Geld verdienen met aandelen

Winstgevend beleggen in aandelen

Geld verdienen met aandelen

Geld verdienen met aandelen wordt vaak gezien als een verdien methode die gepaard gaat met enorme risico’s. Uiteraard zitten er dan ook risico’s aan het handelen op de beurs. Hoe groot de risico´s zijn heb je ook zelf in de hand. In de meeste gevallen gaat geld verdienen met aandelen een stukje minder snel dan het handelen in cryptovaluta. Toch kun je met de nodige kennis erg veel geld verdienen met de handel in aandelen. 

Om geld te verdienen met aandelen is het natuurlijk wel handig als je weet hoe aandelen precies werken. Anders heb je namelijk geen idee wat je aan het doen bent. En dat is ook de fout waardoor veel beginners de mist in gaan. Ze doen maar wat! Op deze pagina vind je de nodige informatie rondom aandelen handel.

Gratis training beleggen door Harm van Wijk

Hoe Harm en zijn klanten gemiddeld 20,6% rendement per jaar behalen in minder dan 5 minuten per week door het managen van risico (ook met kleine portefeuilles)

Reserveer nu jouw plek!

Hoe kun je geld verdienen met aandelen?

Aandelen zijn kort gezegd vrijgegeven ‘stukjes van een bedrijf’. De aandelen kun je kopen zodat je een aandeel in een bedrijf hebt. De waarde van een aandeel wordt bepaald door de vraag en aanbod op de markt. Vanzelfsprekend zal de waarde van het aandeel stijgen zodra veel mensen stukjes aandelen van een bedrijf willen kopen. Dit geldt ook andersom. Wanneer personen aandelen verkopen gaat de waarde van het aandeel omlaag. 

Meerdere factoren bepalen of de waarde van een aandeel stijgt of zakt. Ontwikkelingen binnen een bedrijf zijn grote factoren die meespelen. Wanneer een bedrijf bijvoorbeeld betere cijfers dan verwacht publiceert, zullen de aandeelhouders vertrouwen blijven hebben in het bedrijf en zullen de waardes van de aandelen dus stijgen. De bedrijfsontwikkelingen staan bijvoorbeeld in kwartaalcijfers, jaarverslagen, websites of zijn te zien op het nieuws.

Je kunt dus geld verdienen met aandelen op 2 manieren:

  1. Dividend: sommige bedrijven keren hun aandeelhouders dividend uit. Dat is een gedeelte van de winst uit het bedrijf. Hiermee maken bedrijven hun aandelen aantrekkelijker en houden ze de beleggers tevreden. Je hoeft hier zelf niks voor te doen.
  2. Profiteren van koersschommelingen: geld verdienen met de handel in aandelen door op het juiste moment aandelen te kopen en te verkopen. Door een aandeel in te kopen voor een lagere prijs dan wanneer je hem verkoopt kun je winst gaan maken.  

Soorten aandelen en het risico

Er zijn verschillende soorten aandelen. De bekendste zijn bedrijfsaandelen, staatsobligaties en opties. De andere soorten aandelen zullen wij in dit artikel niet behandelen. 

Het is slim als je van plan bent te gaan handelen in aandelen jouw risico’s te spreiden. Hiermee bedoelen wij dat je verschillende soorten aandelen kunt kopen en/of actief kunt zijn in verschillende bedrijfstakken. Door jouw risico’s te spreiden voorkom je al je geld in één keer kwijt te raken. Dat zou het geval kunnen zijn wanneer het met 1 markt of bedrijf slecht zou gaan.

Bedenk ook goed van welk bedrijf je de aandelen koopt. Bekijk hoe het zit met de (toekomstige) verkopen, schulden en positie in de markt van het bedrijf. Uit zo’n analyse kun je opmaken of een aandeel in waarde gaat stijgen of dalen.

Bovendien raden we je aan om vooraf te bepalen bij welke winst je het aandeel verkoopt. Bepaal ook een ondergrens: hoeveel verlies wil je maximaal lijden?

Waar kan ik handelen in aandelen?

Er zijn verschillende websites waarop je aandelen kunt verhandelen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruik maken van DeGiro. Op deze website kun je eenvoudig zelf aandelen kopen.

De koersen van aandelen stijgen en dalen. Hier spelen veel mensen op in door in te zetten op stijgende en dalende koersen. Dit wordt ook wel speculeren op de koersen genoemd. Een bekende website waar je op koersen kunt inzetten is DeGiro. Op DeGiro kun je onder andere met iDeal betalen en het platform gratis uitproberen.

Natuurlijk kun je ook gewoon de aandelen vasthouden. Op deze manier kun je jaarlijks rendement behalen en profiteren van exponentiele stijging.

Het is een Nederlands website. Dit maakt het traden van aandelen laagdrempelig en eenvoudig. Via de website kun je zelfstandig aandelen kopen en verkopen.

Is het verhandelen van aandelen en crypto iets voor mij?

Vraag daarnaast je zelf af of jij echt geschikt bent voor het handelen van aandelen en cryptovaluta. Ga je echt verdiepen in theorieënstrategieën en lees boeken over aandelen/cryptovaluta’s.

Verschillende experts zijn jou voorgegaan en hebben eigen eBoeks en cursussen ontwikkeld, waardoor jij succesvol kunt handelen in crypto. De online training van Harm van Wijk “de Trading Navigator” is een echte aanrader. Deze cursus staat vol waardevolle insights over de kansen en valkuilen in de aandelen markten. Er is veel geld te verdienen volgens hem, vooral omdat hij gebruik maakt van een systeem.

Aangezien Harm van Wijk al meer dan 30 jaar actief is op de beurs en anderen coacht om ook succesvol te worden met aandelen, raad ik je aan eens zijn gratis webinar te bekijken.

Wil jij de gratis training beleggen volgen van Harm van Wijk?

Ja! Ik wil geld verdienen met beleggen!

Één reactie op “Geld verdienen met aandelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *