De voordelen van affiliate marketing: wat zijn de 13 grootste voordelen?

de voordelen van affiliate marketing

Affiliate marketing biedt veel voordelen. Waarschijnlijk twijfel je nog om te beginnen met affiliate marketing of een ander verdienmodel en ben je daarom op zoek gegaan naar de voordelen van affiliate marketing.

Persoonlijk ben ik erg fan van affiliate marketing. Op mijn website vind je er dan ook veel informatie over en help ik mensen zelf te beginnen. Hierdoor beginnen steeds meer mensen in te zien wat de potentie van affiliate marketing kan zijn.

Bij affiliate marketing kunnen zowel de affiliates als de producteigenaren profiteren van vele voordelen. De affiliates promoten de producten van de eigenaren in ruil voor commissie. Eén van de voordelen is dat een affiliate dus geen product hoeft te maken of hoeft in te kopen. Op deze manier verdienen affiliates geld en kunnen eigenaren extra sales en leads realiseren.

Voor elke succesvolle totstandkoming van een verkoop, download of e-maillijst inschrijving ontvangt de affiliate een geldbedrag. Het is zo geregeld, dat de producteigenaar pas geld hoeft te betalen wanneer er daadwerkelijk een verkoop of lead is gegenereerd door een affiliate.

In dit artikel vind je alle voordelen van affiliate marketing.

Alle affiliate marketing voordelen op een rijtje

Hieronder vind je een handig overzicht van alle affiliate marketing voordelen. Iedereen kan van deze voordelen profiteren, omdat iedereen zich kan aanmelden als een affiliate en kan beginnen met promoten. Misschien wil je zelfs wel een compleet nieuwe carrière, affiliate marketing kan dan zeker interessant zijn!

1. Je moet geen klantensupport doen

Het eerste voordeel van affiliate marketing is dat je geen klantensupport hoeft te doen.

Als jij een product, dienst of download promoot, hoef je deze niet zelf aan de klant te leveren of naar de klant te sturen. Het is dus niet nodig zaken rondom de klantensupport te regelen.

Dit betekent dat je geen producten naar het postkantoor hoeft te brengen, geen opslagruimte hoeft te hebben, geen facturen hoeft te sturen, geen retouren hoeft te verzorgen en ook geen vragen over de producten hoeft te beantwoorden. Deze zaken worden allemaal geregeld door de partij achter een affiliate product of dienst.

2. Technische kennis is niet nodig

Een ander voordeel van affiliate marketing is dat je geen technische kennis nodig hebt.

Als je een product wil promoten, heb je namelijk talloze opties om dit te doen. Voor de meeste soorten traffic methodes heb je helemaal geen technische kennis nodig.

Denk bijvoorbeeld aan een Instagram pagina, YouTube kanaal, Twitter profiel of Pinterest pagina die je makkelijk kunt aanmaken. Tegenwoordig is het zelfs super eenvoudig een eigen professionele website op te zetten. Met de zogeheten “drag and drop” systemen hoef je enkel elementen te slepen waarna je website binnen enkele minuten de lucht in kan gaan.

3. Verkopen is niet nodig

Het fijne aan affiliate marketing is dat je niet commercieel hoeft te zijn en op een lichte manier geld kan verdienen.

Vaak willen mensen wel online geld verdienen, maar willen ze niet verkopen of zijn ze hier niet goed in. Als affiliate wordt het echter jouw taak om bezoekers te verleiden een affiliate product te kopen.

Wanneer je een product promoot, ga je dus jouw doelgroep verleiden. Vervolgens is het de taak van de producteigenaar de doelgroep te overtuigen om het product te kopen op de verkooppagina. Door bezoekers te verleiden zullen veel meer mensen op je affiliate links gaan klikken. Dit kun je bijvoorbeeld toepassen door geen prijzen te noemen als je producten promoot.

4. Je hebt geen eigen webshop nodig

Hedendaags beginnen steeds meer mensen met een online verdien methode. Veel mensen beginnen dan ook een webwinkel op Bol.com of een eigen webshop.

Echter krijg je met een webshop veel taken op je. Je dient je bijvoorbeeld aan ontzettend veel lastige wet-en regelgeving te houden. Als je dit niet doet, kun je het risico lopen op behoorlijke boetes.

Het voordeel van affiliate marketing is dat je zelf geen webshop nodig hebt. Je kunt natuurlijk wel vanaf een ander platform jouw doelgroep doorsturen naar andermans webshop, zodat je commissie ontvangt. Het is dan de taak van de producteigenaar aan alle eisen van een webshop te voldoen.

5. Je kunt volledig locatie-onafhankelijk leven

Aangezien de klantensupport wordt geregeld door de producteigenaar en jij je traffic kanalen online kunt bijhouden, is het mogelijk volledig locatie-onafhankelijk te leven.

Als affiliate kun je dan ook op alle plekken en tijden werken die je maar wenst.

Ga je met vrienden op vakantie? Dan kun je een uurtje vrij maken om in het buitenland te werken. Verdien je zoveel geld met affiliate marketing dat je een tijdje naar het buitenland vertrekt? Dan kun je daar ook gewoon werken, zolang je een laptop en werkende internetverbinding beschikt. Er is dus niemand die bepaalt waar jij moet zijn.

6. Affiliate marketing kan bijna volledig passieve inkomsten opleveren

Een ander groot voordeel van affiliate marketing is dat je het internet voor jou kan laten werken.

Passief inkomen betekent namelijk dat je geld verdient zonder dat je daar op dat moment iets voor hoeft te doen.

Goede manieren om met affiliate marketing een passief inkomen op te bouwen zijn er genoeg. Je kunt bijvoorbeeld overwegen een website op te zetten en 24/7 gratis bezoekers uit de organische zoekresultaten van Google te krijgen. De artikelen die je eenmalig online zet op internet blijven daar de rest van je leven staan en kunnen dus ook passieve inkomsten op blijven leveren. Denk ook aan betaald adverteren via de advertentietool van Facebook. Je hoeft enkel een succesvolle campagne op te zetten waarna er continu nieuwe leads en/of verkopen zullen blijven binnenstromen.

7. Je hoeft geen grote investeringen te doen

Affiliate marketing kan voor veel personen aantrekkelijk zijn, omdat het niet nodig is grote investeringen te doen.

Aanmelden bij een affiliate netwerk is gratis. Daarnaast kun je bijna alle social media kanalen gratis gebruiken om producten te promoten.

Voor andere manieren om commissies te scoren, hoef je vaak ook geen grote investeringen te doen. Een website met een .nl domeinnaam zet je bijvoorbeeld al online vanaf enkele euro’s per maand. Vervolgens kun je zelf de content gaan maken, zodat je geen geld hoeft te investeren. Als je echter wil adverteren, dan kun je het zo gek maken als dat je zelf wil. Er zijn affiliates die tienduizenden euro’s per maand in advertenties steken. Echter kun je gewoon klein beginnen en de winstgevende advertenties gaan opschalen. Adverteren kost je eigenlijk geen geld als het meer geld oplevert dan dat je uitgeeft.

8. Je hoeft niet voor een baas te werken

De meest gehoorde reden waarom mensen beginnen met ondernemen is dat zij complete vrijheid willen realiseren.

In de werkelijkheid hebben de meeste ondernemers nog minder vrijheid dan wanneer zij voor een baas zouden werken. Veel ondernemers werken wekelijks het dubbele aantal uren van normale werknemers.

Door met affiliate marketing aan de slag te gaan, kun je al met één of twee uurtjes in één jaar een passief inkomen van 2000,- euro per maand realiseren. Je hoeft dan niet meer voor een baas te werken en bijvoorbeeld te vragen of je een uurtje naar de tandarts mag. Daarnaast mag je zelf beslissen of je met of zonder een team wil werken. Als je echter grote doelen hebt, en dus wil opschalen, raad ik je wel aan uiteindelijk met advertentie specialisten en freelance tekstschrijvers samen te werken. Echter is dit een kwestie van opdrachten versturen. Je hoeft dus niet per se een kantoor te hebben om daar werknemers te laten werken.

9. Affiliate marketing is vrij onbekend in Nederland en België

Een kansrijk voordeel van affiliate marketing is dat het verdienmodel nog vrij onbekend is in Nederland en België.

Wanneer jij op een verjaardag vraagt wie er bekend is met affiliate marketing, dan zullen er waarschijnlijk weinig mensen op in gaan.

Aangezien het nog een vrij onontdekt verdienmodel is in Nederland en België liggen de kansen voor het oprapen. Nu is de tijd om te beginnen met affiliate marketing. Echter zullen in de toekomst ook altijd nieuwe kansen blijven ontstaan door het uitbrengen van nieuwe producten, nieuwe platformen etc.

10. Je kunt het verdienmodel toevoegen aan je huidige bedrijf

Misschien heb je momenteel al een website of bedrijf. Je kunt dan overwegen affiliate marketing toe te voegen aan je huidige bedrijf.

Er zijn verschillende manieren om affiliate marketing in te gaan zetten.

Verkoop je een eigen product? Dan kun je affiliates gaan inzetten om meer verkopen te realiseren. Heb je al een website over een bepaald onderwerp? Dan kun je extra geld verdienen door relevante affiliate producten en diensten die passen bij het onderwerp van je website te promoten.

11. Je kunt alle soorten producten en diensten promoten

Als jij ervan droomt ooit een bepaald bedrijf op te zetten, dan kun je dit wellicht gaan realiseren met affiliate marketing.

Als affiliate kun je namelijk alle soorten producten en diensten die je maar kunt bedenken promoten.

Er zijn talloze nationale en internationale affiliate programma’s en netwerken. Door lid te worden van het partnerprogramma van Bol.com kun je bijvoorbeeld alleen al tientallen miljoenen producten promoten. Ook kun je eens kijken of jouw favoriete producten een eigen affiliate programma hebben of zijn aangesloten bij een affiliate netwerk.

12. Je kunt beginnen naast je huidige baan

Een voordeel voor mensen die momenteel nog een baan hebben, is dat affiliate marketing goed te combineren valt.

Je hoeft bijvoorbeeld geen klantensupport te doen en je mag zelf je werktijden inplannen.

Je kunt bijvoorbeeld overwegen in de vroege of late uurtjes en in de weekenden te gaan werken aan je affiliate projecten naast je huidige baan.

13. Je kunt er snel geld mee verdienen

Als affiliate kun je letterlijk vandaag nog je eerste inkomsten verdienen.

Je kunt binnen enkele minuten social media kanalen opzetten en adverteren via Facebook. Hierna kan jij honderden of duizenden mensen bereiken en dus affiliate commissies verdienen. Op lange termijn kun je uiteraard nog veel sneller en meer geld verdienen, omdat alles loopt en je kunt blijven uitbesteden en opschalen.

Profiteer zelf van alle voordelen als affiliate marketeer

Nu je weet wat alle voordelen van affiliate marketing zijn, kan ik goed begrijpen dat je er zelf ook mee wil beginnen.

Als je van A tot Z wil weten hoe je affiliate marketing op de juiste manieren kunt toepassen, raad ik je aan de videotraining van Jacko Meijaard te bekijken. Dankzij zijn video’s en hulp verdien ik nu een aanzienlijk inkomen. Deze inkomsten en vrijheid heb ik gerealiseerd in een zeer korte tijd.

Via de onderstaande knop kun je de video’s bekijken en zelf gaan profiteren van alle voordelen dat affiliate marketing jou te bieden heeft!

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!
Bas
Ik help mensen bij het genereren van een extra of zelfs geheel maandelijks inkomen door de verschillende verdien methodes toe te lichten. Op Thuis-Inkomsten.nl laat ik je zien wat je wel en niet moet doen. Zo weet jij precies hoe het werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *