Wat zijn de kosten voor affiliate marketing?

affiliate marketing kosten

De kosten voor affiliate marketing hoeven niet hoog te zijn.

Affiliate marketing is goedkoop, maar je kunt het eigenlijk zo gek maken als dat je zelf wilt.

Hoeveel kosten je moet maken om te beginnen met affiliate marketing is dan ook afhankelijk van de affiliate strategieën die je gaat toepassen.

Om jezelf aan te melden als affiliate hoef je niets te betalen. Ook kun je voor een affiliate marketing strategie kiezen waarvoor je geen kosten hoeft te maken.

Hieronder vertel ik je alles over hoeveel en welke kosten horen bij affiliate marketing.

Houd er rekening mee dat er altijd goedkopere alternatieven te vinden zijn waarmee je dezelfde dingen kunt bereiken.

Moet je per se kosten maken voor affiliate marketing?

Laat ik je eerst even vertellen waarom je niet per se kosten hoef te maken voor affiliate marketing. Dit kan interessant zijn voor mensen die momenteel geen of weinig budget hebben, maar toch geld willen verdienen met affiliate marketing. Zij hoeven alleen hun eigen tijd te investeren.

Je kunt jezelf gratis aanmelden als affiliate bij bijvoorbeeld PayPro of Clickbank. Vervolgens kun je de producten promoten zonder geld te hoeven betalen. Dit kan bijvoorbeeld door een organisch bereik op te bouwen op social media of producten aan je huidige netwerk te promoten.

Je zou bijvoorbeeld een affiliate Instagram account kunnen opzetten. Met canva.com kun je gratis professionele afbeeldingen maken. Vervolgens kun je inkomsten genereren met affiliate marketing door relevante bezoekers op je kanaal te krijgen via bijvoorbeeld hashtags en de volg- en ontvolg methode. Op deze manier kost affiliate marketing niks.

Echter kun je ook overwegen te adverteren op Facebook en Instagram of een website op te zetten en hierop e-mailmarketing toe te passen. In deze gevallen zal je wel kosten moeten maken.

Welke kosten kun je maken voor affiliate marketing?

Naast gratis strategieën om commissies te scoren met affiliate marketing kun je er ook voor kiezen geld te investeren. Het voordeel is dat je met eigen inleg nog meer mensen kunt bereiken en sneller kunt opschalen.

Hieronder zal ik de kosten voor de bekendste affiliate marketing strategieën omschrijven.

Kosten voor een affiliate marketing website

Het opzetten van een website kan een goede mogelijkheid zijn inkomsten te genereren met affiliate marketing.

In de basis ben je kosten kwijt voor het systeem waarop je je website hebt staan. Dit kan bijvoorbeeld WordPress zijn. Om hier een website mee te maken, betaal je 2,- euro per jaar aan de domeinnaam (dit is de websitenaam, zoals thuis-inkomsten.nl) en 13,- euro per jaar aan de hosting (dit is de partij die ervoor zorgt dat je website online staat). De domeinnaam en hosting kun je bijvoorbeeld registeren bij Strato of Neostrada.

Een affiliate marketing website kost je jaarlijks dus ongeveer 15,- euro. Dit zijn ook gelijk de enige kosten die je hoeft te maken.

Eventueel kun je extra tools en software aanschaffen voor je website. Je zou bijvoorbeeld kunnen investeren in een Premium WordPress thema, zoals het betaalde Astra thema. Dit kost ongeveer 50,- euro per maand. Echter werken gratis thema’s ook goed. Een andere investering kan een tool zijn om zoekwoord onderzoek te doen. Met een dergelijke tool kun je zoektermen vinden waar veel mensen naar zoeken in Google. Dit kost je ongeveer 75,- euro per maand. Ik maak zelf gewoon gebruik van mijn gezonde verstand en gratis tools, zoals de Google ZoekwoordPlanner, semrush.com en neilpatel.com. Bovendien kun je e-mailmarketing software, zoals Enormail aanschaffen. Dit kost je ongeveer 10,- euro per maand. Een gratis alternatief om e-mailmarketing toe te passen is MailChimp.

Zoals je al hebt kunnen lezen, hoeft een affiliate marketing website niet veel geld te kosten. Er zijn immers genoeg gratis alternatieven voor betaalde tools te vinden. Echter raad ik je wel aan te investeren in goede tools. Dit kan namelijk sneller en meer affiliate commissies opleveren.

Kosten om te adverteren op social media

Een andere affiliate marketing strategie is adverteren op social media. Je kunt bijvoorbeeld adverteren op Facebook, Instagram, LinkedIn en YouTube. Het platform waarmee ik de laatste tijd veel geld verdien, is Pinterest.

Je zou personen vanuit een advertentie rechtstreeks kunnen doorsturen naar het affiliate product dat je promoot. In dit geval betaal je alleen geld voor het plaatsen van advertenties. Je dient hiervoor een dag budget in te stellen. Dit kan zelfs 1,- euro zijn. Dit bedrag zal vaak maar 3 kliks op je affiliate link opleveren.

Een betere manier affiliate commissies te realiseren met adverteren op social media is het maken van een funnel. Om een funnel te maken heb je ClickFunnels (97,- euro per maand), ActiveCampaign (9,- euro per maand) en e-mailmarketing software nodig. Daarnaast heb je nog de kosten voor de advertenties zelf. Per inschrijving op je mailinglijst betaal je ongeveer 1.5,- euro aan Facebook.

Kosten om je affiliate marketing business uit te besteden

Je kunt zaken uit je affiliate marketing business uitbesteden. Je zou bijvoorbeeld webteksten kunnen laten schrijven, advertenties kunnen laten maken en instellen in de Facebook business manager, of zelfs je hele affiliate marketing website kunnen uitbesteden.

De kosten om affiliate marketing activiteiten uit te besteden variëren erg. Via TextBroker kun je bijvoorbeeld een artikel van 1000 woorden laten schrijven voor 13,- euro, terwijl je op Sitedeals freelancers kunt vinden met een tarief van minder dan 0.01,- euro per woord.

Het uitbesteden van affiliate marketing werkzaamheden raad ik echter pas aan wanneer je geld begint te verdienen met je eerste project. Winst uit je project kun je namelijk gaan herinvesteren om sneller op te schalen.

Uiteindelijk zal je nog 50,- euro moeten betalen voor het opzetten van je eigen bedrijf bij de KvK. Dit hoeft echter pas als je serieuze inkomsten gaat verdienen. Het is in dit geval ook handiger een zakelijk e-mailadres (10,- euro per maand), zakelijke bankrekening (5,- euro per maand) en een creditkaart (10,- euro) te hebben.

Kun je de kosten er uit halen?

Veel beginnende affiliate marketeers vinden het een eng idee kosten te moeten maken, om daar pas later de opbrengst van te zien.

Aangezien je bijna geen kosten hoeft te maken om te beginnen met affiliate marketing en het een lucratief verdienmodel is, kun je de kosten er makkelijk uit halen.

Om je te laten zien wat er mogelijk is en wat affiliate marketing kost, zal ik laten zien wat mijn gemiddelde maandelijkse kosten en opbrengsten van affiliate marketing zijn. In mijn ogen zijn het extreem lage kosten. Houd er wel rekening mee dat ik meerdere affiliate websites heb en de kosten geleidelijk stegen, naarmate mijn inkomsten ook groter werden.

  • Enormail (55,- euro)
  • Neostrada (80,- euro)
  • Marketheme (94,- euro)
  • Huddle (85,- euro)
  • LeadEnforce (90,- euro)
  • Scraper API (25,- euro)
  • Freshdesk (18,- euro)
  • Kantoorruimte (200,- euro)
  • Zakelijk telefoonnummer (5,- euro)
  • Boekhouder (50,- euro)

Daarbij komen nog de variabele kosten. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor Google- en Facebook advertenties en een programmeur die problemen op mijn websites verhelpt. De hoogte van deze extra kosten verschillen per maand.

De totale kosten zijn dus ongeveer 550,- euro. In totaal heb ik vorige maand ongeveer 15.000,- euro verdiend. Het mooie is dat de kosten niet veranderen, terwijl ik steeds meer geld verdien met affiliate marketing. De websites worden immers alsmaar groter en krijgen steeds meer bezoekers, terwijl ik hier niet meer geld voor hoef te betalen.

Profiteer van de lage kosten voor affiliate marketing

Aangezien je gratis of met enkele tientjes per jaar met affiliate marketing kunt beginnen, raad ik je zeker aan te beginnen met affiliate marketing.

In vergelijking met een fysieke business heb je geen pand nodig, welke je alleen al tonnen zou kosten. Ook ben je geen geld kwijt aan productiekosten en verzendkosten.

Om je te helpen een succesvolle affiliate marketing business op te zetten, heeft Jacko Meijaard een complete videotraining voor je gemaakt. Hierin ga je van A tot Z leren hoe je tegen lage kosten een aanzienlijk inkomen kunt genereren als affiliate.

Via de onderstaande knop ga je naar de introductievideo! Het bekijken hiervan kost je geen geld, dus profiteer hiervan!

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *