Geld verdienen met online marketing

Geld verdienen met online marketing

Geld verdienen met online marketing? Als online marketeer kun je een hoog maandelijks inkomen genereren. Online marketing is voor bedrijven de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Hier kun jij op inspelen door jezelf aan te bieden als online marketeer. Hiervoor is het wel van belang om enig verstand van marketing te hebben. Marketing is kortweg de doelgroep aantrekken en naamsbekendheid creëren om de verkopen van een bedrijf te kunnen laten toenemen.

Geld verdienen met online marketing

Je kunt geld verdienen door jezelf aan te bieden als online marketeer. Veel bedrijven willen namelijk hun marketingbeleid verbeteren. Marketing is simpelweg het promoten van producten en effectief communiceren naar de doelgroep. Marketing is de laatste jaren onmisbaar geworden in het bedrijfsleven. Om veel winst te maken voor bedrijven is de marketing erg belangrijk. Vraag je zelf maar af: hoe kan een bedrijf winst maken zonder klanten? Antwoord: Niet

Hoe start ik met geld verdienen als online marketeer?

Je kunt jezelf op verschillende manieren aanbieden als online marketeer. Bijvoorbeeld als ZZP’er, via freelance websites als: Fiverr, je eigen website of door zelf contact op te nemen met bedrijven. Op deze manier kun je verschillende opdrachten uitvoeren voor bedrijven. De bedrijven zijn bereid hier veel geld voor te geven.

Voorbeelden van opdrachten in de online marketing zijn:

  • Website optimalisatie (SEO) 
  • Sociale media content creëren/optimaliseren  
  • Conversieoptimalisatie
  • E-mail marketing
  • Opstellen marketingplan
  • Opstellen communicatieplan

Dit doe je vanaf het internet en kan je dus gewoon vanuit huis doen.

Werkzaamheden online marketing

Een online marketeer heeft dus als doelen een bedrijf bekender te maken en meer verkopen voor het bedrijf realiseren. Hoe je dat doet hangt vooral af van de strategie die het bedrijf en jij willen volgen.

Je kunt bijvoorbeeld gaan kijken hoe de website scoort in de zoekmachines. Meer websitebezoekers via Google zorgt automatisch voor meer verkopen. Ook kun je bekijken hoe de website hun bezoekers verleid tot een aankoop. Bovendien kun je sociale media (advertenties) gaan inzetten.

Je kunt dus eigenlijk allerlei werkzaamheden verwachtten. Zeker wanneer je voor kleinere bedrijven aan de slag gaat, deze weten namelijk meestal zelf vrij weinig van online marketing waardoor je veel punten moet oppakken. Echter, je kunt ook aangeven een specifiek deel van de online marketing te kunnen doen.

Online marketing en Affiliate marketing

Mocht je zelf een product of dienst willen promoten zonder opstartkosten raden wij aan om Affiliate Marketing te gaan gebruiken. Je kunt met deze verdien methode zelf de online marketing regelen.

Affiliate marketing is het promoten van producten voor andere bedrijven. Je ontvangt hiervoor een commissie per klik, verkocht product of abonnee. Sociale media kanalen, een blog of een website zijn handige manieren om producten te promoten. Je kunt namelijk op de kanalen het product of dienst laten zien of erover vertellen. Je hoeft nu alleen nog maar een linkje in te stellen naar het product of dienst. Voor Affiliate marketing zijn geen opstartkosten nodig, omdat je producten van anderen aanbied.

Is geld verdienen met online marketing iets voor mij?

Wij van Thuis-Inkomsten.nl hebben een opleiding “marketing” gevolgd. Het is volgens ons goed mogelijk zonder opleiding de marketing van bedrijven op orde te brengen. Op Google staat namelijk alle informatie die benodigd is voor een effectief marketingbeleid. Daarnaast kunnen boeken en andere artikelen je helpen meer over marketing te leren. Ook zal je door actief bezig te zijn met online marketing steeds meer kennis vergaren.

De onderstaande cursussen en eBoeks kunnen je eventueel helpen bij het op orde brengen van het marketingbeleid van een bedrijf.

Geweldige boeken die je helpen marketing te leren begrijpen

Master Marketeer

Master Marketeer is een online training en coaching platform met geavanceerde trainingen van BEWEZEN strategieën en technieken. Met deze training kun je een eigen online systeem opbouwen en dagelijks nieuwe leads en klanten binnenhalen. Door de nieuwe klanten zullen de verkopen automatisch stijgen.

Het eBoek helpt ondernemers om effectief te communiceren naar de doelgroep. Voor veel ondernemers is marketing van belang maar weten zij niet echt goed hoe zij dit moeten aanpakken. Al die moeite om toch iets te proberen, maar uiteindelijk niets oplevert is dan ook zonde. Sjansen met je doelgroep is een training die stap voor stap laat zien hoe je een effectief marketingbeleid inricht. Lastige termen worden op een leuke manier uitgelegd. Het eBoek geeft je ook tips over gratis programma’s en instructies.

online marketeer master

Scoor hoger in Google SEO

De hoogte van jouw website in de google zoekmachine bepaalt mede de hoogte van jouw omzet. Veel ondernemers hebben moeite met de zoekmachine optimalisatie. De cursus Score Hoger in Google leert jou hoger te komen in Google.

Google seo marketing cursus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *