Geld verdienen met artikelen schrijven

Geld verdienen met artikelen schrijven

Geld verdienen met artikelen schrijven is een makkelijke methode om online een inkomen te verdienen. Daarnaast is het voor veel mensen een leuke bezigheid. Er zijn verschillende mogelijkheden geld te verdienen met het schrijven van artikelen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf geschreven artikelen plaatsen op speciale verzamelwebsites of jezelf aanbieden als online tekstschrijver. De geschreven artikelen kunnen uiteenlopende onderwerpen bevatten.

Mocht je toevallig nog oude werkstukken, boekverslagen of samenvattingen op je computer hebben staan, dan kun je direct beginnen met geld verdienen met jouw artikelen. 

Hoe kun je geld verdienen met het schrijven van artikelen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om geld te verdienen met artikelen. Op deze pagina zal ik je de volgende manieren toelichtten:

  1. Artikelen plaatsen op verzamelwebsites.
  2. Artikelen schrijven voor bedrijven (online tekstschrijver).
  3. Google AdSense bij jouw artikelen plaatsen.
  4. Affiliate marketing toepassen in artikelen (aanrader).

1. Artikelen plaatsen op verzamelwebsites

Er zijn verschillende websites, waar allerlei teksten op geplaatst kunnen worden. De websites of bezoekers betalen jou geld voor het bekijken van de artikelen.

Allereerst meld je jezelf aan bij zo’n website. De websites verzamelen zo veel mogelijk artikelen om mensen te voorzien van informatie. De artikelen hebben verschillende onderwerpen. Voorbeelden hiervan zijn: werkstuk, boekverslag, samenvatting, recept, informatieartikel, reisverslag, handleiding of een amuserende tekst. Voorwaarden voor het plaatsen van artikelen op dergelijke websites is dat de teksten zelf geschreven moeten zijn. Je mag echter wel een ander artikel als bron gebruiken.

Voorbeelden van websites waarop je artikelen kunt plaatsen zijn:

  • InfoNu.nl
  • Stuvia.com
  • Studeersnel.nl
  • Plazilla.com
  • Todio
  • Leerwiki

Na het aanmelden op een website voor artikelen, kun je artikelen gaan plaatsen. De bezoekers van de website betalen voor toegang en/of het lezen van de artikelen. Een groot bijkomend voordeel bij het plaatsen van artikelen op zulke sites zijn de vaste bezoekers van de website. De websites hebben namelijk een groot aantal standaard bezoekers. Zij zullen ook graag jouw artikel willen bekijken.

Je kunt in de meeste gevallen zelf een prijs bepalen voor je geschreven artikel. Hoeveel geld je zult gaan verdienen hiermee ligt aan meerdere factoren, zoals: kwaliteit, hoeveelheid woorden, onderwerp, aantal bezoekers en de gekozen website van plaatsing.

2. Artikelen schrijven voor bedrijven (online tekstschrijver)

Naast het plaatsen van artikelen op de speciale websites, zijn er ook andere manieren om geld te verdienen met het schrijven van artikelen. Je kunt namelijk tegen vergoeding artikelen gaan schrijven voor bedrijven.

Bedrijven en websites zijn regelmatig opzoek naar tekstschrijvers. Teksten schrijven is voor veel bedrijven lastig of een minder gewaardeerd klusje, waardoor zij het vaak liever uitbesteden. Denk aan het schrijven van teksten, informatieve artikelen voor websites of de huisregels van een bedrijf opstellen.

Je kunt je zelf aanbieden op het internet als tekstschrijver, bijvoorbeeld door te adverteren of een eigen website te maken. Ook zijn er speciale websites die bedrijven en tekstschrijvers samen brengen. Bedrijven bieden hier advertenties aan, waar jij als tekstschrijver op kan reageren en contact kan maken met het bedrijf. Bovendien is sitedeals een goede website om jezelf op aan te bieden.

artikelen schrijven achter de laptop
Werken vanuit huis en vanaf de laptop door artikelen te schrijven.

3. Google Adsense bij jouw artikelen plaatsen

Ook kun je geld gaan verdienen met behulp van Google Adsense. Google Adsense is geheel gratis te gebruiken. Naast je artikel worden dan advertenties getoond door Google. Je mag zelf bepalen of je betaald krijgt door Google per klik of per 1000 weergaven.

Wanneer je kiest per 1000 weergaven, krijg jij per bezoeker geld betaald. Op deze manier is het makkelijk om een passief inkomen op te bouwen. Je hoeft namelijk enkel artikelen te plaatsen. De artikelen blijven hoogstwaarschijnlijk de rest van je leven online staan. Automatisch zorgt de reclame voor jouw inkomen.

4. Affiliate marketing toepassen in artikelen

Affiliate marketing en artikelen schrijven sluiten erg goed op elkaar aan. Zelf verdienen wij ook aanzienlijke bedragen door affiliate marketing te verwerken in onze artikelen.

Affiliate marketing werkt erg eenvoudig. Het houdt in dat je andermans producten of diensten promoot in ruil voor commissie. Je hoeft hier dus geen eigen producten voor te hebben en ook niet aan klantenservice te doen. 

Als eerste maak je een website aan (kun je maken zonder technische kennis) en plaatst hierop een homepagina en een blogpagina. De homepagina bevat informatie over het onderwerp van je website. Op de blogpagina kun je de artikelen gaan plaatsen.

In de artikelen geef je informatie aan de lezer en werkt aan het einde van de tekst toe naar het affiliate product. Je plaats dus jouw unieke affiliate link, welke verwijst naar het product. Wanneer iemand nu klikt op de link en het product koopt, verdien je geld.

Wij gebruiken voor de promotie dus websites en richtten ons op gratis bezoekers via Google. Wij raden je aan dit op dezelfde manier te gaan doen. Je bouwt met websites namelijk een vaste stroom bezoekers en verkopen op. Daarnaast kun je eenvoudig opschalen om meer geld te verdienen; nieuwe artikelen plaatsen op bestaande websites en nieuwe websites aanmaken.

Internet ondernemer ‘Jacko Meijaard’ heeft een videotraining opgezet waarin hij stap-voor-stap vertelt hoe je een winstgevende affiliate website opzet. De stappen kun je letterlijk overnemen om zelf geld te gaan verdienen.

Klik hier om meer te lezen over de affiliate marketing training >>

Hoeveel geld verdien je met artikelen schrijven?

Het schrijven van artikelen is een fantastische verdien methode. Het is namelijk een leuke bezigheid en de inkomsten kunnen behoorlijk oplopen. De geschreven artikelen blijven bovendien voor altijd online staan. De inkomsten zullen dus automatisch binnen blijven komen na het schrijven van een artikel. 

Echter, hoeveel je gaat verdienen hangt voor een groot deel af aan de verdienmethode die je toepast. Kies jij er namelijk voor om jezelf aan te bieden als tekstschrijver verdien je een ander maandelijks inkomen dan wanneer je affiliate marketing zal toepassen.

Inkomen van een online tekstschrijver

Als online tekstschrijver kun je zelf besluiten wat voor tarief je hanteert, namelijk: woordtarief of uurtarief. Meestal vragen tekstschrijvers zo’n 4 cent per woord, maar dit kan erg verschillen. Mocht je een uurtarief hanteren kun je bijvoorbeeld 50,- euro vragen. Het ligt er wel aan hoeveel ervaring je hebt en het type tekst dat je schrijft.

Inkomsten uit Google Adsense en affiliate marketing

Bij commissies of advertentie-inkomsten werkt het iets anders. Hoeveel je verdient is onder andere afhankelijk van het onderwerp, de content en de plaatsing. Uitbetaling gaat nu per klik, per view of per gerealiseerde verkoop.

Hoe meer artikelen je zult plaatsen, hoe meer geld je zult gaan verdienen! Voor een affiliate verkoop verdien je doorgaans zo’n 25,- euro, afhankelijk van het product of dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *