Hoeveel verdien je met YouTube met 1 miljoen views?

hoeveel verdien je met YouTube met 1 miljoen views

Voor veel mensen is het hebben van een populair YouTube kanaal een droom. Dat is niet gek, want je kunt er ontzettend veel geld mee verdienen.

Maar hoeveel verdien je met YouTube met 1 miljoen views? Dat is eigenlijk niet zo makkelijk te zeggen. De exacte inkomsten uit YouTube video’s zijn namelijk afhankelijk van meerdere factoren.

In dit artikel ga ik je meer vertellen hoeveel je ongeveer verdient als je 1 miljoen views krijgt op een video. Hierna weet jij dus of het lucratief is wellicht zelf een YouTube kanaal te beginnen. Iedereen heeft immers de mogelijk een eigen YouTube kanaal te starten.

Factoren die bepalen hoeveel je verdient met views en abonnees op YouTube

Om te bepalen hoeveel geld je kunt verdienen met YouTube met 1 miljoen views dienen we naar verschillende factoren te bekijken. Het exacte inkomen uit reclames van een YouTuber per view is namelijk afhankelijk van de volgende factoren:

 • Advertentietype: Sommige advertenties kunnen worden overgeslagen en andere advertenties moeten helemaal worden afgekeken voordat je een YouTube video (verder) kunt bekijken.
 • Hoeveelheid reclames: Wanneer er meer advertenties worden weergegeven voor, tijdens of na een lange video verdient de YouTuber meer geld per view dan wanneer er slechts één reclame wordt weergegeven. Ook kan een advertentie 15 seconden of juist enkele minuten duren.
 • Premium abonnement: Sommige gebruikers van YouTube hebben een premium abonnement en zien geen reclames. Echter kun je in dit geval alsnog geld verdienen, afhankelijk van hoelang ze kijken naar een YouTube video.
 • Regio: Adverteerders willen vaak hun advertenties tonen aan specifieke doelgroepen. Soms kunnen video’s in bepaalde regio’s dan ook meer geld opleveren, omdat hier meer naar geadverteerd wordt. Dit is ook de reden waarom veel YouTubers ondertiteling en gelokaliseerde metadata gebruiken.
 • Tijd van het jaar: Vaak verdienen YouTubers meer geld per 1 miljoen views tijdens de feestdagen, voornamelijk in de maanden november en december is dit het geval.
 • Aantal weergaven en weergavetijd: De inkomsten uit advertenties zijn ook afhankelijk van het aantal weergaven en de weergavetijd. Zo kan een YouTube video met 2 miljoen views soms dus meer opleveren dan 1 miljoen views. Met de weergavetijd wordt bedoeld of mensen je hele video bekijken of weer snel wegklikken.
 • Gebruikte apparaten: In sommige gevallen zullen YouTube video’s meer geld opleveren wanneer zij worden bekeken met mobiele telefoons in plaats van bijvoorbeeld iPads.
 • Geschiktheid advertenties: Wanneer een maker bij een video aangeeft dat het is gemaakt voor kinderen worden er geen advertenties weergegeven. Hetzelfde geldt voor schelden, seksuele referenties, drugsreferenties en politieke standpunten waar bedrijven niet mee geassocieerd willen worden. Als een dergelijke video 1 miljoen views zou krijgen, zouden er dus geen inkomsten gerealiseerd worden uit YouTube reclames.
 • Onderwerp video: Het onderwerp van het YouTube kanaal en de gemaakte video heeft ook invloed op de inkomsten per 1 miljoen views. Adverteerders kunnen zo namelijk gerichter en makkelijker adverteren naar de gewenste doelgroep. Relevante reclames onder een video zullen meer geld opleveren per view. Ook hebben adverteerders in bepaalde niches meer geld te besteden.
 • Adblockers: Sommige YouTube gebruikers gebruiken Adblockers, zodat zij geen reclames te zien krijgen. De maker van de YouTube video loopt dan dus geld mis.
 • Specifieke doelgroep: YouTube kanalen met trouwe volgers en veel reacties worden beloond en verdienen vaak meer per view.

Hoeveel verdien je gemiddeld met YouTube met 1 miljoen views?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er ontzettend veel factoren die bepalen hoeveel een YouTuber verdient. Het is dus lastig om te zeggen wat je precies verdient met YouTube met 1 miljoen views.

Echter zijn er wel een hoop onderzoeken gedaan en geven YouTubers soms een inkijkje in hun inkomsten. Er kan dan ook een goede schatting worden gemaakt wat je ongeveer kunt verdienen per view, honderdduizend views of 1 miljoen views.

Met 1 miljoen views op een YouTube video verdien je gemiddeld gezien 2000,- euro. Dit betekent dat je ongeveer 0,0020,- per view en 2,- euro per 1000 views kunt verdienen. In andere gevallen verdient een YouTuber met 3 miljoen views op een video hetzelfde bedrag als iemand met een video met 1 miljoen views, maar dit is afhankelijk van de besproken factoren. YouTubers noemen zelfs bedragen tussen de 5000,- en 15.000,- euro aan reclame inkomsten per 1 miljoen views.

Naast de gemiddelde 2000,- euro aan inkomsten met 1 miljoen views kunnen YouTubers echter nog meer inkomstenbronnen hebben waardoor het werkelijke bedrag vele malen hoger ligt.

YouTubers verdienen geld per view dankzij Google Adsense reclames onder hun video’s. In het geval van 1 miljoen views kan er echter nog veel meer geld verdient worden met overige inkomstenbronnen.

Kun je nog meer verdienen met 1 miljoen views op YouTube?

In de werkelijkheid verdienen YouTubers vaak veel meer geld dan enkel de inkomsten uit google Adsense reclames. Het inkomen uit advertenties stelt eigenlijk niet veel voor in vergelijking met andere verdienmodellen die je als YouTuber kunt inzetten.

YouTubers kunnen nog veel meer geld verdienen met merkdeals, campagnes, merchandise, sponsors, live tours, donaties en affiliate links. Vooral als je 1 miljoen views hebt, zullen veel bedrijven interesse hebben om hun producten op je kanaal te laten promoten. Misschien heb je weleens een subtiele reclame van Doritos of de SNS bank voorbij zien komen tijdens het bekijken van een YouTube video. Zo’n deal kan tienduizenden euro’s in één klap opleveren als een dergelijke video 1 miljoen views oplevert. Met 1 miljoen views kun je dus eigenlijk tienduizenden euro’s verdienen.

Hoe jij veel meer geld kunt verdienen met slechts 1 view!

Het is dus mogelijk veel geld te verdienen met YouTube als je 1 miljoen views krijgt. Het maandelijkse inkomen van YouTubers kan flink oplopen als zij consistent of zelfs elke dag uploaden.

Wat veel mensen niet weten is dat je niet eens veel views en abonnees nodig hebt om hoge inkomsten te vergaren op YouTube.

Het verdienmodel affiliate marketing maakt het mogelijk met weinig views aanzienlijke bedragen te verdienen. Je gaat dan producten en diensten van anderen promoten in ruil voor een deel van de winst. Als iemand dus iets koopt via jouw affiliate linkje verdien je geld. Zo maakte ik bijvoorbeeld vorige week nog een review over een digitaal product met een waarde van 997,- euro, plaatste deze video op YouTube en pakte ik dezelfde dag nog 500,- euro commissie, omdat 1 iemand het product kocht via mijn affiliate link.

Naast YouTube kun je dit verdienmodel op veel meer social media kanalen en plekken op het internet toepassen. Als jij het rijke leventje van een YouTuber of internet ondernemer wel ziet zitten, en ook geen standaard leven wilt van studeren en werken, moet je de introductievideo van dit verdienmodel echt even bekijken! 1 miljoen views op YouTube video’s krijgen is echt niet nodig om rijk te worden!

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *