Geld verdienen met Webinars

Geld verdienen met webinars

Geld verdienen met Webinars is een goede manier om online geld te verdienen. Het is een makkelijke vorm van content creatie door simpelweg vragen te beantwoorden of een presentatie te geven voor luisteraars. Geld verdienen met Webinars kan bijvoorbeeld door entreeprijzen te vragen of cursussen aan te bieden. Ook kun je via Webinars eigen producten of diensten van derden promoten. Alle mogelijkheden om geld te verdienen zullen worden besproken op deze pagina!

Wat is een Webinar?

Een Webinar kun je zien als een soort live video en/of radio-uitzending. Luisteraars kunnen via deze weg in contact met jou komen. Je kunt zelf beslissen of je met jouw gezicht op beeld wilt, of enkel een beeldscherm weergeeft tijdens het webinar.

Je kunt ervoor kiezen live een presentatie te houden of vragen van luisteraars te beantwoorden. Het directe contact maakt het een stuk interessanter voor luisteraars om iets aan te schaffen.

Geld verdienen met Webinars organiseren

Mocht je enig verstand hebben van bijvoorbeeld koken of andere willekeurige onderwerpen, dan kun je een Webinar gaan organiseren. Het is handig van te voren aan te geven bij je doelgroep wanneer het Webinar plaatsvindt. Dat kan bijvoorbeeld via een nieuwsbrief of op sociale media. Je kunt dan ook direct vragen of de luisteraars alvast vragen willen inzenden. Op de vragen die worden gesteld geef jij antwoorden tijdens het Webinar.

Wellicht kunnen tijdens het Webinar de luisteraars doorvragen of ter plekke nieuwe vragen bedenken. Dat kun je doen door een chatvenster toe te voegen. Zo is het makkelijk een interessant en interactief Webinar te organiseren voor de luisteraars.

Bij het geven van een Webinar heb je verschillende keuzes. Zo kun je kiezen om een webcam, beeldscherm of combinatie van beide te gebruiken.

1. Webinar met een webcam

Wanneer je van plan bent een Webinar te geven met jouw webcam, dan kun je gebruik maken van de service: IBM. Via deze website kun je binnen enkele minuten live te zien zijn voor anderen. Wanneer je je hebt aangemeld voor de service kun je kiezen om via een link bezoekers naar de site van IBM te laten gaan. Mocht je een website hebben kun je kiezen de HTML code te kopieeren en te plakken op je website. Met deze functie kunnen bezoekers jou live volgen op jouw eigen website.

2. Webinar met een beeldscherm

Wanneer je van plan bent een Webinar te geven met enkel een beeldscherm, dan kun je gebruik maken van de service: GoToWebinar. Wanneer je liever niet in beeld bent, maar wel een presentatie wilt houden is het ook mogelijk alleen je stem te laten horen. Ook hiervoor is GoToWebinar een goede optie.

Je kunt bijvoorbeeld vooraf een nette PowerPoint maken en deze bespreken in het Webinar. Aangezien je ook nog audio erbij gebruikt, komt het ook nog eens betrouwbaarder over bij de klant.

3. Webinar met webcam en beeldscherm

Ook kun je ervoor kiezen een webcam en beeldscherm te gebruiken voor je Webinar. Kijkers zullen jou dan zien in een klein venster, met het volledige beeldscherm ernaast. Op deze manier bouw je de beste interactie met kijkers op. 

Een voorbeeld van een Webinar

We zullen je een voorbeeld geven zodat je precies weet hoe een Webinar werkt en wat het doel ervan is.

Stel: thuis-inkomsten wil een training over geld verdienen op internet gaan verkopen. Wij organiseren dan een Webinar waarin wij (bijvoorbeeld) 3 manieren toelichtten om online geld te verdienen.

In het Webinar geven we waardevolle informatie en tips. Echter vertellen we nog niet ‘hoe’ je daadwerkelijk geld gaat verdienen, maar meer over de ‘waarom’.

Aan het einde van het Webinar houden we dan een kort verkooppraatje om de videotraining te verkopen. In deze videotraining zou ik dan alles voor doen; hoe je deze 3 verdien methodes in de praktijk kunt gaan toepassen.

Hoe kun je geld verdienen met Webinars?

Het is op meerdere manieren mogelijk geld te verdienen aan Webinars, namelijk:

Manier 1: Neem altijd je webinars op

Wij raden aan om al je Webinars zelf op te nemen met een camera. Zo kun je de video’s hergebruiken en wellicht te koop aanbieden.

Ook kun je deze goed gebruiken om extra waarde te bieden aan de leden van je nieuwsbrief of aan de kijkers van je webinars. Na het webinar kun je een email verzenden naar je mailinglijst met daarin een link naar het webinar. (Mensen welke hem hebben gemist kunnen hem dan alsnog bekijken).

Manier 2: Entreeprijs voor toegang tot het Webinar

Je kunt mensen laten betalen voor toegang tot jouw webinar. Wanneer mensen hebben betaald kun je ze doorverwijzen naar de link of website van het Webinar. Gebruikelijke tarieven voor meer professionele Webinars zijn 75,- euro per maand. Vanzelfsprekend bij een aantal van 100 luisteraars, zou je dan ongeveer 7000,- per maand thuis online verdienen. Tarieven van Webinars kunnen oplopen tot honderden euro’s per luisteraar.

De tarieven voor Webinars verschillen. Aan het begin is het wellicht verstandig een lager tarief te hanteren. Door met een lage prijs te starten, kun je direct een groot klantenbestand opbouwen. De positieve luisteraars zullen zorgen voor meer naamsbekendheid rondom jouw Webinars.

Gebruikelijke tarieven voor meer professionele Webinars zijn 75,- euro per maand. Vanzelfsprekend bij een aantal van 100 luisteraars, zou je dan ongeveer 7000,- per maand thuis online verdienen. Tarieven van Webinars kunnen oplopen tot honderden euro’s per luisteraar.

Manier 3: Eigen online cursus aanbieden

Je kunt overwegen een eigen online cursus aan te bieden. In 1 maand tijd kun je in verschillende Webinars een onderwerp uitlichten. Aan de luisteraars vraag je vooraf een vergoeding voor de cursus. 

Hiervoor dien je natuurlijk wel kennis te hebben over een bepaald onderwerp. Daarom raad ik je aan om alleen een online cursus te geven als je daadwerkelijk veel kennis over iets hebt.

Manier 4: Promoten van eigen producten of diensten van derden

Via een Webinar heb je in directe vorm contact met een grote groep mensen. Hier kun je erg goed gebruik van maken door jouw eigen producten of diensten van derden te promoten.

Verstandig is om mensen gratis toegang gratis te verlenen tot het Webinar, maar aan het einde van het webinar een product te promoten. Je kunt tijdens een Webinair alvast vertellen over het product. Wanneer het Webinar is afgelopen stuur je de luisteraars door naar de salespagina.

Mocht je geen eigen product hebben, dan kun je gebruik maken van affiliate marketing. Dat houdt in dat je producten of diensten van derden promoot. Met affiliate marketing heb je dus geen eigen product nodig.

De concurrentie een stap voor

Het is erg leuk om Webinars te houden, creëert een band met je klanten en bent bovendien de concurrentie een stap voor. Bijna niemand in Nederland past Webinars namelijk toe voor hun bedrijven of producten. Voor jou dus een kans om dit wel op te gaan pakken. Ook al vind je het eng of denk je weinig kijkers te krijgen raad ik je alsnog aan om gewoon aan de slag te gaan. Het is namelijk ontzettend winstgevend en er kan eigenlijk niets mis gaan!

Webinar tips om meer geld te verdienen

Deze tips zullen je zeker helpen om meer verkopen uit je Webinars te halen:

  • Een product tijdens het Webinar (tijdelijk) te koop aanbieden. Hierdoor zullen de kijkers het gevoel krijgen dat ze een speciale actie mislopen en zullen direct de beslissing moeten nemen of ze jouw product wel of niet aanschaffen.
  • Voeg bonussen toe aan je product. Vertel je kijkers dat wanneer zij het product kopen tijdens het Webinar een extra waardevolle bonus ontvangen. Kopen ze het product na het Webinar dan lopen ze de bonus dus mis.
  • Deel ervaringen van tevreden klanten. Dit geeft nieuwe klanten een beter gevoel.
  • Blijf de statistieken volgen. Kijk bijvoorbeeld naar het percentage van je kijkers dat het product niet koopt. Je kunt deze mensen eventueel mailen en vragen waarom zij het niet hebben gekocht.
  • Blijf oefenen en je zult steeds beter worden!

Eenvoudig geld verdienen zoals wij dat doen!

Zelf maken wij tot op de dag van vandaag gebruik van affiliate marketing.

Als affiliate maak je reclame voor bedrijven en ontvang je daarover commissies. Wat je gaat doen is één of meerdere verkregen linkjes op jouw website of sociale media kanalen plaatsen. Als iemand op de link klikt en iets koopt krijg je dus geld betaald.

Dit is echt een van de meest eenvoudige en winstgevende manieren om online geld te verdienen.

Je hebt namelijk geen technische kennis of (voor)opleiding nodig. Je kunt dit dus helemaal zelf op starten en vandaag nog beginnen!

Klik hier om meer te lezen en te beginnen met affiliate marketing >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *