Geld verdienen met eigen bedrijf

Geld verdienen met eigen bedrijf

Geld verdienen met een eigen bedrijf? Vele startende ondernemers hebben veel vragen bij het starten van een eigen bedrijf. Want hoe doe je dat en waar moet je beginnen? Wij zullen in dit artikel globaal uitleggen wat er allemaal komt kijken bij het starten van een eigen onderneming.

Ongeveer 3 jaar geleden ben ik zelf een eigen online internet bedrijf gestart. Ik zal je aan het einde dus ook nog even vertellen wat voor een bedrijf ik heb.

Steeds meer eigen bedrijven in Nederland

In Nederland worden steeds meer eigen bedrijven opgericht. Met name het starten van een eenmanszaak is erg populair. Uit cijfers van het CBS blijkt dat er elk jaar duizenden nieuwe bedrijven bijkomen. Echter, veel startende bedrijven stoppen al na 1 jaar.

Echter, veel startende bedrijven stoppen al na 1 jaar. Denk dus altijd goed na over jouw eigen bedrijf en maak een plan om te kijken of het winstgevend is.

Affiliate marketing is een goed alternatief om een bedrijf starten. Hiermee loop je geen risico en hoef je jezelf niet direct in te schrijven als bedrijf in het handelsregister. 

Wat komt er allemaal kijken bij het starten van een eigen bedrijf?

Een eigen bedrijf opstarten is niet iets wat je in een dag doet. Als je echt succes wilt behalen dien je jezelf goed in te lezen en na te denken over een businessplan. We zullen je in ieder geval enkele adviezen geven om over na te denken voor het starten van jouw eigen bedrijf:

1. De rechtsvorm

Jouw bedrijf zal je in de meeste gevallen moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Alle bedrijven die een product of dienst verkopen moeten zich dan ook verplicht aanmelden bij de KvK. Bij het aanmelden van jouw bedrijf moet je uit een rechtsvorm kiezen. De verschillende rechtsvormen hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Een startende ondernemer zal meestal gaan voor een eenmanszaak. Maar er zijn ook keuzes als een besloten vennootschap of vennootschap onder firma.

2. Het ondernemingsplan

Het schrijven van een ondernemingsplan is in de meeste gevallen niet verplicht, maar het kan je erg goed helpen. Wanneer je een financiering bij de bank nodig hebt, zal je sowieso een ondernemingsplan moeten overleggen. 

In het ondernemingsplan staan onder andere de volgende onderwerpen beschreven: kansen en risico’s, doelgroep omschrijving, concurrentenanalyse en markt trends.

3. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Wanneer je een bedrijf start ben je vaak verplicht je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. De KvK schrijft je in, in het handelsregister. In het handelsregister staan alle bedrijven gevestigd in Nederland. Via de website kun je een afspraak maken met de KvK. Zij geven je tijdens de afspraak een KvK en BTW nummer.

4. Vergunning(en) aanvragen

In sommige gevallen zullen ondernemingen vergunningen moeten aanvragen. Bijvoorbeeld een bouwvergunning voor het (ver)bouwen van een bedrijfspand. Het verschilt per onderneming welke vergunningen er benodigd zullen zijn. Sommige bedrijven zullen echter helemaal geen vergunning hoeven aan te vragen.

5. Verzekering(en) afsluiten

Soms is het handig jezelf en het bedrijf te verzekeren. Je bent namelijk in de meeste gevallen zelf verantwoordelijk voor financiële gevolgen van claims, ziektes en ongelukken. Echter is een verzekering voor sommige bedrijven niet van belang. Laat je hierover goed informeren.

6. Klanten en/of opdrachtgevers vinden

Natuurlijk wil je winst gaan maken met jouw onderneming. Daarom is het belangrijk klanten en/of opdrachtgevers te vinden met interesse in het product of dienst. Wij raden aan om een website te maken en actief te zijn op sociale media.

7. Belasting terugvragen of betalen

Als ondernemer moet je belastingen betalen. In sommige gevallen zal je geen belasting hoeven te betalen. Op de site van de belastingdienst kun je makkelijk vinden of jij een ondernemer bent voor de belastingdienst.

De belastingen bestaan uit BTW en inkomstenbelasting. De BTW vorder je van de klant (meeste gevallen 21%) en betaal je terug aan de belastingdienst. In principe hoef je dus alleen inkomstenbelasting af te dragen. Er zijn veel startersaftrekken die het starten van een eigen onderneming aantrekkelijker maken. Als beginnend ondernemer kun je dus gebruik maken van startersvoordelen.

Bedrijf starten zonder geld

Een stuk eenvoudiger en minder risicovolle manier om geld te gaan verdienen is affiliate marketing. 

Affiliate marketing is simpelweg het promoten van andermans producten of diensten in ruil voor geld.

Het aantrekkelijke van deze verdien methode is dat jij zelf geen producten hoeft in te kopen of te verkopen. In alle soorten categorieën zijn campagnes beschikbaar van toonaangevende bedrijven.

Binnen enkele minuten kun je jezelf registreren als affiliate marketeer. Registratie is gratis en er zijn verder geen opstartkosten. Je kunt dit dus volledig zelf op gaan starten. 

Bedenk eens hoeveel geld het zou kosten om jouw eigen onderneming te starten (pand, voorraad etc.), terwijl je kosteloos andermans producten kunt promoten.

In de affiliate marketing revolutie wordt uitgelegd van A tot Z uit hoe jij een winstgevende affiliate business opzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *