Wat is een affiliate product?

wat is een affiliate product

Wat is een affiliate product? Wat is een goed affiliate product? In dit artikel zal ik je hierover kort maar krachtig vertellen.

Een affiliate product is een product van een adverteerder die wordt gepromoot door een affiliate marketeer. Wanneer een affiliate het affiliate product succesvol promoot op bijvoorbeeld een website of social media kanaal, verdient de affiliate een commissie (geldbedrag per verkoop). 

Affiliate producten en diensten kun je vinden op affiliate programma’s en netwerken. Dankzij de bijbehorende unieke affiliate linkjes voor de producten kan er worden bijgehouden hoeveel producten je hebt gepromoot. 

Wat is een goed affiliate product?

Affiliate marketing is enorm. Er zijn dan ook allerlei soorten affiliate producten om te promoten. Denk bijvoorbeeld aan fysieke producten, digitale producten, memberships en diensten. Er kunnen allerlei soorten affiliate producten worden gepromoot, zoals: boeken, kleding, telefoons, televisies tot aan vakanties van duizenden euro’s. 

Hieronder geef ik je een aantal richtlijnen om te bepalen wat een goed affiliate product is:

 1. Een product waarmee je affiniteit hebt
 2. Een product met een hoge affiliate score (deze score geeft aan hoe vaak een product al is verkocht door andere affiliates)
 3. Een product dat je op alle manieren mag promoten (mag je adverteren en e-mailmarketing gebruiken?)
 4. Een product dat een probleem van iemand oplost
 5. Een product dat iemand koopt terwijl diegene daar niet de bedoeling toe had
 6. Een product met een loyale doelgroep
 7. Een product van een bekend merk
 8. Een product met gunstige zoekvolume in Google
 9. Een product met weinig concurrentie
 10. Een product met weinig refunds
 11. Een product met upsells (je krijgt betaald voor vervolgaankopen)
 12. Een product met een affiliate resources pagina (marketingmaterialen die al voor je klaar staan)
 13. Een product waarvan je de eigenaar kent (voor het regelen van kortingscodes en dergelijke)
 14. Een trend gerelateerd product (denk bijvoorbeeld aan het coronavirus waardoor producten die te maken hebben met thuis geld verdienen, sporten, tv kijken etc. erg goed verkopen)
 15. Een product met hoge en/of wederkerende commissie (echter niet te hoog, zodat het makkelijk verkoopt)

Het beste is natuurlijk om een affiliate product te vinden die op meerdere van de bovenstaande punten aansluit.

Doe altijd onderzoek voordat je begint met het promoten van een affiliate product. Zo voorkom je dat later blijkt dat een product toch niet zo interessant is. Gebruik hiervoor Google trends, Neilpatel.com en de cijfers van het affiliate programma. Kijk ook hoe concurrenten het doen.

Ga geen neppe producten promoten. Mocht je tegen betaling gaan adverteren op Facebook, dien je ook rekening te houden met bepaalde affiliate producten waar niet of gedeeltelijk voor geadverteerd mag worden, zoals wapens en gezondheidsproducten. Dat komt wegens het advertentiebeleid van Facebook.

Hieronder zie je een voorbeeld van een digitaal affiliate product.

voorbeeld van een affiliate product

Wat voor soort affiliate producten promoot ik zelf?

Ik focus mij voornamelijk op digitale producten, zoals e-books en online cursussen. Voor het promoten van digitale producten verdien je namelijk hogere commissies dan fysieke producten. Zo kun je voor een digitaal product 80% commissie krijgen en voor een fysiek product slechts 5%.

Ook promoot ik graag producten die goede marketingmaterialen aanbieden op hun ‘affiliate resources pagina’. Marketingmaterialen zijn bijvoorbeeld banners, afbeeldingen, e-books, e-mails, whitepapers, interviews, voor-en na afbeeldingen, quizzen, video’s, recensies en blogs die je zo kunt overnemen. Dit scheelt veel tijd om een affiliate product te promoten.

Weet je nu wat een affiliate product is en waar een goed affiliate product aan moet voldoen! Begin dan geld te verdienen met affiliate marketing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *