Thuis online geld verdienen met YouTube

Geld verdienen met YouTube

Voor sommige mensen is het een leuke bezigheid en anderen doen het puur voor het geld. Thuis online geld verdienen met YouTube is de laatste jaren dan ook steeds populairder geworden. Er zijn vele bekende vloggers, gamers en YouTube sterren die een aardig centje verdienen met een eigen YouTube kanaal. Geld verdienen met YouTube kan op meerdere manieren, bijvoorbeeld via Google AdSense en affiliate marketing. Wellicht zullen ook externe partijen contact op nemen voor samenwerkingen.

Geld verdienen met YouTube?

Uit het aantal kanalen zonder enige inkomsten en views blijkt dat geld verdienen met YouTube niet voor iedereen is weg gelegd. Om geld met YouTube te verdienen moet jouw content de aandacht trekken en aantrekkelijk zijn voor de doelgroep. Vooral de creativiteit speelt hierin een rol.

Waar wij zelf vertrouwen in hebben en het succes hoger voor inschatten is het bedenken van een nieuw soort kanaal. Het is vanzelfsprekend dat wanneer je een nieuw YouTube concept bedenkt, je de enige bent met deze content en je op deze manier vele bezoekers zult aantrekken. 

Natuurlijk kun je ook kijken hoe andere grote YouTube sterren het aanpakken. Het is een mogelijkheid concepten over te nemen en er een eigen tintje aan te geven. Echter wanneer je kanaal te erg gaat lijken op die van een andere YouTuber zul je waarschijnlijk niet veel kijkers krijgen. 

Hoe verdien ik geld met YouTube?

Als YouTuber zijn er verschillende manieren thuis online geld te verdienen. Geld verdienen kan bijvoorbeeld met Google AdSense en affiliate marketing. Daarnaast zullen externe partijen contact opnemen om samenwerkingen te starten. Deze samenwerkingen zullen voornamelijk bestaan uit het promoten van producten.

-Optie 1: Google AdSense

Op YouTube video’s kun je advertenties plaatsen met Google AdSense. De bezoekers van video’s zullen dan eerst naar een advertentie kijken. Hiervoor ontvang je geld per klik of per aantal views.

-Optie 2: Affiliate marketing

Affiliate marketing is het promoten van producten voor andere bedrijven. Je ontvangt hiervoor een commissie per klik, verkocht product of abonnee. YouTube is een handige manier om producten te promoten. Je kunt namelijk in de video het product of dienst laten zien en erover vertellen. In de omschrijving van de video hoef je nu alleen nog maar een linkje in te stellen naar het product of dienst. 

-Optie 3: Wanneer je kanaal een groter bereik heeft zullen externe partijen samenwerkingen willen starten. Naast de eigen iniatieven geld te verdienen met YouTube zullen andere partijen dus automatisch contact met jou gaan opnemen. Bedrijven willen namelijk heel graag inspelen op het bereik van een YouTuber. De YouTuber heeft een groot aantal trouwe kijkers en wordt vaak als voorbeeld gezien door de kijkers. Wanneer een bedrijf een samenwerking aan gaat met een YouTuber kan het bedrijf contact maken met zijn of haar doelgroep.  Bedrijven komen namelijk in contact met de doelgroep door de YouTubers te laten vertellen of zelf het product te laten dragen. Wanneer een YouTuber bijvoorbeeld een bepaald kledingmerk draagt, willen de kijkers (soms ongemerkt) dat merk ook graag dragen.

-Optie 4: Ook zullen wellicht andere YouTube kanalen, bedrijven, tv programma’s etc. contact met je opnemen voor samenwerkingen. 

Stappenplan aanmelden op YouTube

Zie hieronder het stappenplan om je aan te melden op YouTube. Bron: YouTube.com

Geld verdienen met YouTube stap 1
Stap 1
Geld verdienen met YouTube stap 2
Stap 2
Geld verdienen met YouTube stap 3
Stap 3
Geld verdienen met YouTube stap 4
Stap 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *