Geld verdienen met foto’s

Geld verdienen met foto's

Geld verdienen met foto’s is echt mogelijk. Iedereen maakt wel eens een foto of video. Wellicht is het voor jou een leuke bezigheid, een hobby of maak je foto’s op professionele wijze. Internet geeft ons de mogelijkheid geld te verdienen met het aanbieden van foto’s. Waarschijnlijk heb je nu al verschillende mooie afbeeldingen in je bezit, waardoor je direct van start kunt gaan. Het aanbieden of verkopen van foto’s is een zeer goede verdien methode.

Er zijn meerdere manieren geld te verdienen met gemaakte foto’s. Zo heb je de mogelijkheid foto’s te plaatsen op photo stock sites of kun je een eigen online fotowinkel starten. 

Geld verdienen met foto’s via stock photo sites

Een mogelijkheid om geld te verdienen is het plaatsen van foto’s op zo geheten photo stock sites.

De foto’s die je ooit hebt gemaakt op bijv. evenementen, feesten, bruiloften of in de natuur kun je makkelijk online aanbieden. Er zijn vele websites waar het mogelijk is eigen gemaakte foto’s aan te bieden. De 2 bekendste websites zijn IStockphoto en Dreamstine. Deze websites zijn zogenoemde stock photo sites. Op stocksites worden foto’s aangeboden en kunnen bezoekers de foto’s tegen betaling kopen.

Veel bedrijven, webmasters, advertentie bureau’s, filmmakers en designers zijn op zoek naar afbeeldingen. Tegen vergoeding kunnen zij een afbeelding downloaden op de stocksite en gebruiken voor hun eigen activiteiten. Zo besparen zij tijd, hoeven zij zelf geen foto’s te maken en hebben zij foto’s van goede kwaliteit.

De stocksites bepalen zelf na het uploaden van een foto, de prijs voor de foto. De prijs die zij bepalen zal voornamelijk voortkomen uit de kwaliteit van jouw foto’s. De foto moet van goede kwaliteit zijn om op de stocksite geplaatst te worden. Vanzelfsprekend zal een foto meer worden gedownload, wanneer de foto van goede kwaliteit is.

Geld verdienen met foto’s bij Dreamstine

Dreamstine is met zijn 82 miljoen voorraadbeelden en 22 miljoen gebruikers een van de wereldleiders in stockfotografie. Meer dan 157.000 fotografen zijn jou voorgegaan en hebben zich aangemeld. Zodra je $100 hebt verdiend kun je laten uitbetalen naar jouw bankrekening of PayPal.

Geld verdienen met foto's bij Dreamstine
Geld verdienen met foto’s bij de stockphoto site Dreamstine

Geld verdienen met foto’s bij IStockphoto

IStockphoto is in 2000 opgezet en levert nu meer dan 15 jaar afbeeldingen aan verschillende partijen. Meer dan 160.000 fotografen zijn jou voorgegaan en hebben zich aangemeld. Zodra je $100 hebt verdiend kun je laten uitbetalen naar jouw bankrekening of PayPal.

Geld verdienen met foto's bij Istockphoto

Simpel een eigen online fotowinkel starten 

Een andere optie om geld te verdienen met foto’s is het starten van een eigen online fotowinkel. Een eigen fotowinkel starten kan gemakkelijk. 

Bij het proces van foto’s verkopen via stock photo sites of een eigen fotowinkel zijn er 3 partijen:

  1. Fotograaf: upload foto’s / ontvangt inkomsten
  2. Website : hosting / administratie / afhandeling
  3. Klant: plaatsen bestelling / ontvangen bestelling    

Allereerst meld je jezelf aan op de hiervoor genoemde websites. Hier kun je foto’s gaan uploaden. De door jou geuploadde foto’s kunnen bezoekers kopen en in een veilige omgeving betalen. Als fotograaf hoef je niet de foto’s af te leveren bij de klant. De klantenservice van de websites regelt de bestellingen van bezoekers namelijk zelf. De koper en verkoper van de media ontvangen meestal beide een factuur. Door de slimme service ben je vrij weinig of zelfs geen tijd kwijt aan administratie.  

De geplaatste foto galerijen kun je zelf beheren. De bezoekers van de website betalen voor de door jou geplaatste foto’s. 

Vooral als je in het verleden zelf al veel mooie afbeeldingen hebt gemaakt is het een makkelijke manier van thuis online geld verdienen. Na het plaatsen van de foto’s kun je ze de rest van je leven online laten staan. Zo kun je een passief inkomen creëren met foto’s verkopen.

Wij geven je mee als tip om jouw foto’s een watermerk te geven. Hierdoor kunnen andere mensen jouw media niet meer gebruiken en herkennen klanten jouw media. Hierdoor blijven klanten terugkeren.

Camera apparatuur verkopen voor geld

Voor een professionele fotograaf of hobby fotograaf met veel kennis omtrent foto camera apparatuur hebben wij nog een tip. Het verhandelen van foto camera spullen kan namelijk erg veel geld opleveren.

Op tweedehands advertentiesites zoals Marktplaats verschijnen elke dag weer tientallen nieuwe advertenties met camera apparatuur. Vaak kunnen deze producten met grote winsten worden doorverkocht. Jij kunt met de kennis die je hebt goed weten voor welke apparatuur er een markt is. Lees meer over geld verdienen met handel.

Een betere manier om geld te verdienen

Als affiliate marketeer maak je reclame voor bedrijven en ontvang je daarover commissies. Je plaatst simpelweg één of meerdere verkregen linkjes op jouw website/sociale media. Wanneer iemand via jou iets aanschaft, krijg jij daarover commissie uitbetaald.

Het aantrekkelijke van deze verdien methode is dat jij zelf geen producten/diensten hoeft in te kopen of te verkopen. In diversen categorieën zijn campagnes beschikbaar van toonaangevende bedrijven.

Je kunt dit helemaal zelf op gaan starten. Registreren bij een affiliate netwerk is gratis en er zijn geen opstartkosten. Bedenk eens hoeveel geld het zou kosten om jouw eigen onderneming te starten (pand, voorraad etc.), terwijl je kosteloos andermans producten kunt promoten!

Klik hier om meer te lezen en zelf geld te gaan verdienen met affiliate marketing >>

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *