Geld verdienen met YouTube

Geld verdienen met YouTube

Geld verdienen met YouTube: voor sommige mensen is het een leuke bezigheid en anderen doen het puur voor het geld. Thuis online geld verdienen met YouTube is de laatste jaren dan ook steeds populairder geworden.

Er zijn vele bekende vloggers, zoals Gio Latooy en Monica Geuze welke veel geld verdienen. Ook gamers en andere YouTube sterren verdienen een aardig centje met een eigen YouTube kanaal. Geld verdienen met YouTube kan op meerdere manieren, bijvoorbeeld door Google AdSense en affiliate marketing toe te passen. Wellicht zullen ook externe partijen contact op nemen voor samenwerkingen.

Geld verdienen met YouTube kan op meerdere manieren, bijvoorbeeld door Google AdSense en affiliate marketing toe te passen. Wellicht zullen ook externe partijen contact op nemen voor samenwerkingen. Alle mogelijkheden zullen worden toegelicht op deze pagina!

Hoe kun je geld verdienen met YouTube?

Uit het aantal kanalen zonder enige inkomsten en views blijkt dat geld verdienen met YouTube niet voor iedereen is weg gelegd. Om geld met YouTube te verdienen moet jouw content de aandacht trekken en aantrekkelijk zijn voor de doelgroep. Vooral de creativiteit speelt hierin een rol.

Waar wij zelf vertrouwen in hebben en het succes hoger voor inschatten is het bedenken van een nieuw soort kanaal. Het is vanzelfsprekend dat wanneer je een nieuw YouTube concept bedenkt, je de enige bent met deze content en je op deze manier vele bezoekers zult aantrekken. 

Natuurlijk kun je ook kijken hoe andere grote YouTube sterren het aanpakken. Het is een mogelijkheid concepten over te nemen en er een eigen tintje aan te geven. Echter wanneer je kanaal te erg gaat lijken op die van een andere YouTuber zul je waarschijnlijk niet veel kijkers krijgen. 

Geld verdienen op YouTube met advertentie-inkomsten

Advertentie-inkomsten zijn de meest gebruikelijke manier om geld te verdienen met YouTube. Zie hieronder het stappenplan om je aan te melden op YouTube en hiermee geld te gaan verdienen.

Bron: YouTube.com

Geld verdienen met YouTube stap 1
Stap 1

Geld verdienen met YouTube stap 2
Stap 2

Geld verdienen met YouTube stap 3
Stap 3

Geld verdienen met YouTube stap 4
Stap 4

Hoe verdien je geld met YouTube?

Als YouTuber zijn er verschillende manieren thuis online geld te verdienen. Geld verdienen kan bijvoorbeeld met Google AdSense en affiliate marketing. Daarnaast zullen externe partijen contact opnemen om samenwerkingen te starten. Deze samenwerkingen zullen voornamelijk bestaan uit het promoten van producten. Hieronder lees je meer over de verschillende methodes.

  • Google AdSense: Op YouTube video’s kun je advertenties plaatsen met Google AdSense. De bezoekers van video’s zullen dan eerst naar een advertentie kijken. Hiervoor ontvang je geld per klik of per aantal views.
  • Affiliate marketing: Affiliate marketing is het promoten van producten voor andere bedrijven. Je ontvangt hiervoor een commissie per klik, verkocht product of abonnee. YouTube is een handige manier om producten te promoten. Je kunt namelijk in de video het product of dienst laten zien en erover vertellen. In de omschrijving van de video hoef je nu alleen nog maar een linkje in te stellen naar het product of dienst. 
  • Samenwerkingen: Wanneer je kanaal een groter bereik heeft zullen externe partijen samenwerkingen willen starten. Naast de eigen iniatieven geld te verdienen met YouTube zullen andere partijen dus automatisch contact met jou gaan opnemen. Bedrijven willen namelijk heel graag inspelen op het bereik van een YouTuber. De YouTuber heeft een groot aantal trouwe kijkers en wordt vaak als voorbeeld gezien door de kijkers. Wanneer een bedrijf een samenwerking aan gaat met een YouTuber kan het bedrijf contact maken met zijn of haar doelgroep.  Bedrijven komen namelijk in contact met de doelgroep door de YouTubers te laten vertellen of zelf het product te laten dragen. Wanneer een YouTuber bijvoorbeeld een bepaald kledingmerk draagt, willen de kijkers (soms ongemerkt) dat merk ook graag dragen.

Ook zullen wellicht andere YouTube kanalen, bedrijven, tv programma’s etc. contact met je opnemen voor samenwerkingen. 

Meer inkomsten van een YouTuber

Vaak doen YouTubers nog meer dingen om meer geld te verdienen. Dit doen zij bijvoorbeeld met de volgende dingen:

  • Eigen merchandise lijn
  • Acteren
  • Presenteren

YouTubers brengen dan ook vaak hun eigen merkproducten uit. Via een webshop kun je van alles kopen, zoals: petten, kleding, knuffels, polsbandjes en school pakketen. Succesvolle YouTubers kunnen zelfs een eigen kledinglijn starten bij een bestaande winkel.

Ook kun je als YouTuber gevraagd worden om te acteren in een speelfilm of een programma te presenteren. Vaak word je dan een presentator van een ander groot YouTube kanaal.

Hoeveel geld kun je verdienen met YouTube?

Als YouTuber kun je erg veel geld verdienen. Echter hangt het er wel vanaf welke verdienmethode je precies toepast. We zullen de hoogte bespreken van de inkomsten van enkele verdien methodes.

Inkomsten uit YouTube advertenties

YouTube advertenties rondom je video’s brengen je gemiddeld 0,50 tot 4,- euro op per 1000 views. Wel worden je inkomsten bepaald door het onderwerp van je advertentie, het aantal kijkers en het aantal kliks op de advertenties.

Inkomsten uit affiliate marketing

Hoeveel je precies verdient aan affiliate commissies is moeilijk te bepalen. Vooraf weet je in ieder geval wat je per verkoop zult krijgen. Meestal is dit zo’n 20,- euro per verkoop.

Inkomsten uit samenwerkingen

Een YouTuber met veel abonnees is erg populair en daarom zeer interessant voor bedrijven. Bedrijven zijn dan ook bereid veel geld te betalen voor sponsordeals. Merken en bedrijven vragen YouTubers een product of merk te promoten in ruil voor geld. Als grote YouTuber kun je voor een contract zelfs zo’n 100.000 euro krijgen. Voor 1 video of Instagram post kun je zo’n 25.000 euro verdienen.

Dit klinkt natuurlijk als veel geld. Echter, de bedrijven halen de uitgaven er makkelijk uit door de grote achterban van de YouTuber die producten kopen.

Met welke video’s mag je geld verdienen?

Er zit ook een juridische aspect aan geld verdienen met YouTube. Je mag namelijk enkel geld verdienen met de content waarvan je alle bijbehorende commerciële gebruiksrechten hebt.

Dit houdt in dat je de content van je video’s volledig zelf moet hebben gemaakt. Ook mag er bijvoorbeeld geen commercieel muziekje te horen zijn. Tenzij je kunt aantonen dat de eigenaar jou toestemming heeft gegeven om er gebruik van te maken.

Een YouTube strategie

Succesvolle YouTubers hebben elk hun eigen strategie. Als YouTuber wil je namelijk zo veel mogelijk abonnees aan je weten te binden. Op deze manier zullen bezoekers namelijk terugkomen en bouw je aan een vast aantal views.

Elke keer wanneer je een nieuwe video plaatst, zullen de inkomsten dus automatisch blijven komen.

Ons advies luidt daarom als volgt: kies een onderwerp dat bezoekers aantrekt met oogpunt op lange termijn. Ga dus niet een eenmalig filmpje plaatsen, maar kies voor een onderwerp dat bezoekers voor langere tijd interessant blijven vinden.

Voorbeelden van verschillende succesvolle YouTube concepten zijn: (make-up) tutorials, zelfgemaakte animaties of een een lifestyle blog. Creativiteit speelt hierin een belangrijke rol!

Geld verdienen met YouTube tips

Je weet nu dus hoe je geld kunt verdienen met YouTube en dat je een goed concept moet bedenken. Echter, hoe ga je dit uitvoeren in de praktijk? Om je hier bij te helpen zullen we je 5 tips geven:

Tip 1: Maak een plan

Een YouTube-account heb je zo gedaan. Het enige wat je hoeft te doen is naar YouTube gaan en een kanaal openen. Echter wil je een succesvol kanaal te starten en daar hoort een plan bij. Hoe zorg je voor kijkers naar je video’s? Hoe ga je kijkers aan jou laten binden? Ga je voor mode-video’s of juist funny video’s? Denk hier goed over na en schrijf de ideeën op papier.

Tip 2: Maak een marketingplan

Naast het verzinnen van het onderwerp van het kanaal, is het ook handig als je een marketingplan maakt. De volgende vraag staat hierin centraal: hoe ga je je kanaal onder de aandacht brengen? Makkelijk hiervoor te gebruiken zijn sociale media kanalen, maar bedenk ook hoe je deze effectief gaat inzetten.

Tip 3: Een goede camera

Een camera heb je natuurlijk nodig als je video’s gaat maken. Belangrijk is dat je mooie beelden kan schieten met de camera. Een goede camera hoeft echt niet duur te zijn. Bovendien kun je wanneer je net begint wellicht een camera lenen.

Tip 4: Maak goede video’s

Je kanaal zal dus professioneler overkomen als de kwaliteit van de video’s goed is. Houd daarom naast de resolutie van het beeld ook rekening met het licht en de achtergrond van je video’s. Wit licht is vaak mooier dan geel licht (neem dus een video op bij het raam en niet onder een lamp). Een achtergrond kan je video een stuk opleuken. Besluit je video’s op te nemen bij een witte achtergrond, zet dan tenminste een leuk bloemetje of schilderij neer. Houd bovendien je camera stil en ga niet als een gek door de rondte lopen filmen.

Tip 5: Direct je eerste abonnees

Om je eerste abonnees te krijgen kun je direct je kanaal gaan promoten op je persoonlijk sociale media kanalen. Vraag ook aan je vrienden en familie of ze jouw eerste fans willen worden! Wellicht kunnen zij de berichten/video’s delen zodat hun vriendenkring ook weer jouw filmpjes krijgt te zien.

Tip 6: Profielfoto, banner en titels

Plaats een leuke foto van jezelf op het kanaal. Je banner en profielfoto moeten natuurlijk wel aansluiten bij het onderwerp en sfeer van je video’s. Ook zal je eventueel op de banner kunnen plaatsen hoe vaak en wanneer jij een nieuwe video upload. Goede titels zorgen vanzelfsprekend voor meer kliks op je video’s.

Tip 7: Video’s monteren

Google en YouTube staan bomvol met informatie over hoe jij video’s kunt monteren. Dit is echt een aanrader, omdat het jouw filmpjes zoveel leuker maakt!

Tip 8: Ga aan de slag en durf te doen!

Je kunt het natuurlijk spannend vinden om te beginnen, maar als je er gaat en blijft volhouden, dan lukt het je waarschijnlijk echt. Kies er pas voor om te gaan vloggen zodra je ook echt in het openbaar durft te filmen. Thuis vlogs zijn namelijk niet zo aantrekkelijk om naar te kijken.

Dit raden wij je aan!

Wanneer je advertenties onder je video’s plaatst kun je het verdiende geld vanaf 70 euro laten uitbetalen. Stel: 1,- euro per 1000 views, dan moet je dus 70.000 views krijgen om uit te betalen. Daarom is dit wellicht geen interessante verdien methode voor YouTubers welke net zijn begonnen.

Veel beter is om geld te gaan verdienen met affiliate marketing. 

Met affiliate marketing promoot je producten en diensten van andere in ruil voor geld.

Je kunt dit vandaag al gaan toepassen op je YouTube video’s.

In de affiliate marketing revolutie wordt van A tot Z uit toegelicht hoe jij een winstgevende affiliate business maakt

 Klik hier om ook minimaal 7.500 euro per maand op te verdienen >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *