Ben je rijk met 3 miljoen euro?

Ben je rijk met 3 miljoen euro

Veel mensen vragen het zich af: ben je rijk met 3 miljoen euro?

Het kan voor sommige personen een doel zijn miljonair te worden. De realiteit is echter dat je ook pas echt als een miljonair kunt leven, wanneer je over meerdere miljoenen in plaats van 1 miljoen beschikt.

Stel dat je bijvoorbeeld als doel hebt een aantal jaren eerder met pensioen te gaan. Je kunt dan besluiten op 65-jarige leeftijd te stoppen met werken. Mocht je op dat moment 1 miljoen euro hebben, dan kun je nog 25 jaar vooruit als we er vanuit gaan dat je 4% van het bedrag, oftewel 40.000,- euro per jaar besteedt. Er is ook een kans aanwezig dat het geld eerder opraakt. De rentepercentages worden immers steeds lager en de inflatie neemt verder toe. Om deze redenen wil ik zelf minstens 10 miljoen euro vergaren. Je kunt dan daadwerkelijk leven als een redelijke miljonair.

Vroeger was 1 miljoen euro een enorm geldbedrag waar je veel mee kon. Destijds waren bijvoorbeeld producten goedkoper en was het laagdrempeliger te investeren in vastgoed en op deze manier je inkomen te vergroten. Vandaag de dag heb je toch wel 3 miljoen euro of zelfs veel meer geld nodig om je rijk te voelen. Dit is afhankelijk van een aantal zaken die ik in dit artikel met je ga bespreken. Zo kom je erachter of je rijk bent met 3 miljoen euro.

“Automatische machine die 250,- euro per dag oplevert via internet”

Gratis introductievideo over hoe jij zelf kunt beginnen met affiliate marketing

Ja! Ik wil ook geld verdienen!

Wanneer heb je eigenlijk écht 3 miljoen euro?

Veel mensen weten niet wanneer je nou daadwerkelijk een vermogen hebt van 3 miljoen euro. Je hebt pas écht een vermogen van 3 miljoen euro wanneer je complete financiële waarde bestaat uit geld dat je direct kunt gebruiken of geld hebt geïnvesteerd in bijvoorbeeld een huis, een auto of aandelen met een gezamenlijke waarde van 3 miljoen euro. Schulden moeten wel worden afgetrokken om je totale vermogen te berekenen.

Misschien denk jij dat iemand heel rijk is door zijn of haar dure outfits en luxueuze auto’s, maar diegene kan eigenlijk geld geleend hebben om deze zaken te bekostigen. Iemand kan bijvoorbeeld een financiële waarde hebben van 3 miljoen euro door geld op de spaarrekening en bezittingen. Dezelfde persoon kan echter nog een paar ton aan schulden moeten afbetalen, waardoor het totale vermogen dus eigenlijk geen 3 miljoen euro bedraagt. Om rijk te zijn met 3 miljoen euro zal je dus in ieder geval geen schulden moeten hebben.

Ben je rijk met 1 of 3 miljoen euro?

In Nederland blijven de rentetarieven dalen. Momenteel krijg je zo’n 0,3% rente per jaar van de bank en als je flink vermogend bent, dan moet je zelfs geld gaan betalen aan de bank. Om precies te zijn, de meeste Nederlandse banken rekenen een negatieve rente bij een saldo vanaf 100.000,- euro. Ook betaal je in Nederland vermogensbelasting. Ik vertel je dit, omdat veel mensen denken dat het het profiteren van rente iets is waardoor multimiljonairs niets meer hoeven te doen om rijk te blijven. Dit is dus eigenlijk een verkeerde gedachte en je hebt dus veel meer dan 1 miljoen euro nodig om je rijk te kunnen voelen en niets meer te hoeven doen. Je kunt natuurlijk heel zuinig gaan leven met 1 of 3 miljoen euro en niets meer doen, maar hier houd ik persoonlijk niet van. Zoals het er nu uitziet, kan ik voor mijn 30e stoppen met werken, maar ik houd ervan nieuwe business op te zetten en deze groot te zien worden.

In Turkije is het niet vreemd elk half jaar 15% rente te ontvangen over je spaargeld op de bank.

Houd ook rekening met inflatie. De prijzen van producten en diensten zullen blijven stijgen en eigenlijk wordt die 1 of 3 miljoen euro dus steeds minder waard.

Vaak hebben mensen een bepaald beeld bij personen die rijk zijn. Zij zien bijvoorbeeld een Ferrari, Lamborghini, jacht en een landhuis voor zich. De realiteit is dat dit soort zaken moeilijk kunnen worden betaald met 3 miljoen euro. Je kunt natuurlijk wel een jacht van 1 miljoen euro kopen, een Lamborghini van 3 ton kopen en deze parkeren voor je huis van 1 miljoen euro, maar het is niet altijd slim om zo’n groot deel van je vermogen uit te geven aan één ding.

Hoe kun je zelf rijk worden en 3 miljoen euro verdienen?

Hoewel het leven steeds duurder wordt en je dus ook steeds meer geld nodig hebt om rijk te zijn, kan 3 miljoen euro een redelijk bedrag zijn om een tijdje mee te leven.

Een voordeel van de huidige periode waarin we leven is dat er veel meer kansen zijn flink vermogend te worden. Door veel geld te verdienen, kun je zelf gaan ervaren of je écht rijk bent met 3 miljoen euro.

Om zelf 3 miljoen euro te vergaren en rijk te worden, kun je bijvoorbeeld beleggen in ETF’s, REIT’s, crypto, aandelen, onroerend goed en huurwoningen. Mocht je hier momenteel nog te weinig geld voor hebben, dan kun je ook beginnen met affiliate marketing of een andere laagdrempelige manier om een passief inkomen op te bouwen.

Nu zo’n vier jaar jaren geleden ben ik ook begonnen met affiliate marketing. In mijn ogen is dit het meest ideale verdienmodel om rijk te worden. Je kunt er namelijk mee beginnen op zeer jonge leeftijd, omdat je weinig budget nodig hebt. En dan heb ik het echt over een investering van een paar tientjes per jaar voor een website. Ook bouw je hiermee aan een passief inkomen, zodat het geld op de automatische piloot binnen blijft stromen.

De coronacrisis zorgt voor veel zorgen bij fysieke bedrijven, terwijl internetondernemers profiteren van de stijgende hoeveelheid verkopen die geschieden via internet. Als jij wilt ervaren of je écht rijk bent met 3 miljoen euro, dan is dit bij uitstek je kans je leven te veranderen en je inkomen te vergroten.

Activeer de automatische machine die 250,- euro per dag oplevert via internet

Gratis introductievideo over hoe jij zelf kunt beginnen met affiliate marketing

Ja! Ik wil ook geld verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *