Geld verdienen met Bloggen

Geld verdienen met bloggen

Er zijn vele bloggers actief op het internet. Toch slaagt er maar een klein deel in om geld te verdienen met het plaatsen van blogs. De bekendste manieren van geld verdienen met bloggen zijn Affiliate marketing en Google AdSense. Alle manieren zullen worden toegelicht in het artikel.

Wat is bloggen?

Een blog komt van het oude woord ‘weblog’ wat vernoemt is naar blog. Blogs zijn dus online artikelen en zijn niet handgeschreven. 

Je kunt op jouw website of speciale blogpagina teksten gaan schrijven. Deze artikelen zijn de zogenoemde blogs of blogartikelen. Blogs kunnen uiteenlopende onderwerpen hebben. Vaak krijgen lezers van een blog de mogelijkheid te reageren of vragen te stellen..

Het idee is dat op een blog regelmatige nieuwe artikelen verschijnen. Een blog is dus niet eenmalig een artikel plaatsen, maar met regelmaat. Dat is dus ook het verschil tussen een website en blog. Bloggen doe je consequent, waardoor de kans ook groot is dat de blogs vaak worden gelezen.

Een blog starten

Een blog kan allerlei onderwerpen hebben. Aangezien je op deze pagina terecht bent gekomen zal je waarschijnlijk geld willen verdienen met een blog. Om geld te verdienen dien je in ieder geval te weten of er een grote doelgroep voor het onderwerp is, dus zijn er mensen die je artikelen zouden willen lezen?

De meest populaire onderwerpen/ categorieën waar het meeste in te verdienen valt zijn: geld verdienen, daten, reizen, beauty en fashion, make-up en gezondheid. Echter, als je succes wilt behalen is het belangrijk om iets te kiezen waar je interesse in hebt of waar je verstand van hebt. Het wordt dan namelijk makkelijker voor jezelf om erover te schrijven. Bovendien merken de lezers dat je er verstand van hebt.

Zelf starten wij blogs op de volgende manier: 

  1. Onderwerp uitkiezen
  2. Marktonderzoek doen
  3. Website opzetten
  4. Website voorzien van een ‘homepage’ en ‘blogpage’
  5. Op de homepage schrijf je informatie over het onderwerp
  6. Op de blogpagina plaats je wekelijks nieuwe blog artikelen
  7. Verdien methode toepassen in blogs

Bezoekers op je blogs krijgen

Blogartikelen plaatsen en vervolgens geen bezoekers krijgen die je artikelen lezen is natuurlijk wat we niet willen. Daarom is het belangrijk om bezoekers op je website/blog te krijgen.

Wij focussen ons op gratis bezoekers via Google. Wanneer je consequent nieuwe waardevolle artikelen blijft plaatsen, zal Google en de bezoekers merken dat jouw blogs interessant zijn en zullen dus hoger geplaatst worden in de zoekmachines.

Op deze manier krijg je bezoekers op je blog. Des te meer blog artikelen, des te meer bezoekers je dus zult krijgen. Ieder nieuw artikel zorgt namelijk dat je website op meer zoektermen scoort in Google. Met dit artikel scoren we ook op een nieuw zoekwoord “geld verdienen met bloggen“. En tevens op duizenden andere zoekwoorden waardoor we bezoekers naar onze websites krijgen.

Je moet dus je website constant uitbreiden. Het heeft gewoonweg tijd nodig voordat je veel bezoekers hebt op je website. Stop dus niet zoals vele anderen na de eerste maand met bloggen. Wie doorzet zal zeker succes behalen.

Wil je sneller groeien en meer bezoekers op je website? Schrijf dan in ieder geval 1 artikel per week en verdiep je in SEO.

Nog meer bezoekers op je blog

Voorafgaand aan het bloggen dien je eerst goed te bedenken hoe je bezoekers op je blog gaat krijgen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om blogs te delen op sociale media of je teksten te laten scoren in Google. Wat je ook kiest; je blogs moeten interessant zijn en waarde bieden aan de bieder.

Met ‘waarde bieden’ bedoelen we dat je goede informatie geeft aan de bezoeker. Bedenk dus goed wat het probleem is van de bezoeker, waar zij eigenlijk naar op zoek zijn en wat de oplossing is. Schrijf daar een stukje over.

Als voorbeeld: deze blog gaat over ‘geld verdienen met een blog’, via Google komen mensen (waaronder jij) dan op deze blog terecht. Dit artikel hebben we dus geschreven om antwoord te geven op de vraag, wat bezoekers oplevert.

Hoe kun je geld verdienen met bloggen?

Je weet nu hoe je een goede blog kunt gaan opstarten en bezoekers kunt krijgen. Nu wil je natuurlijk een verdienmethode toepassen waardoor je geld zult gaan verdienen met je blogs. Geld verdienen met bloggen is erg goed mogelijk. Je kunt gebruik maken van de 3 bekendste verdien methodes welke we nu zullen toelichtten, namelijk: Google AdSense, blogs schrijven voor bedrijven en affiliate marketing.

Geld verdienen met bloggen: Google AdSense

Je kunt geld gaan verdienen met bloggen met behulp van Google Adsense. Google Adsense is geheel gratis te gebruiken. Naast je artikel worden door de service van AdSense advertenties getoond door Google door middel van een simpele code op je website.

Je wordt hiervoor betaald door Google per klik of aantal weergaven. Wanneer je kiest voor aantal weergaven, krijg je per bezoeker geld betaald. Wat je precies zult verdienen is lastig te zeggen. Het hangt namelijk ook af van het onderwerp van jouw blog. Zo kan een klik op een advertentie van een huizenwebsite veel meer opleveren dan een klik op een advertentie van thuisbezorgd.

Op deze manier is het makkelijk om een passief inkomen op te bouwen. Je hoeft namelijk enkel artikelen te plaatsen en Google regelt de inkomsten voor je. De artikelen blijven hoogstwaarschijnlijk de rest van je leven online staan. Automatisch zorgt de reclame dus voor jouw inkomen. 

Geld verdienen met bloggen: schrijven voor bedrijven

Ook kun je jezelf aanbieden als online tekschrijver. Zo kun je dus voor andere bedrijven/particulieren blogartikelen gaan schrijven.

Het kan namelijk zeer interessant zijn voor een bedrijf om een blogpagina aan te maken. Hierdoor krijgen zij simpelweg meer bezoekers en dus ook meer klanten. Ook krijgen ze meer binding met bezoekers en worden zij meer als experts in hun vakgebied gezien.

Je kunt hier als tekstschrijver erg goed mee verdienen, wel zo’n 150,- euro voor een artikel van 1000 woorden zijn normale prijzen. 

De bedrijven halen de investering er ook weer uit. Zij betalen namelijk eenmalig 150,- euro voor een artikel wat hun 500 extra bezoekers per maand oplevert. Je kunt begrijpen dat daar ook weer nieuwe klanten uitkomen voor het bedrijf.

Geld verdienen met bloggen: affiliate marketing

Affiliate marketing lijkt op Google Adsense. Echter krijg je nu zelf de mogelijkheid te kiezen welk product je gaat promoten. In dit geval krijg je betaald per verkocht product, in plaats van per klik of per view.

Als eerste sluit je je aan bij een affiliate netwerk, zoals Paypro. Hier kies je relevante producten/diensten voor je blogartikelen uit. Vervolgens krijg je een unieke affiliate link. Hiermee traceert het netwerk of een verkoop dankzij jou tot stand is gekomen.

Met affiliate marketing kun je erg veel geld verdienen en daarom raad ik je dit meer aan dan Google Adsense. De commissies voor de promoties variëren van 5 tot 50% van de totale verkoopprijs. Het meeste geld valt doorgaans te verdienen in digitale producten.

Voor digitale producten is de affiliate commissie meestal 50%. Promoot je dus een online cursus van 50,- euro, dan ontvang jij 25,- euro per verkoop.

Je kunt vandaag nog beginnen

Het verwerken van de affliate links in de blogartikelen van je website is dus een handige manier om geld te verdienen. In het artikel werk je aan het einde van de tekst toe naar het product of dienst. Voor Affiliate marketing zijn geen opstartkosten nodig, omdat je gratis bezoekers via Google krijgt, producten van anderen aanbiedt en ook geen voorraad bij hoeft te houden..

Om jou ook affiliate marketing op de juiste manier te leren verwerken in je website is er een stap-voor-stap videotraining gemaakt door Jacko.

Je kunt de stappen uit de training letterlijk overnemen om zelf geld te verdienen.

Klik hier om meer over de methode te lezen en zelf te beginnen met geld verdienen >>

Video over geld verdienen met een blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *