Wat is een affiliate link?

wat is een affiliate link

Wat is een affiliate link? Een affiliate link wordt door affiliates gebruikt om een product of dienst te promoten. Dankzij de unieke affiliate links weet een bedrijf achter een affiliate product welke affiliate recht heeft op zijn of haar uitbetaling. 

Elke affiliate krijgt een eigen affiliate link. Je kunt jouw affiliate link vinden door jezelf gratis aan te melden bij een affiliate netwerk. Op de website van het affiliate netwerk vind je een handig overzicht met alle producten en diensten om te promoten. Naast elk product staat jouw unieke affiliate link weergegeven. Ook kun je op het affiliate netwerk bijhouden hoeveel kliks je op een affiliate link hebt gekregen en hoeveel verkopen je daarmee hebt gegenereerd.

Een voorbeeld affiliate link

Om je duidelijker te maken wat een affiliate link is, zal ik even inloggen op het affiliate netwerk ‘PayPro‘ en een voorbeeld laten zien van een affiliate link:

affiliate link voorbeeld

Je ziet in de afbeelding dat ik de laatste 5 cijfers van het affiliate linkje heb vervaagd. Dit zijn namelijk de 5 unieke cijfers van mijn unieke affiliate ID. Als iemand op het affiliate linkje met dit affiliate ID klikt, ontvang ik dus 27,- euro commissie.

Ik zal ook even een voorbeeld affiliate link nemen van het Bol.com partnerprogramma: 

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1045e82&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fsamsung-ue55tu7020-4k-tv%2F9300000011489501%2F&name=Samsung%20UE25TU7020%20-%204K%20TV%20(Benelux%20model)

Zoals je ziet kunnen de affiliate links erg lang zijn en zien ze er een beetje vreemd uit. Dit is niet erg aantrekkelijk voor een bezoeker om op te klikken en komt vrij ‘spammy’ over. Daarom kun je een affiliate link inkorten en de tekst veranderen met een website zoals bit.ly

Naast directe links kun je ook ander link materiaal van een affiliate netwerk gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld klant-en-klare banners en productfeeds op je website plaatsen.

Je kunt vandaag nog beginnen geld te verdienen met affiliate marketing nu je weet wat een affiliate link is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *