVD. Echter, de VVD besloot Wybren uit de partij te verwijderen, omdat hij in opspraak kwam door zijn panden en werd bestempeld als “huisjesmelker”. Daarnaast geeft Wybren aan dat de fractie FVD geen échte ondernemingspartij is in vergelijking met hoe dat zelf ziet.

Wybren van Haga vergaarde zijn kennis onder andere via een middelbare schooldiploma gymnasium en studeerde door aan de Technische Universiteit Delft en Universiteit Leiden. Zo behaalde hij onder andere zijn rechten propedeuse.

In het verleden werkte Wybren van Haga voor toonaangevende bedrijven, zoals: Shell, Gabon, Schotland en Oman. Later werd hij ondernemer en begon hij te investeren in appartementen en grachten- en kantoorpanden, die hij vervolgens laat opknappen en verhuurt. Het vastgoedbedrijf van Wybren genaamd “Sjopperdepop BV” (één van de (toenmalige) 16 dochterondernemingen van Van Haga Invest BV) beschikt waarschijnlijk over tientallen panden in Amsterdam, Haarlem en omstreken. Ook had Wybren van Haga waarschijnlijk ondernemingen gericht op de zorg, ICT en zonnepanelen. Het is voor mij niet bekend geworden of deze ondernemingen nog bestaan.

Naar schatting heeft het vastgoedportefeuille van Wybren van Haga een waarde van ongeveer €35 miljoen euro. Het is echter de vraag of de volledige €35 miljoen euro als deel van zijn vermogen kan worden gezien. Misschien betaalt hij momenteel nog een gedeelte van het vastgoed af. Enkel het afbetaalde gedeelte van zijn vastgoed mag worden meegenomen in de berekening van het vermogen van Wybren van Haga. Als we kijken naar zijn ondernemingen (uit het verleden) en investeringen in vastgoed (uit het verleden), dan is Wybren van Haga mogelijk miljonair of zelfs multimiljonair.

Een ander gedeelte van het vermogen van Wybren van Haga komt uit de inkomsten als politicus. Een politicus in de Tweede Kamer verdient zo’n 8000,- euro per maand en bouwt daar ook pensioen mee op.

In de onderstaande recente video vertelt Wybren van Haga zelf over zijn riante vergaarde vermogen uit vastgoed.

“Automatische machine die 250,- euro per dag oplevert via het internet”

Gratis introductievideo over hoe jij zelf kunt beginnen met affiliate marketing

Ja! Ik wil ook geld verdienen!

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *