Thuis online geld verdienen met artikelen schrijven

Geld verdienen met artikelen schrijven

Het schrijven van artikelen is een makkelijke methode om thuis online geld te verdienen. Daarnaast is het voor veel mensen een leuke bezigheid. Er zijn verschillende mogelijkheden geld te verdienen met het schrijven van artikelen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf geschreven artikelen plaatsen op speciale verzamelwebsites of artikelen gaan schrijven voor bedrijven. De geschreven artikelen kunnen uiteenlopende onderwerpen bevatten. Mocht je toevallig nog oude werkstukken, boekverslagen of samenvattingen op je computer hebben staan, dan kun je direct beginnen met geld verdienen met jouw artikelen. 

Hoe verdien ik geld met het schrijven van artikelen?

Er zijn verschillende websites, waar allerlei teksten op geplaatst kunnen worden. De websites of bezoekers betalen jou geld voor het bekijken van de artikelen.

Allereerst meld je jezelf aan bij zo’n website. De websites verzamelen zo veel mogelijk artikelen om mensen te voorzien van informatie. De artikelen hebben verschillende onderwerpen. Voorbeelden hiervan zijn: werkstuk, boekverslag, samenvatting, recept, informatieartikel, reisverslag, handleiding of een amuserende tekst. Voorwaarden voor het plaatsen van artikelen op dergelijke websites is dat de teksten zelf geschreven moeten zijn. Je mag echter wel een ander artikel als bron gebruiken.

Voorbeelden van websites waarop je artikelen kunt plaatsen zijn:

  • InfoNu.nl
  • Stuvia.com
  • Todio
  • Studeersnel.nl
  • Plazilla.com
  • Leerwiki

Na het aanmelden op een website voor artikelen, kun je artikelen gaan plaatsen. De bezoekers van de website betalen voor toegang en/of het lezen van de artikelen. Een groot bijkomend voordeel bij het plaatsen van artikelen op zulke sites zijn de vaste bezoekers van de website. De websites hebben namelijk een groot aantal standaard bezoekers. Zij zullen ook graag jouw artikel willen bekijken.

artikelen schrijven over onderwerpen
Hierboven zie je verschillende onderwerpen waarover je artikelen kunt plaatsen. Dit overzicht is afkomstig van de artikelen op info.nu.nl

Artikelen schrijven voor bedrijven

Naast het plaatsen van artikelen op de speciale websites, zijn er ook andere manieren om geld te verdienen met het schrijven van artikelen. Je kunt namelijk tegen vergoeding artikelen gaan schrijven voor bedrijven.

Bedrijven en websites zijn regelmatig opzoek naar tekstschrijvers. Teksten schrijven is voor veel bedrijven lastig of een minder gewaardeerd klusje, waardoor zij het vaak liever uitbesteden. Denk aan het schrijven van teksten, informatieve artikelen voor websites of de huisregels van een bedrijf opstellen.

Je kunt je zelf aanbieden op het internet als tekstschrijver, bijvoorbeeld door te adverteren of een eigen website te maken. Ook zijn er speciale websites die bedrijven en tekstschrijvers samen brengen. Bedrijven bieden hier advertenties aan, waar jij als tekstschrijver op kan reageren en contact kan maken met het bedrijf.

Google Adsense bij jouw artikelen plaatsen

Ook kun je geld gaan verdienen met behulp van Google Adsense. Google Adsense is geheel gratis te gebruiken. Naast je artikel worden dan advertenties getoond door Google. Je mag zelf bepalen of je betaald krijgt door Google per klik of per 1000 weergaven. Wanneer je kiest per 1000 weergaven, krijg jij per bezoeker geld betaald. Op deze manier is het makkelijk om een passief inkomen op te bouwen. Je hoeft namelijk enkel artikelen te plaatsen. De artikelen blijven hoogstwaarschijnlijk de rest van je leven online staan. Automatisch zorgt de reclame voor jouw inkomen. Lees meer overĀ Google Adsense.

Is het schrijven van artikelen een goede verdien methode?

Het schrijven van artikelen is een erg goede verdien methode. Het is namelijk een leuke bezigheid en de inkomsten kunnen behoorlijk oplopen. De geschreven artikelen blijven voor altijd online staan. De inkomsten zullen dus automatisch binnen blijven komen na het schrijven van een artikel. 

Je kunt in de meeste gevallen zelf een prijs bepalen voor je geschreven artikel. Hoeveel geld je zult gaan verdienen met het schrijven van artikelen ligt aan meerdere factoren, zoals: kwaliteit, hoeveelheid, onderwerp, aantal bezoekers en de gekozen website van plaatsing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *