Hoe kom je aan affiliates?

hoe kom je aan affiliates

Hoe kom je aan affiliatesWaar kun je affiliates vinden?

Als je een eigen product of dienst hebt en meer verkopen wilt realiseren, kun je aan affiliate marketing gaan doen. Affiliates gaan dan jouw product promoten in ruil voor een deel van de winst.

Je kunt op verschillende manieren affiliates vinden. Hieronder bespreek ik enkele manieren hoe je aan affiliates kunt komen.

#1: Kom aan affiliates via je website

De eerste manier om aan affiliates te komen is door je eigen website te gebruiken. Misschien krijg je erg veel bezoekers op je website die mogelijk interesse hebben om jouw product te gaan promoten. Je kunt dan in de footer van je website een tekstlink plaatsen met een tekst zoals ‘affiliates’, ‘samenwerken’ of ‘partnerprogramma’.

Via de tekstlink stuur je mensen door naar je affiliate resources webpagina. Hierop laat je bijvoorbeeld zien wat je affiliate programma inhoudt en wat de hoogte is van de commissie. Ook geef je handige marketingmaterialen om te gebruiken bij de promotie. Dit stimuleert affiliates om jouw product te promoten.

Veel affiliates zoeken in Google naar ‘productnaam + affiliate programma’ om nieuwe producten te vinden. Speel hier ook op in.

#2: Hoe kom je aan goede affiliates via Google?

Een goede manier hoe je aan affiliates komt is door simpelweg in Google te zoeken naar zoektermen die te maken hebben met jouw product. Je zult dan allemaal relevante websites vinden die aansluiten bij je product. Neem contact op om te vragen of ze interesse hebben om je product te promoten op hun site.

Uiteraard kun je het beste op zoek gaan naar grote websites die al veel publiek krijgen via Google. Daarnaast kan het slim zijn om een website te contacteren die een opt-in formulier heeft. Je weet dan namelijk dat de eigenaar een mailinglijst heeft. Mocht je bijvoorbeeld Google Adsense advertenties zien staan op een website, is de kans groot dat de website ook affiliate wil worden.

Als je gaat zoeken in Google naar affiliates kun je concurrenten tegengekomen die een soortgelijk product aanbieden. In sommige gevallen kunnen de producten juist erg goed op elkaar aansluiten. Zowel de adverteerder als de affiliate kunnen dus extra geld verdienen.

#3: Maak affiliates van je blije klanten

De gebruikers van je product kennen je product en zijn waarschijnlijk enthousiast. Zij kunnen dan ook veel vertellen over het product en de markt waarin het product zich bevindt. Bedenk eens hoeveel sites  hier op inspelen met een kopje, zoals: ‘nodig vrienden uit en verdien geld’. 

Als personen een product van je kopen, kun je gaan aanbieden om het betaalde bedrag terug te verdienen door affiliate van je product te worden. Naast het uitnodigen van vrienden kunnen affiliates ook een website, Instagram pagina of Facebook groep opbouwen om een publiek te krijgen en meer affiliate verkopen te realiseren.

#4: Kom aan influencer affiliates

Een andere goede manier om aan affiliates te komen is door contact op te nemen met influencers. Een influencer is iemand met een groot publiek op social media. Het is al interessant om samen te werken met een influencer met enkele duizenden volgers die relevant zijn voor je product. 

Het voordeel van influencers is dat zij vaak een hechte achterban hebben. Je creëert dus vertrouwen bij een grote groep mensen als een influencer over jouw product vertelt aan zijn volgers. Je vindt influencers voor je product door simpelweg te zoeken op social media en bemiddelingsplatformen voor influencers.

#5: Hoe kom je aan affiliates via affiliate netwerken?

De laatste manier om aan affiiliates te komen is door in het campagneoverzicht te staan van meerdere affiliate netwerken. Je campagne wordt dan weergegeven aan tienduizenden affiliates. Hier zullen vast een aantal affiliates tussen zitten die kansen zien om jouw product te gaan promoten. 

Ook kun je gebruik maken van de affiliate mailer van veel affiliate netwerken. Je kunt dan het klantenbestand van het affiliate netwerk mailen om nieuwe affiliates te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de affiliate mailer van PayPro.

Let er wel op dat affiliates jouw product op de juiste manier promoten. Sommige affiliates willen snel geld verdienen en maken daarom valse beloftes over jouw product. Daarom kun je besluiten affiliates handmatig goed te keuren en te controleren in de beginfase.

Je weet nu hoe je aan affiliates komt. In de onderstaande video wordt nog eens aan de hand van voorbeelden uit de praktijk verteld hoe je aan meer affiliates komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *