Is affiliate marketing moeilijk?

is affiliate marketing moeilijk

Regelmatig stellen mensen mij de vraag “is affiliate marketing moeilijk?“.

Veel mensen zijn dan ook bang dat het toch allemaal niet zo makkelijk werkt als dat het lijkt. Ook denken zij dat het lang gaat duren om commissies te verdienen.

Affiliate marketing is eigenlijk totaal niet moeilijk. Veel mensen maken het zichzelf alleen te moeilijk. Het is zelfs zo makkelijk, dat je letterlijk geld kunt verdienen terwijl je ligt te slapen.

Dankzij de lage toetredingsdrempel en de vele producten en diensten die je kunt promoten is affiliate marketing één van de beste manieren om geld te verdienen op het internet.

Lees verder om te ontdekken hoe je makkelijk en snel kunt beginnen met affiliate marketing.

Aan het einde ga je ook een machine leren aanzetten die duizenden euro’s per week op kan leveren via het internet. Het is een machine die automatisch loopt en 24/7 geld oplevert.

Waarom affiliate marketing niet moeilijk is

Laat ik je eerst vertellen waarom affiliate marketing niet moeilijk is.

Vooral als we kijken naar andere verdienmodellen werkt affiliate marketing heel simpel, kun je er super snel mee van start en is de potentie enorm.

Maar waarom is affiliate marketing niet moeilijk?

  • Je hebt geen product of dienst nodig
  • Je moet geen klantensupport doen of retouren regelen
  • Je moet niets bouwen of technische kennis hebben
  • Je hoeft geen expert te zijn
  • Verkopen is ook niet nodig
  • Je hebt zelfs geen webshop nodig!

Zoals je kunt zien, hoef je niet veel te doen om geld te verdienen met affiliate marketing. Echt iedereen kan dit dus.

In het geval van andere verdienmodellen zal je bijvoorbeeld producten moeten inkopen of zelf maken en de klantensupport moeten regelen. Dit is bij afffiliate marketing niet het geval, waardoor het ook niet zo moeilijk is.

Het enige wat je nodig hebt is een laptop en internetverbinding. Als je affiliate marketing enkel op social media wilt toepassen, dan heb je zelfs alleen een telefoon nodig.

In principe hoef je dus geen cent te investeren om zelf te beginnen met affiliate marketing en kun je dit toepassen vanaf overal ter wereld.

Hoe eenvoudig het is om te beginnen met affiliate marketing

Wanneer je succesvol wilt worden via het internet met je eigen business is het meestal veel werk. Heel veel werk zelfs.

Maar zo moet het niet zijn.

Er is namelijk nog 1 andere optie om succesvol geld te verdienen online. Je kunt simspelweg kopiëren van iemand zijn verdien- en businessmodel om hier vervolgens ook geld mee te verdienen.

Eén van de beste manieren om een passief inkomen te verdienen met affiliate marketing is het opzetten van een eigen website. Deze kun je super eenvoudig online zetten, maar hierover vertel ik je zo meer.

Dankzij een website kun je dag en nacht gratis bezoekers via Google krijgen. Een gedeelte van de bezoekers heeft interesse in je affiliate aanbod, klikt op de affiliate link en schaft het product aan waardoor je geld verdient.

Tips om moeilijkheden bij affiliate marketing te voorkomen

Hieronder ga je een aantal tips krijgen om affiliate marketing op simpele manieren toe te passen. Het hoeft namelijk écht niet moeilijk te zijn.

Tip 1: Begin direct met een affiliate marketing cursus

Wanneer je geld wilt verdienen met affiliate marketing en een beetje rondkijkt op het internet kan het allemaal vrij moeilijk lijken. Misschien begrijp je de lastige termen niet en weet je niet hoe je zelf een website opzet.

Soms mag je het zelf helemaal gaan uitzoeken en ben je maanden bezig.

Eigenlijk is het heel eenvoudig en hoef je slechts enkele knoppen in te drukken.

Door direct met één van de beste affiliate marketing cursussen te beginnen, kun je jezelf een hoop kopzorgen en tijdverspilling besparen. In een cursus wordt namelijk van begin tot eind vertelt hoe je zelf een succesvolle affiliate machine aanzet.

Personen die ik persoonlijk heb geholpen met hun affiliate marketing business behalen vaak al hun allereerste commissies met een waarde van tientallen euro’s in hun eerste uurtjes! Dit geeft aan hoe snel het kan gaan door anderen te kopiëren.

Tip 2: Maak het jezelf niet te moeilijk

Veel beginnende affiliates denken dat de affiliate marketing markt verzadigd is. Daarom proberen zij het wiel opnieuw uit te vinden.

Het is echter onverstandig om het jezelf allemaal moeilijk te gaan maken, terwijl je nog niet eens je eerste euro’s hebt verdiend met affiliate marketing.

Natuurlijk kan het goed zijn om anders te zijn dan de rest. Weet alleen dat de markt nog lang niet verzadigd is, er miljarden producten zijn om te promoten, en dat vele succesvolle affiliates gebruik maken van dezelfde bewezen strategieën die geld opleveren.

Probeer jezelf dan ook eerst gewoon eens te focussen op het scoren van je eerste commissies met simpele strategieën. Kies bijvoorbeeld ook voor producten die een hoge affiliate score hebben, omdat je weet dat deze goed verkopen.

Vervolgens kun je na je eerste successen te behalen het allemaal wat moeilijker maken en het anders gaan doen dan de rest.

Tip 3: Stop met het bedenken van smoesjes

Zoveel mensen zijn niet blij met de situatie en omstandigheden waar ze momenteel in verkeren. Toch besluiten zij niet direct actie te ondernemen en er iets aan te doen, omdat het zogenaamd “nog niet het juiste moment is”.

Ik kan je verzekeren dat het juiste moment er nooit gaat komen. Er is altijd wel een tegenslag of obstakel in je leven, de drukke baan die je tegenhoudt, rekeningen die betaald moeten worden en vrienden of familie die je niet willen steunen.

Jij bent echter zelf degene die verantwoordelijkheid moet nemen en actie moet ondernemen om te veranderen. Wanneer je blijft wachten op het perfecte moment, dan ga je nooit beginnen met affiliate marketing.

Affiliate marketing is niet moeilijk. Veel mensen vinden het alleen moeilijk om de eerste stap te durven zetten en vol te houden.

Tip 4: Promoot een makkelijke productcategorie en niche

Stap aan het begin in een niche waar je veel kennis over hebt.

Wanneer jij producten gaat promoten waar je weinig vanaf weet, dan kan het inderdaad moeilijk worden. Je zult jezelf dan namelijk moeten verdiepen in nieuwe onderwerpen om waardevol te kunnen zijn voor je publiek.

Bedenk dus eens wat jouw hobby’s zijn, wat je graag in je vrije tijd doet en naar welke video’s je graag kijkt als je op YouTube zit.

Marktonderzoek doen, zoals zoekwoordenonderzoek kan verstandig zijn, maar het is dus nog veel belangrijker om iets te kiezen waarmee je affiniteit hebt en gewoon aan de slag te gaan.

Zie je eerste affiliate marketing project als een grote les. Je hoeft jezelf toch nog niet direct aan te melden bij de Kamer van Koophandel, en bent dus nog geen officieel bedrijf. Fouten maken is toegestaan en dit kun je meenemen naar je volgende projecten.

Tip 5: Maak een eenvoudige website

Tegenwoordig kun je heel eenvoudig en goedkoop een eigen website online zetten. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld Marketheme of WordPress gebruiken.

Het is dus niet meer nodig om over moeilijke programmeertaal te beschikken.

Veel affiliates maken het zichzelf moeilijk door zich blind te staren op het design van de website. Zij zijn uren of dagen bezig met het maken van de mooiste website, terwijl er nog geen enkele vorm van waardevolle content op staat, en er dus ook nog geen bezoekers op de website terecht komen.

Uiteindelijk hebben zij een website gemaakt met allerlei vreemde dingen, rare kleurcombinaties, terwijl bezoekers eigenlijk houden van een clean en simpel design.

Kies bijvoorbeeld gewoon voor een witte achtergrond en begin met bloggen, zodat je je eerste bezoekers gaat krijgen en commissies kunt verdienen!

Tip 6: Houd de SEO van je website natuurlijk

Een andere reden waarom mensen affiliate marketing moeilijk kunnen vinden, is dat zij hun website gaan over optimaliseren voor Google.

SEO houdt in dat je bepaalde zaken van je website, blogs en artikelen op orde maakt, zodat Google je website hoog gaat indexeren in de zoekmachine. Veel affiliates nemen dit te serieus en gaan schrijven voor zoekmachines in plaats van voor mensen.

Weet dat Google intelligent genoeg is te zien welke websites het meest waardevol zijn. Focus je dan ook gewoon op het publiceren van de beste content binnen jouw niche over specifieke onderwerpen.

Het is écht niet nodig allerlei moeilijke SEO zaken toe te passen. De basis is genoeg om hoog te kunnen scoren in Google.

Is affiliate marketing moeilijk of makkelijk?

Na het lezen van de bovenstaande informatie kun je deze vraag zelf al wel invullen. Affiliate marketing kan een uitdaging zijn, maar tegelijkertijd kan het een leuk en winstgevend zijn.

Ben je bereid om actie te ondernemen en verkeer te genereren? Dan kun je een zeer hoog passief inkomen vergaren met affiliate marketing. Je kunt namelijk onbeperkt opschalen en dag en nacht geld verdienen.

Mijn persoonlijke mening is wanneer je weet waarmee je bezig bent, affiliate marketing erg makkelijk is.

Ook raad ik je aan gewoon te beginnen met een affiliate marketing strategie, of dit nou een Instagram account of direct een complete website met een funnel en mailinglijst is.

Aan het begin kun je mogelijk nog veel moeten leren, maar met een cursus wordt dit erg makkelijk gemaakt. Met de juiste kennis en hulp kun je dan ook vele malen sneller jouw doelen bereiken.

Uiteindelijk staat je business, levert het 24/7 inkomsten op en kun je alle taken uitbesteden. Geld verdienen als affiliate terwijl je slaapt is niet moeilijk, maar je moet er aan het begin wel iets voor doen.

De makkelijkste manier is door te beginnen met de Affiliate Marketing Revolutie

Zoals je nu weet is affiliate marketing niet moeilijk. Het ligt er maar net aan hoe moeilijk of makkelijk jij het jezelf wilt maken.

Met affiliate marketing kun je een leuk centje bijverdienen, maar als je op zoek bent naar een fulltime inkomen kan affiliate marketing ook een interessant verdienmodel zijn.

Zorg gewoon dat je een cursus neemt, begint en doorzet.

Als jij hulp nodig hebt en het jezelf niet al te moeilijk wilt maken, dan kun je het beste beginnen met de Affiliate Marketing Revolutie. In deze videocursus ga je stap-voor-stap leren hoe je snel en op eenvoudige wijze succes bereikt met affiliate marketing.

Alle muisklikken die nodig zijn om je eigen winstgevende business te activeren, worden voorgedaan.

Makkelijker kan ik het niet voor je maken.

Succes!

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *