Thuis online geld verdienen met Gamen

Geld verdienen met gamen

Het lijkt voor vele mensen het ideale leven: Geld verdienen met Gamen. De laatste jaren wordt het spelen van games steeds meer gezien als een echte sport. Geld verdienen met games kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld: professioneel gamen, games ontwerpen, een YouTube kanaal starten of games gaan promoten.

Geld verdienen met Gamen

Geld verdienen met gamen wordt steeds populairder. Vele personen verdienen hun inkomen simpelweg door het spelen van een spel. De meeste gamers worden betaald door sponsors en donateurs. Donaties verschillen van enkele tot wel duizenden euro’s. Ook zul je als gamer vaak gevraagd worden voor evenementen en publieke optredens.

Wij denken dat iedereen geld kan verdienen met games. Er zijn namelijk meerdere verdien methodes.

Hoe verdien ik geld met Gamen?

Geld verdienen met games kan op verschillende manieren, namelijk:

  • Streamen
  • Affiliate marketing
  • Professioneel gamen
  • Games ontwikkelen
  • YouTube Kanaal starten

Geld verdienen met games streamen

Wanneer je (redelijk) goed bent in een bepaalde game, kun je geld verdienen met het streamen van jouw beeldscherm. Via de gratis streamingdienst Twitch kun je live te zien zijn voor publiek.

Om echt een succesvolle streamer te worden raden we je aan om jezelf in beeld te hebben naast je eigen beeldscherm. Een band met de kijkers opbouwen is namelijk erg belangrijk. Blijf altijd jezelf tijdens het communiceren met kijkers.

Geld verdienen met Affiliate marketing

Affiliate marketing is het promoten van producten voor andere bedrijven. Je ontvangt hiervoor een commissie per klik, verkocht product of abonnee. YouTube is een handige manier om producten te promoten. Je kunt namelijk in de video het product of dienst laten zien of erover vertellen. In de omschrijving van de video hoef je nu alleen nog maar een linkje in te stellen naar het product of dienst. Affiliate marketing is goed te gebruiken voor het promoten van games. Je kunt zelf gamen en vervolgens doorverwijzen naar webshops voor games. Voor elke game die een kijker aanschaft ontvang jij een percentage tussen ongeveer 5 tot wel 25% procent.

affiliate marketing game campagnes

Toonaangevende bedrijven in games, zoals Ubisoft kun je promoten met Affiliate marketing.

Geld verdienen met professioneel gamen

Geld verdienen met gamen op professioneel niveau is niet voor iedereen weggelegd. Het zal simpelweg niet zomaar komen aanwaaien. Je zult er hard voor moeten trainen en echt goed moeten zijn in een game. Mocht je wel de top bereiken, dan kun je erg veel geld verdienen met prijzengeld. Daarnaast hebben gamers vaak sponsors.

Geld verdienen met games ontwikkelen

Om geld te verdienen als game developer is technische kennis benodigd. Mocht je wel handig zijn met het schrijven van codes kun je hiermee erg goed verdienen. Simpele spelletjes kunnen tonnen opleveren.

Geld verdienen met een YouTube kanaal

Je kunt ook een eigen YouTube kanaal starten om live te streamen of game video’s te plaatsen. Op jouw YouTube video’s kun je advertenties plaatsen met Google AdSense. De bezoekers van video’s zullen dan eerst naar een advertentie kijken. Hiervoor ontvang je geld per klik of een aantal views. Daarnaast zou je YouTube kunnen combineren met Affiiate marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *