Affiliate marketing minderjarig

affiliate marketing en minderjarig

Affiliate marketing minderjarig? Kun je beginnen met affiliate marketing als je nog geen 18 jaar bent? Regelmatig verschijnen deze vragen in mijn berichtenboxen.

Het is zeker mogelijk met affiliate marketing te beginnen als je minderjarig bent. De affiliate netwerken en programma’s werken met verschillende leeftijden. Als je echter een eigen bedrijf begint, kun je altijd beginnen.

In dit artikel ga ik vertellen hoe je affiliate marketing goed kunt toepassen als minderjarige.

Hoe pas je affiliate marketing toe?

Affiliate marketing is een verdienmodel waarbij je producten en diensten promoot in ruil voor commissies. Je moet er dus voor zorgen dat mensen op je affiliate link klikken en iets kopen, zodat je geld verdient.

Zowel jongeren als ouderen verdienen geld met affiliate marketing. Er zijn zelfs jongeren die duizenden euro’s per dag verdienen als affiliate. Zij hoeven niet meer te werken voor een baas en vertrekken al op jonge leeftijd naar het buitenland.

Om dezelfde successen te behalen, kun je bijvoorbeeld een website of social media kanaal opzetten. Je kunt artikelen op de website plaatsen, zodat je bezoekers gaat krijgen via Google. Ook kun je content plaatsen op social media, zodat je hier ook een organisch bereik op krijgt. Tevens zou je kunnen overwegen tegen betaling te adverteren. Op deze manier kun je direct grote aantallen geïnteresseerden bereiken en geld verdienen als affiliate.

Hoe verdien je geld met affiliate marketing als minderjarige?

Nu je weet wat affiliate marketing is, vraag je jezelf waarschijnlijk af of je wel kunt beginnen met affiliate marketing als je minderjarig bent.

Bij het affiliate netwerk PayPro kun je jezelf aanmelden als je 16 jaar oud bent. Op het Nederlandse affilate marketing forum ‘ISG’ zie ik echter veel personen van 14 jaar die geen problemen hebben gemerkt bij het aanmeldingsproces. Je kunt dit dus het beste even navragen bij de affiliate netwerken en programma’s waar je wilt beginnen. Vaak gaan ze ook wel akkoord als je schriftelijke toestemming van je ouders kunt aantonen.

Op jonge leeftijd kun je deze melding krijgen op PayPro: “Je bent nu nog jonger dan zestien jaar oud. Wij hebben hierom de uitdrukkelijke toestemming van je ouders nodig om de gegevens die jij hebt aangeleverd voor je account te mogen beheren.”

Als je besluit een bedrijf op te zetten en deze te registeren bij de KvK kun je bij elk platform terecht op elke leeftijd. Zij vertrouwen het dan wel, omdat je bedrijfsgegevens kan opgeven.

Toen ik zelf nog jong was, besloot ik als alternatief een soort van affiliate marketing toe te passen via Euroclix. Ik zette een Instagram account op en ging leden werven voor de website. Voor elk lid dat ik aanbracht, verdiende ik ongeveer 2,- euro. Je begrijpt wel dat dit een stuk lucratiever is dan baantjes van leeftijdsgenoten.

Op welke leeftijd zou je moeten beginnen met affiliate marketing?

Ik raad je zeker aan te beginnen met affiliate marketing, ook op jonge leeftijd. Voor minderjarigen kan het extra interessant zijn nu al te beginnen met geld verdienen.

Bedenk eens dat alles wat je nu op een website plaatst, de rest van je leven voor je kan blijven werken. De artikelen zullen namelijk altijd toegankelijk blijven in de zoekresultaten van Google.

Ook kun je als minderjarige beginnen met geld verdienen, zodat je later geen baan nodig hebt en niet in de standaard 9-5 ratrace belandt.

Conclusie: affiliate marketing onder 18 jaar

Als minderjarige kun je gewoon beginnen met het opbouwen van je affiliate marketing business.

Vraag wel even toestemming aan je ouders. Mochten je ouders geen toestemming geven, kun je ook alvast websites en social media accounts laten groeien. Als je dan 18 jaar bent, kun je je direct aanmelden als affiliate en inkomsten vergaren met je bestaande platforms.

Er is dus altijd een mogelijkheid met affiliate marketing te beginnen als je minderjarig bent. Leeftijd maakt niet zoveel uit.

Als je hier meer over wilt weten, raad ik je aan de gratis introductievideo van Jacko Meijaard te bekijken.

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!

3 reacties op “Affiliate marketing minderjarig

 1. Wat een interessante site , heel leerzaam.

  Alleen zit ik met nog een vraag, namelijk:

  Als je minderjarig bent bijvoorbeeld 13 jaar oud .
  Je ouders geven toestemming om met affiliate marketing te beginnen.
  Ja gaat geld verdienen, mooi !!
  Maar wat wilt de belastingdienst hiervan hebben en hoe moet dit dan aangegeven worden?
  Ik kan hier niet zoveel over vinden op internet.
  Misschien heeft u hier antwoord op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *