Hoeveel verdien je met 1 miljoen streams op Spotify?

Hoeveel verdien je met 1 miljoen streams op Spotify

Spotify is één van de bekendste streamingsplatforms in de muziekindustrie.

Als je overweegt muziek of andere content, zoals podcasts te plaatsen op Spotify, dan wil je waarschijnlijk weten wat je kunt verwachten aan inkomsten. Veel mensen vragen zich dan ook af hoeveel je precies kunt verdienen met 1 miljoen streams op Spotify.

In dit artikel vertel ik je alles over de verdiensten op Spotify, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Inkomsten 1 miljoen streams op Spotify

Door muziek en content te plaatsen op Spotify kun je geld verdienen met streams. De hoogte van de vergoeding per stream bedraagt gemiddeld gezien 0,00437 euro. Dit lijkt misschien erg weinig als je bedenkt dat je ongeveer 250 luisteraars moet krijgen om 1,- euro te verdienen.

Met veel Spotify streams kun je uiteraard veel meer geld verdienen. Met 1 miljoen streams op Spotify kun je omgerekend 4.370, euro verdienen. De exacte inkomsten op Spotify zijn afhankelijk van meerdere factoren. De inkomsten verschillen per land, abonnementen van de luisteraars, distributiecontact en de afgesloten overeenkomsten met tussenpersonen, managers of platenlabels. Spotify doet zelf ook erg geheimzinnig over de verdiensten per stream of 1 miljoen streams.

In vergelijking met andere platformen is het lucratiever je muziek te plaatsen op bijvoorbeeld Deezer, Apple Music en Napster. Hier kun je namelijk respectievelijk gezien 6400,- euro, 7830,- euro en 19.000,- euro per 1 miljoen streams mee verdienen. Ik raad je aan je muziek te plaatsen op alle beschikbare platformen.

Op de pagina ‘geld verdienen met Spotify‘ lees je meer of het lucratief genoeg is geld te verdienen met dit platform, hoe je precies geld verdient en of er een makkelijkere manier is om hoge inkomsten te vergaren op internet. 1 miljoen streams op Spotify krijgen is immers alleen mogelijk voor de bekendste artiesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *